Şimdi Ara

HANGİ MARKA HDMI KABLO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
32.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kaliteli bir HDMI kablo istiyorum bluray filmleri izlemek için sizce fiyatı çok abartılı olmayan max 50 tlye hangi kabloyu almalıyım (uzunluk 1 veya 1.5 m yeterli)

• monster kablolara bi bak kaliteli ürünler aradığın fiyatlarda var ben 47 liraya aldım bluray player'da sorunsuz kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: darnglove

kaliteli bir HDMI kablo istiyorum bluray filmleri izlemek için sizce fiyatı çok abartılı olmayan max 50 tlye hangi kabloyu almalıyım (uzunluk 1 veya 1.5 m yeterli)

10 milyonluk bir kablo yeterlidir.boşuna para verme.çünkü HDMI kablo dijital veri taşıyor.yani altınmış kaliteliymiş hepsi boş.kalite ve altın olayı skart kabloda geçerlidir.
  • bulabileceğin en ucuz kabloyu al..yeterki konnektörleri sağlam olsun..altın kaplama falan hepsi birer yalan....dijital sinyal kablo kalitesinden etkilenmez...sinyal geçiyorsa full kalite geçer , geçmiyorsa zaten görüntü alamassın...

analog sinyaldeki gibi sinyal şiddetini düşmesi veya parazit alması dijitalde olmaz...

bildiğimiz elektrik kablosu bile hd sinyali mükemmel şekilde iletecektir.
  • TTAF markasını tavsiye ederim. Oldukça kaliteli, özellikle konnektörlere özen göstermişler, ekranlı HDMI kablolar. Bütçenize göre kabloları var.
    http://www.elektrodepo.com/default.asp sitesinden ben almıştım.Üstelik forum üyelerine özel %30 indirimleri de var. Sıcak fırsatlar bölümünde vardı ama linki bir türlü bulamadım.
  • ben hama ve eyeQ kullanıyorum yıllardır. ve de memnunum.
  • CarrefourSA da satılan 4.99tl lik 1.5mt kablo işini görür
    3mt olanı 9.99tl

hdmi ve optik ses kablosunda markaya para vermeyin
  • Ben PROFIGOLD OXYPURE serisinin 1,4 v tavsiye ederim,Yalnız hem ucuz hem kalite ikisi bir arada olmuyor.Benim anlamadığım bir noktada Elektrik kablolarının kaliteli olmasını istiyoruzda HDMI kablo da buna niçin dikkat etmemeliyiz,dicital sinyalde elektrik yükleriyle taşınmıyormu?Şu söylenebilir bütcene göre hareket et veya kaliteli bir kablo kadar başarılı olan bir ucuz kablo çeşidi tavsiye edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu

Ben PROFIGOLD OXYPURE serisinin 1,4 v tavsiye ederim,Yalnız hem ucuz hem kalite ikisi bir arada olmuyor.Benim anlamadığım bir noktada Elektrik kablolarının kaliteli olmasını istiyoruzda HDMI kablo da buna niçin dikkat etmemeliyiz,dicital sinyalde elektrik yükleriyle taşınmıyormu?Şu söylenebilir bütcene göre hareket et veya kaliteli bir kablo kadar başarılı olan bir ucuz kablo çeşidi tavsiye edilebilir.

normal elektrik kablolarından çok yüksek akımlar ve voltajlar geçer..bu yüzden ısınmaya ve kısa devrelere karşı sağlam yapılmaları gerekir...hdmi veya diğer a/v kablolardan ise çok düşük voltaj ve akımlar geçer...

dijital sinyal ile analog sinyal arasındaki farkı bilmek lazım tabi...analog sinyal kaynaktan çıktıktan sonra üzerinde bir daha işlem yapılmaz...analog sinyale karışan parazit vs ve sinyalde meydana gelecek kayıplar aynen diğer cihaza ve ordan hoparlörlere iletilir..

