Şimdi Ara

Hangi MATKAP'ı almalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benimkinde de adaptör mandren var. Kendi sds mandreni bildiğim kadarı ike sadece 3000 fre 2 modelinde sökülüyor. Benimki 2 olmayan model :)) adaptör mandren dediğiniz gibi cihaz boyunu çok uzatıyor. Boya mikseri ucu ile suda deneme yaptım sert bir titreşim yapıyor. vidalamada dediğiniz gibi akülü Matkap frenli olduğu için daha kontrollü oluyor. Küçük elektrikli matkaplarla denediğimde frenin ne kadar işe yaradığını çok iyi anlamıştım :) ters dönüşte de dediğiniz gibi daha farklı ses yapıyor. Ama ben devrinde çok farklılık hissedemedim. Çok az fark var gibi. Içinden 5 adet uç bir de adaptör mandren çıktı. 5-6-8-10 mm lik beton ucu ve bir de keski ucu çıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haricen satılan uçlar daha kaliteli olacaktır, 6-7 mm 100/160 boyda olanı evdeki her işi görür. Büyük Buldex veya trifon vida kullanacaksanız veya geçiş deliği açacaksanız daha uzun ve daha büyük çapta uç almanızda gerekir. Ben geçiş deliği için 10 mm çapta 250 mm boyda uç kullanıyorum.

Saygılar....
  • Dış cepheye klima için elektrik hattı çekmeyi düşünüyorum onun için uzun ve kalın uç gerekebilir. Elektrik prizleri için elmas punch uçları var onlardan almam gerekecek. Onun dışında zaten ayda yılda bir ufak tefek montaj işlerinde Kullanılacak.

• Ben Bosch Matkap kullanıyorum hiç memnun değilim. Matkap başlıkları kullanılırken kendi kendine gevşeyip çıkıyor, bir yeri delmek için 2-3 kez tekrar tekrar sıkıyorum. Vida sıkma başlıkları da Bosch olmasına rağmen çoğu kısa zamanda yalama oldu. Bir de konudaki gibi motor düşük devirlerde kullanılırken şerare yapıyor. Bilsem daha iyi bir şey bakardım, 4 yıldır pata küte kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Ben Bosch Matkap kullanıyorum hiç memnun değilim. Matkap başlıkları kullanılırken kendi kendine gevşeyip çıkıyor, bir yeri delmek için 2-3 kez tekrar tekrar sıkıyorum. Vida sıkma başlıkları da Bosch olmasına rağmen çoğu kısa zamanda yalama oldu. Bir de konudaki gibi motor düşük devirlerde kullanılırken şerare yapıyor. Bilsem daha iyi bir şey bakardım, 4 yıldır pata küte kullanıyorum.

Cakma olmasin ustad b3nim evde 20 yilin uzerinde (25 yillik oldugunu dusunuyorum) bosch var daha tik demedi kac yillik yesil seei ni daha yeni.modellerde oardaa her konuda oldugu gibi.kalteyi bozdular ben el aletlerinde makitayi tek geciyorum al ve arkana bakma

• Hata yapmamak için matkap işini askıya almıştım. Çok doğru yapmışım. Aşağıdaki ürün kolon deler mi arkadaşlar?

• aşağıda bir ürün görünmüyor, kolon delmek için çok güçlü matkap lazım...
    @ARCadaS
  • Bunu 150-160 liraya alabiliyorum faturasız.

http://www.hepsiburada.com/dewalt-dwd024-650w-darbeli-matkap-p-HRKLDWDWD024

• güzel bir ürüne benziyor duvar vs. deler ama kolon için bir şey diyemem, benimkiyle kolon denedim fazla zorlamadan bıraktım...

@ARCadaS
  • Matkap önemliymiş. Bir yeri bile delemezse hiçbir işe yaramaz bence. Kolonu deler mi acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Ben de bu gün bosch yeşil seriden pbh 3000 fre model kırıcı-delici aldım. Cihaz güzel kaliteli. Almanya üretimi olupta fiyatı uygun olduğu için bu modeli seçtim. Daha kullanmadım ancak bir iki sorum var. Cihaz sol dönüş yönünde çalışırken yani vida sökme yönünde iken, motordan dikkat çekici şekilde daha fazla kıvılcım çıkıyor diğer yöne oranla. ben bunu dönüş yönünün vida sıkma yönüne göre geliştirilmesine bağladım bu normal midir ? Bir de yine vida sıkma yönünde kalkış yaparken bir kaç kere düşük devirde çalışmadı tettiği sonuna kadar basınca birden son hızda çalıştı. Onun dışında kısa incelememe göre uzun yıllar sorunsuz çalışacak gibi duruyor

Motorda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama yine de sormak istedim
     Hangi MATKAP'ı almalıyım? Hangi MATKAP'ı almalıyım?

