Şimdi Ara

Hangi Marka KASA Kullanıyorsunuz ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
3
Favori
8.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git

Hangi Marka KASA Kullanıyorsunuz ?

(En Son Oy Tarihi: 8.12.2022)
Giriş
  • 2012 den beri haf-x kullanıyorum. hala hava soğutmada üstünde olan kasa yok. RGB saçmalığı sağolsun kasaların performanstan ziyade göze dokunabilirliği daha önem kazandı. Yeni olarak H500M çıktı o biraz performans olarak yaklaştı ama yaklaştı diye FT dan MT a düşmek ve 2000TL para vermek de olmaz yani mantıksız. CM forumlarında güncellenmiş haf-x istedim 2019 da yazmıştım. Birkaç seneye öyle bir düşüncemiz var yenilenmiş olmasa da bir üst modeli olabilir gibisinden konuştular. Bakalım Şu dvd bölümü kaldırılıp hdd leri de çıkarılabilir yapıp fan kontrolcüsü gibi bir şey de eklenirse efsane olur. Hatta RGB li RGB siz çıkarsa daha iyi olur dedim ama bakalım. O zamana kadar haf-x ile devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

2012 den beri haf-x kullanıyorum. hala hava soğutmada üstünde olan kasa yok. RGB saçmalığı sağolsun kasaların performanstan ziyade göze dokunabilirliği daha önem kazandı. Yeni olarak H500M çıktı o biraz performans olarak yaklaştı ama yaklaştı diye FT dan MT a düşmek ve 2000TL para vermek de olmaz yani mantıksız. CM forumlarında güncellenmiş haf-x istedim 2019 da yazmıştım. Birkaç seneye öyle bir düşüncemiz var yenilenmiş olmasa da bir üst modeli olabilir gibisinden konuştular. Bakalım Şu dvd bölümü kaldırılıp hdd leri de çıkarılabilir yapıp fan kontrolcüsü gibi bir şey de eklenirse efsane olur. Hatta RGB li RGB siz çıkarsa daha iyi olur dedim ama bakalım. O zamana kadar haf-x ile devam.
    Haf serisi gerçekten efsane, Arada yeni bir modele geçeyim diyorum ama pişman olurum diye vazgeçiyorum hep bende

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Haf ların tek kötü yanı biraz kaslı gözüküyor. Sadelikten hoşlanan arkadaşlar beğenmeyebilir. Bir de haf-x aşırı büyük. O yönden bakılırsa H500M biraz daha sade görünüme sahip. Benim için haf ların öyle gözükmesinde bir sorun yok ama gene de eklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 30 Ağustos 2020; 14:1:45 >
  • gigabyte 142
  • Everest Rampage joyance kullanıyorum.
    Önü mesh gayet mutluyum. Almak isteyenlere f-p için tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haf-X'ten de bende vazgeçemiyorum arkadaşlar, yayla gibi ve konforlu ancak eksik yönleri var dediğiniz gibi...

- 5,25"'lerin sabit olup kızakların çıkması,
    - Ön panel usb 3.0 20pin anakart bağlantısının olmaması (adaptör ile çözdüm), kasa da iki ucuza usb çıkışlı kablo geliyor bunu nasıl atlamışlar anlamadım.
    - Fan kontrolcüsünün olmaması,
    - Usb soketlerinin ters takılmış olması eksik yanları, en azından bendeki ön usb portları ters.

Sabah ufak bir operasyon yaptım, dvd-rw'i çıkardım sata ve power kablo kalabalığından kurtardım biraz, depo disklerini de çıkarılabilir, 5,25" üst yuvalara aldım ikisi de doldu, bu sayede ön fanın oradaki kızakları çıkardım baya rahatladı kasa için.