dijital sinyal ise kaynaktan çıktıktan sonra kablodan geçer ve diğer alıcıya girer..sinyal 0 ve 1 sayılarını temsil eden voltaj değerleri ile yolculuk eder(bir çeşit mors alfabesi gibi) bu 0 ve 1 ler alıcıda işlenerek vericiden çıkan sinyalin 1'e 1 aynısı tekrar üretilir.

parazit yada sinyal düşümü yaşansa bile fark etmez çünkü alıcı cihaz diğer sinyalleri görmezden gelerek sadece 0 ve 1 sinyallerini algılar ve sadece bunları işler.

bu iletimide en kalitesiz diye tabir edilen kablolar bile mükemmel yapabilir...umarım açıklayıcı olmuştur.

• Çok doğru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa Full HD Monitör almıştık. İçinden HDMI kablo çıkmadı. Yakında bir dükkandan bir tane HDMI kablo aldık. Oldukça kalın gözüküyordu. Fiyatı 15 -20 TL civarıydı.
    Monitörü taktık. Her türlü ayarlamasını yaptık. Fakat Monitörde bulanıklık vardı. Monitörden şüphelendik. Daha sonra DVI kabloyla bakınca görüntü cam gibi oldu.

Velhasıl aldığımız kabloyla alakalı olduğunu anladık. Buradan ucuz ya da pahalı HDMI kablo farketmez diyen arkadaşlar için başımdan geçen bir olayı anlatayım dedim.

Benim pratikte başımdan geçen olayı anlattım. Ama hem ucuz hem de kaliteli kablolarda olabilir. Deneyip görmek lazım. Zaten bir kez alınan bir şey. Daha ucuz diye maceraya girmek gereklimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mzkn

Arkadaşa Full HD Monitör almıştık. İçinden HDMI kablo çıkmadı. Yakında bir dükkandan bir tane HDMI kablo aldık. Oldukça kalın gözüküyordu. Fiyatı 15 -20 TL civarıydı.
    Monitörü taktık. Her türlü ayarlamasını yaptık. Fakat Monitörde bulanıklık vardı. Monitörden şüphelendik. Daha sonra DVI kabloyla bakınca görüntü cam gibi oldu.

Velhasıl aldığımız kabloyla alakalı olduğunu anladık. Buradan ucuz ya da pahalı HDMI kablo farketmez diyen arkadaşlar için başımdan geçen bir olayı anlatayım dedim.

Benim pratikte başımdan geçen olayı anlattım. Ama hem ucuz hem de kaliteli kablolarda olabilir. Deneyip görmek lazım. Zaten bir kez alınan bir şey. Daha ucuz diye maceraya girmek gereklimi.

o kablo bozukmuş...içindeki damarlardan birisi kopuk olabilir...ayrıca bir kere alınan bir şey değil bende 5 adet hdmi kablo var değişik cihazlar için..her birine 50 tl versek 250 eder.

yada banane yaw...neden yoruyorum kendimi gidip en pahalısından alın ..monster var marka olarak 100 tl ondan alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verbaba -- 18 Mart 2011; 13:28:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: verbaba

quote:

Ben PROFIGOLD OXYPURE serisinin 1,4 v tavsiye ederim,Yalnız hem ucuz hem kalite ikisi bir arada olmuyor.Benim anlamadığım bir noktada Elektrik kablolarının kaliteli olmasını istiyoruzda HDMI kablo da buna niçin dikkat etmemeliyiz,dicital sinyalde elektrik yükleriyle taşınmıyormu?Şu söylenebilir bütcene göre hareket et veya kaliteli bir kablo kadar başarılı olan bir ucuz kablo çeşidi tavsiye edilebilir.

normal elektrik kablolarından çok yüksek akımlar ve voltajlar geçer..bu yüzden ısınmaya ve kısa devrelere karşı sağlam yapılmaları gerekir...hdmi veya diğer a/v kablolardan ise çok düşük voltaj ve akımlar geçer...