Aynı matkaptan bendede var. Bir haftasonu kızımın rafını takmak için şarjlı matkapla 20 cm beton duvarı 2.5 saat delmeye çalıştım. Sonuçta uç kırıldı, o hırsla hemen Bauhaus'a yeni uç almaya gittim. Uçlara bakınırken bir arkadaşın ve satıcınında gazıyla bu aleti aldım çıktım. Eve geldim ve o beton duvarı çatalı makarnaya sokar gibi deldim.

Bu tip yeni alet alacak arkadaşlara tavsiyem hiç işin ucuzuna kaçmayın. Sıradan işlerde belki işinizi görürsünüz ama biraz çıtanın üstüne çıktınız mı dandik Çin malları ile haftasonunuzu zehir edebilirsiniz. Bosch, Makita, Dewalt, Hitachi markalarının Made in Japan, Made in Germany ürünlerinden şaşmayın derim.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Mohawknife

quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Ben de bu gün bosch yeşil seriden pbh 3000 fre model kırıcı-delici aldım. Cihaz güzel kaliteli. Almanya üretimi olupta fiyatı uygun olduğu için bu modeli seçtim. Daha kullanmadım ancak bir iki sorum var. Cihaz sol dönüş yönünde çalışırken yani vida sökme yönünde iken, motordan dikkat çekici şekilde daha fazla kıvılcım çıkıyor diğer yöne oranla. ben bunu dönüş yönünün vida sıkma yönüne göre geliştirilmesine bağladım bu normal midir ? Bir de yine vida sıkma yönünde kalkış yaparken bir kaç kere düşük devirde çalışmadı tettiği sonuna kadar basınca birden son hızda çalıştı. Onun dışında kısa incelememe göre uzun yıllar sorunsuz çalışacak gibi duruyor

Motorda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama yine de sormak istedim
     Hangi MATKAP'ı almalıyım? Hangi MATKAP'ı almalıyım?

Aynı matkaptan bendede var. Bir haftasonu kızımın rafını takmak için şarjlı matkapla 20 cm beton duvarı 2.5 saat delmeye çalıştım. Sonuçta uç kırıldı, o hırsla hemen Bauhaus'a yeni uç almaya gittim. Uçlara bakınırken bir arkadaşın ve satıcınında gazıyla bu aleti aldım çıktım. Eve geldim ve o beton duvarı çatalı makarnaya sokar gibi deldim.

Bu tip yeni alet alacak arkadaşlara tavsiyem hiç işin ucuzuna kaçmayın. Sıradan işlerde belki işinizi görürsünüz ama biraz çıtanın üstüne çıktınız mı dandik Çin malları ile haftasonunuzu zehir edebilirsiniz. Bosch, Makita, Dewalt, Hitachi markalarının Made in Japan, Made in Germany ürünlerinden şaşmayın derim.

Kolay gelsin

Hayırlı olsun. ben bir miktar kırma delme işlemi yaptım çok memnun kaldım aletten. Bir de video ekleyeyim alacak olanlara fikir olsun

Videodaki duvar perde betondu. Buna rağmen ve ilk kullanışım olmasına rağmen çok zorlanmadım. Sadece etrafa fırlayan parçalar Canımı sıktı biraz

İster her gün kullanılacak olsun ister yılda bir delik delinecek olsun ben bu tip pnömatik matkap alınmasından yanayım. Hem çok daha kolay deliyor hem de ne olursa olsun kırma fonksiyonu gerekebiliyor nadiren de olsa. Evde bu tip bir matkabın bulunmasında fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 7 Mayıs 2016; 22:07:48 >

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
  • Beyler bugün Dewalt Dwd24 aldım Darbeli 650w olarak geçiyor ama ama 701w. Düz fiyat 210 TL.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.