Şimdi Ara

Hangi Marka Koşu Bandı Satın Alınmalı? (inceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
52.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlere doğru bilgiler aktarabilmek adına biraz piyasa araştırması yaptık ve bazı verilere ulaştık.Bu yazımızda ulaşmış olduğumuz verilere dayanarak ülkemizde hangi marka koşu bantlarını tercih etmeniz gerektiğini sizlere anlatacağız.

Ülkemizde koşu bantları (yürüyüş bandı,yürüme bandı) süper marketler,e-ticaret siteleri,lokal mağazalar,fırsat siteleri,grup alışveriş siteleri (private shopping) gibi bir çok mecrada satışı yapılmaktadır.Hal böyle olunca piyasaya da birçok marka türemiş durumda.Peki bu markaların arasında hangileri tercih edilmeli?

Yazımıza ülkemizde en çok satılan ve bilinen markaları saymayla başlayacağız.Türkiye'de koşu bandı denince akıllara ilk Voit,Dynamic,Altis,Hattrick,Dunlop gibi markalar gelmektedir.Ülkemizde koşu bandı satış oranlarına bakıldığında alttaki gibi bir sıralamayla karşılaşmaktayız.

Koşu bandı satışı yapan markaların satış adedi sıralamaları;

1.Altis
    2.Dynamic
    3.Voit
    4.Hattrick
    5.Dunlop

Bu listelemenin sizi yanıltmasını istemeyiz.Altis ve dynamic markalarının bu kadar çok satılmasının nedenleri arasında fiyatlarının diğer markalara göre daha uygun olmasından dolayı kaynaklanmaktadır.Hattrick markası da hemen hemen altis markası ile aynı fiyatlara sahip ancak Türkiye pazarına yeni giriş yapmış bir firma olmasından dolayı sıralamamızda 5. sırada yer aldığını görmekteyiz.Dunlop marka koşu bantlarının fiyatları biraz yüksek olmasından dolayı satın adetleri bakımından listemizde 5. sırada yerini aldığını görüyoruz.

Voit markasına ayrıca değinmek istedik çünkü en çok satılan 2. marka olan dynamic markasınıda voitin ürettiğini belirtmek isteriz.Peki voit markası varken aynı firma neden dynamic markasını üretiyor? sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz...Voit markası ülkemizde servis ağı ve ürün kalitesi açısından en iyi markaların arasında gelmektedir.Hal böyle olunca fiyatları altis ve hattrick markasına göre biraz yüksek kalmaktadır.Bu nedenle voit firması bu markalarla rekabet edebilmesi ve biraz daha ekonomik koşu bandı isteyen kullanıcalara da hitap edebilmek için dynamic markasını üretmektedir.Peki kendi içlerinde Dynamic ve Voit mi sorusunu sorsaydınız biz Voit marka koşu bandı satın almanızı önerirdik.Çünkü üretici firma voit koşu bantlarında 5 yıl motor garantisi veriyorken,dynamic markası için 2 yıl motor garantisi veriyor.
    Türkiye'de en yaygın servis ağına sahip markanın voit olduğunu ve Türkiye'de koşu bandı piyasasına giren ilk markanın da voit olduğunu ayrıca belirtmek ve hatırlatmak isteriz.

Peki biz olsak hangi marka koşu bandı satın alırdık? Markalara,ürün kalitelerine ve hizmetlerine göre sıralamamız şu şekilde olurdu;

1-Voit
    2-Dunlop
    3-Dynamic
    4-Altis
    5-Hattrick

• dunlop iyi sanırım.
  • Hangi marka koşu bandı almalıyım sorusuna cevap vermeden önce koşu bandına gerçekten ihtiyacım var mı sorusuna cevap vermek gerekir. Hata ondan önce herhangi bir kondisyon cihazına ihtiyacım var mıdır bunu incelemek gerekir. Çünki bir çok tüketici koşu bandından çok başka ürünlere ihtiyaç duymakta ve hatalı tercih yaparak koşu bandı almakta ve bir kaç ay sonra evlerinde askı olarak kullanmaktalar.
    Evet diyelim ki koşu bandına ihtiyacınız var ise bu ihtiyacınızı kategorize etmeniz önemli.
    Yani koşu bandını ne amaçla kullanacaksınız? Profesyonel amaçla mı yoksa evinizde günde 5 dakka mı.
    YOksa komşunuza veya akrabalarınıza hava atmak amacı ile mi. YA da kendinizi kandırmak amacı ile mi. Eğer öyle ise kalitesi, bant kalitesi, esnez zemin özelliği falan boş şey olacaktır sizin için.
    Ya da sürekli koşu bandı isteyen ama 2 hafta kullanıp bir daha bodruma kaldıracağınızı tahmin ettiğiniz eşiniz mi sürekli süzden istemekte:) Eğer öyleyse 400 tl lik koşu bandını alırsınız çünki 3 kere kulandıktan sonra zaten bir kenara atılacaktır.
    Ama siz kilo vermek , sağlıklı olmak için istiyorsanız o zaman marka önemlidir. ÇÜnki iyi markalar bant kalitesine zemin türüne önem vermekteler. BUrada en öne çıkan markanın voit olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sizinle güzel bir makale paylaşmak istiyorum.
    www.sportifsepetim.com
    sportifsepetim.com
    http://www.sportifsepetim.com/haberler.asp?nws=57