dijital sinyal ile analog sinyal arasındaki farkı bilmek lazım tabi...analog sinyal kaynaktan çıktıktan sonra üzerinde bir daha işlem yapılmaz...analog sinyale karışan parazit vs ve sinyalde meydana gelecek kayıplar aynen diğer cihaza ve ordan hoparlörlere iletilir..

dijital sinyal ise kaynaktan çıktıktan sonra kablodan geçer ve diğer alıcıya girer..sinyal 0 ve 1 sayılarını temsil eden voltaj değerleri ile yolculuk eder(bir çeşit mors alfabesi gibi) bu 0 ve 1 ler alıcıda işlenerek vericiden çıkan sinyalin 1'e 1 aynısı tekrar üretilir.

parazit yada sinyal düşümü yaşansa bile fark etmez çünkü alıcı cihaz diğer sinyalleri görmezden gelerek sadece 0 ve 1 sinyallerini algılar ve sadece bunları işler.

bu iletimide en kalitesiz diye tabir edilen kablolar bile mükemmel yapabilir...umarım açıklayıcı olmuştur.

Dicital kodlama ve anolog sinyal için acıklamaların için teşekür ederim.Bilgi paylaşıldıkca değer kazanır. Birde HDMI kablolarda 12 bit,15bit,20bit,30bit,40bit,47bit gibi bilgiler var bu ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogdu -- 18 Mart 2011; 16:24:19 >

• quote:

quote:

quote:

Dicital kodlama ve anolog sinyal için acıklamaların için teşekür ederim.Bilgi paylaşıldıkca değer kazanır. Birde HDMI kablolarda 12 bit,15bit,20bit,30bit,40bit,47bit gibi bilgiler var bu ne anlama geliyor?

hdmi kablo hdmi kablodur arkadaşlar...hdmi ise işinizi görecektir..diğer veriler tamamen kandırmacaya yöneliktir...en ucuzu alınız.

• eyeQ ve gold master diye iki farklı ürün aldım.
    HDMI 1.4 versiyon.

ikisininde fiyatı 39 civarı.

hangisi diğrinden daha kaliteli diye sorarsan gold master daha havalı daha altın uçlu gibi. Ama eyeQ' da daha kalın.

HDMI 1.4 olduklarınada inanmıyorum.

neden diye soracak olursan içime öyle doğuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haQQo

eyeQ ve gold master diye iki farklı ürün aldım.
    HDMI 1.4 versiyon.

hangisi diğrinden daha kaliteli diye sorarsan gold master daha havalı daha altın uçlu gibi. Ama eyeQ' da daha kalın.

tvdeki görüntüde bir fark var mı peki?
  • quote:

quote:

HDMI 1.4 versiyon.

Bazi arkadaslar 1.4 ile goruntunn guzellestigini soyleselerde ben hicbir fark goremedim :). ( ki coook ince ayarci biriyimdir )

Dedimya aldigim kablolarin yani tr'de satilan 40liralik kablolarin gercek 1.4 hdmi olduguna inanmiyorum. Yada hdmi 1.4'ten cok sey bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

HDMI 1.4 versiyon.

Bazi arkadaslar 1.4 ile goruntunn guzellestigini soyleselerde ben hicbir fark goremedim :). ( ki coook ince ayarci biriyimdir )

Dedimya aldigim kablolarin yani tr'de satilan 40liralik kablolarin gercek 1.4 hdmi olduguna inanmiyorum. Yada hdmi 1.4'ten cok sey bekliyorum.

görüntü kaynağı aynı olduğu sürece hiçbir kablo daha iyi görüntü veremez..teknik olarak mümkün değil..olmayan bir verimi yaratacak...

ama yeni bir görüntü formatı çıkar 1080 p den büyük o zaman ona özel kablo çıkar onda görüntü daha kalite olur.

mevcut durumda hergangi bir hdmi kablo ve 1080p görüntüde hiçbir fark olmaz...olamaz...olursa mucize gerçekleşiyor demektir.

• Beklentim mucize degil. 3D filmlerde sorun cikarmasin yeter :))
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.