Şu ara değiştirsem bende H500 (çift ön panelli mesh ve camlı) 2x20cm fanlı üste 1x20cm takılabiliyor, arkada 12cm egsoz fanı var, 1cm daha geniş olsa kasa arka egsoz 14cm olabiliyordu, şu ara geçiş yapsam bu kasa olurdu ama üşenmek ve f/p oranına göre bakınca da kalsın diyorum bende hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 30 Ağustos 2020; 14:52:29 >

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz eksi kısımlar Haf912 Advanced modelinde yok ama biraz daha küçük bir model tabi yenilere göre yine baya büyük ama iç kısımlarını istediğimiz gibi söküp takabiliyoruz, Dvd rom kısımlarını bilmiyorum gerçi orası sökülüyormu acaba

Eski modeller olduğu için fan kontrolcü olmaması normal diyeceğim ama böyle büyük ve çok fan takılabilen modellerde olması iyi olurdu bencede.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Haklısınız LEON-X forumdaşım. Fan kontrolcü o zaman ekleseler bile kasadaki bütün fanları takabileceğimizi sanmıyorum. Belki gene o zamanlarda çıkan aerocool predator gibi birkaç fan takılıp kontrol edilirdi diye düşünüyorum.

24" ten 27" e geçiş yaptığımdan masamda pek yerim kalmadı. Gerçi şu an ekranı haf-x ile kullanmıyorum ama kullanmaya başladığımda büyük ihtimal bana yer sıkıntısı çıkaracak haf-x. Alırsam belki o sebeple h500m alırım. İnşallah sığar da başıma kasa değiştirme işi çıkarmaz. Gerçi h500m in boyutlarına bakamadım ama bir de onu alıp sıkıntı yaşamayalım

Edit: Boyutuna bakmaz olaydım. Neredeyse haf-x kadar boyutu var. Bir de h500m i neden elediğimi hatırladım. Nf-a20 faninı desteklemiyordu. 3 tane nf-a14 taksam bu sefer başımı ütüler o 3 fan. 20cm in cfm sini almak için 3 fanı en az 1200rpm de çalıştırmak gerekir. Cm nin fanlarına güvenemiyorum ben. Son olarak h500m de üst kısım cam ve ön taraf gibi değişemiyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 30 Ağustos 2020; 16:23:14 >

• Benim gibi hava soğutma kasa arayan forumdaşlarım varsa 2 tane mükemmele yakın hava soğutma performansına sahip kasa geliyor. TR'ye de gelirler inşallah. Bilginize.

Lian Li lancool II Mesh
    Phanteks P500A

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3602-lian-li-lancool-ii-mesh-case-review
    https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3601-phanteks-p500a-case-review-thermals-noise-quality

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 2 Eylül 2020; 19:3:20 >

• Modifiye ettiğim

Cooler Master HAF932 (Şu anda emekli dolapta bekliyor)

ve aktif olarak kullandığım Cougar Conquer 2

https://www.youtube.com/watch?v=FB1zW8D4Va0

•  Hangi Marka KASA Kullanıyorsunuz ?

Be Quiet Silent Base 802 White kullanıyorum. Çok memnunum.

Bilindik firmaların kasalarından kalite ve özellik olarak çok daha iyi.

• Orodruin kullanıcısına yanıt

Dark Base 900 kullandım uzun bir süre. Kalite olarak daha iyisini görmedim.

• V1CT0RY kullanıcısına yanıt

Dark serisi alacaktım bende ama silentbase daha çok hoşuma gitti. Psu da BeQuiet straight power. Fanlar da BeQuiet. Gerçekten çok kaliteli üretiyorlar. Diğer markalar yanında dandik kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haf912 sessizlik odaklı model önerecek varmı gençler :) Şöyle bu kasayı satıp 1000TL üst limitli olarak neler önerirsiniz?

• Orodruin kullanıcısına yanıt

Ben de fanlarını almıştım ekstra olarak :) Eski güzel zamanlar...

• 7 yıldır Aerocool Xpredator x2 beyaz iyi ki almışım 😎

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Thermaltake Core X71 TG 

• Asus Tuf gt501 iyi ki almışım muhteşem bir kasa  Hangi Marka KASA Kullanıyorsunuz ? 

• Phanteks Eclipse P400A Mesh kullanıyorum ve aşırı memnunum.

Hangi Marka KASA Kullanıyorsunuz ?inventus
    PHANTEKS Eclipse P400A MESH DRGB TEMPERED GLASS (PH­EC400ATG_DBK01) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11128
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.