Hatta çok daha kapsamlı bir makale daha:
    kosubandirehberi.blogspot.com
    Herkesin En Çok Merak Ettiği Sorular ve Cevaplar !
    http://kosubandirehberi.blogspot.com/2013/07/herkesin-en-cok-merak-ettigi-sorular-ve.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zcanseverdonanimhaber -- 6 Eylül 2013; 11:39:16 >

• Selamün aleyküm, merhabalar koşu bandını annem ve ben kullanacağız ikimiz de 70-75kg arasıyız, her gün günde 45er dakikadan 1,5 saat kullansak motor gücü 1,75hp olan voit marka bir bant dayanır mı? Fiyatından dolayı şu ürün ilgimi çekiyor;
    www.voitbayi.com
    Voit Voit Walker 2 Koşu Bandı Koşu Bandı - 2456,00 TL
    http://www.voitbayi.com/Voit-Walker-2-Kosu-Bandi/Ozellik?PID=692

• quote:

Orijinalden alıntı: mabed528

Selamün aleyküm, merhabalar koşu bandını annem ve ben kullanacağız ikimiz de 70-75kg arasıyız, her gün günde 45er dakikadan 1,5 saat kullansak motor gücü 1,75hp olan voit marka bir bant dayanır mı? Fiyatından dolayı şu ürün ilgimi çekiyor;
    www.voitbayi.com
    Voit Voit Walker 2 Koşu Bandı Koşu Bandı - 2456,00 TL
    http://www.voitbayi.com/Voit-Walker-2-Kosu-Bandi/Ozellik?PID=692

Öncelikle bu tip cihazların en fazla 30-35 dk'lık sürekli kullanmanızı öneririm.Eğer 1 saat kullanmakta ısrarcıysanız motoru kaliteli bir cihaz almanızı tavsiye ederim.Örnek olarak voit concept 2 ve blue vision modellerini size önerebilirim.Bakmış olduğunuz cihazdan kat ve kat çok daha iyi cihazlardır.Hem bant genişliği bakımından hemde motor gücü bakımından.

İllaki Walker 2'nin fiyatına yakın bir cihaz seçeceğim derseniz az bişey bütçenizi yükseltip otomatik eğimli bir cihaz seçebilirsiniz.Evo-3 koşu bandı da voit concept 2 ve blue vision gibi otomatik eğimli bir cihazdır.Altta vermiş olduğum linkte evo-3 modelini, blue vision modelini ve concept 2 modelini incelemenizi öneririm.

Sitenin canlı destek bölümünden yazarsanız fiyatta da yardımcı oluyorlar.

• olefini iki haftadır koşu bantlarına bakıyorum hoşlandığım tek koşu bandı senin de tavsiye ettiğin blue vision. Voit bayisinde fiyatı 1.795tl telefon açtım 1700 olur dediler ama ödeyebilir miyim diye çekiniyorum. Ben zayıflamak için değil kalp kaslarımı güçlendirmek amacıyla ve ruhsal huzur için kullanacaktım. Acaba kondisyon bisikletleri veya başka bir spor aleti bahsettiğim amaçlar için kullanılır mı bilgin var mı?
  • quote:

olefini iki haftadır koşu bantlarına bakıyorum hoşlandığım tek koşu bandı senin de tavsiye ettiğin blue vision. Voit bayisinde fiyatı 1.795tl telefon açtım 1700 olur dediler ama ödeyebilir miyim diye çekiniyorum. Ben zayıflamak için değil kalp kaslarımı güçlendirmek amacıyla ve ruhsal huzur için kullanacaktım. Acaba kondisyon bisikletleri veya başka bir spor aleti bahsettiğim amaçlar için kullanılır mı bilgin var mı?

Merhaba deiğim gibi blue vision modeli çok güzel bir model.Özellikle 45 cm bant genilşiğinin olması büyük bir avantaj.Genelde piyasada satılan koşu bantlarının bant genişliği 40-42 cm.Bu nedenle geniş olması sizin daha rahat hareket edebilmenizi sağlayacaktır.Bu noktada ilk tercihinizin koşu bandı olmasını öneririm.Onun dışında koşu bandı yerine eliptik bisiklet tercih edebilirsiniz.Şahsen Voit At-300 modelini tavsiye edebilirim.

• Peki olefini bazılarının motor gücünde AV yazıyor bu 2 AV 2 HPye göre kötü mü ya da güçsüz mü?
  • quote:

Peki olefini bazılarının motor gücünde AV yazıyor bu 2 AV 2 HPye göre kötü mü ya da güçsüz mü?

Merhabalar

2 motorda hemen hemen aynı diyebiliriz.Ancak HP motorun çalışma gücü AV motorunkinden biraz daha iyidir.Onu net bir şekilde söyleyebilirim.

Örnek olarak şöyle bir kıyaslama yapabiliriz.

2 AV motor 1,85 HP'ye denk geliyor diyebiliriz.
  • Bende uzun zamandır koşu bandı arayışındayım ama karar veremedim. 2 hp otomatik, eğimli, masajlı 1500tlye kadar bir koşu bandı arıyorum ama hangi marka almalıyım kafam net değil? Öneri bekliyorum?
  • hattirick altis ve dunlop arasında kaldım hangi marka almalıyım sizce fiyatlar hemen hemen aynı ama dunlopun bant genişliği daha fazla diğer özellikleri aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilbilge_11

hattirick altis ve dunlop arasında kaldım hangi marka almalıyım sizce fiyatlar hemen hemen aynı ama dunlopun bant genişliği daha fazla diğer özellikleri aynı

arkadaşlar bir yakınıma alacagım.ikiside aynı marka ama hangisi daha iyidir karar veremedim.biri daha eski ama yorumu fazla biriside daha yeni model sanırım.anlıyamadım yorumlarsanız sevinirim.

hocam siz ne yaptınız aldınız mı?

• Onun üstünde koşacağına çık dışarda koş ama yinede koşu bandı diyorsan altis en iyisi
  • Bir yakınım hamile. Sadece yürüyüş tapması için kullanacağımız ekonomik bir cihaz arıyoruz. Gunde yarım saat kadar sadece yürüyüş yapılacak. Altis markası yeterli olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koşu bandı gereksiz bence
    Sabah akşam dışarıda yürüyüş koşu daha mantıklı geliyor bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende koşu bandı arayışına girdim tercihim 2. el olması

alan satıyor acaba kullanışsızmı diye terettüt etmeye başladım ne yapmam gerek alıpta sürekli fall kullanan varmı acaba merak ediyorum
  • arkadaşlar koşu bandı alıcam. fiyatları yüksek olduğundan 2 el almaya karar verdim. almayı düşündüğüm yerde 2 model var
    VOİT RUN T3
    VOİT GREEN HİLL RAMPALİ
    ikiside otomatik eğimli. ikiside 2012 çıkışlı ikisininde fiyatı 650tl
    birde motor garantisi voit lerde 5 yıl yazıyor faturası mevcut değil bir sorun çıkması durumunda yararlanmak mümkünmüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IceWizardd

Koşu bandı gereksiz bence
    Sabah akşam dışarıda yürüyüş koşu daha mantıklı geliyor bana

evim sahile çok yakın 500mt anca var ve bir hafta boyunca sahile koşuya gittim kumsalımız çok güzeldi incecik altın sarısı kumlar.. neyse koşmaya başladım günlük 10km. bir hafta sonra zemindeki eğim sağ dizimin ağrımasına ve sakatlanmama yol açtı. koşmak sitresimi azaltıyor o yüzden koşu bandı almaya karar verdim. inşallah yine dizimde sorun yaşamam.
  • Zamanında çok araştırdım bende,

Kişisel tavsiyem alma, nezih bir yerde yaşamıyorsan, koşarken rahatsız olacağın faktörler varsa o zaman gerekli oluyor. Mesela ben hafta sonu 3 vakit koşuya ayırıyorum, o yüzden aldım.

Normal bir işiniz varsa; üstte ki aletlerden void, dynamix ve listede olmayan fox u da öneririm.

spor merkezli bir işiniz varsa, amatörde olsanız spocuysanız matrix markasını öneririm. Parakende olarak satışını pek göremezsiniz. Sanırım pahalı olduğu için.

Pahalı ama spor ile ilgilenenlerin ihtiyaçlarına uygun, sonrasında satışı da çok kolay.

Dediğim gibi önceliğiniz sporsa günde 2 saat en az antremana vakit ayırıyorsanız almanızı öneririm. Yoksa 1 saat yarım saat için uygun değil. Reklam olmasın diye markanın sadece instagram hesabını veriyorum.

matrixfitnessturkiye

matrixfitnessturkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bembeyazyakalı -- 30 Kasım 2017; 13:24:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.