Şimdi Ara

Hangi navigasyon cihazı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

quote:

Arkadaşım Etiler'de bir adrese gitti. Yanına Garmin navigasyon cihazını almış. Girilebilecek tüm yanlış yollara soktu beni. Zor durumda bıraktı. Sadece adrese gidemedi. Navigasyon alırsam kesinlikle Garmin olmayacağını söyleyebilirim dedi. Hatta bana daha önce hep Garmin'i önerirdi. İyi ki beni dinlemeyip başka marka almışsın dedi.

Bu olay Garmin'den dolayı değil de, Başarsoft'un haritasından kaynaklı olabilir mi?

Hani uydu bağlantı kurmuyor, sürekli bağlantı kopuyor, yeniden rota hesaplaması yavaş vs. gibi problemlerle karşılaşsan Garmin kötü demeni anlarım da, yanlış yola girmenin daha çok software ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Ki, Garmin bu işin en eskilerinden ve en iyilerinden biridir.

Yok. Bağlantı gidiyor demedi. Şimdi cihaza iftira atmıyım. Sadece yanlış yollara soktu sürekli dedi. Doğru adresi sora sora bulmuş.

İstanbul'da yollar, kavşaklar sürekli bir değişim içinde. Yazılımlar aciz kalıyor. Bir gün U dönüşü yapılanyer ertesi gün kpatılıyor. Siz ertesi gün oraya geldiğinizde cihaz U dönüşü yapmanızı istiyor ama dönüş kapalı. Güncellemeleri kısa sürede yapan firma kazanıyor.

Demek istediğim de buydu zaten. Olay hardware değil, software kaynaklı. Harita güncellemesini yapan firma Başarsoft, Garmin değil. O yüzden sorun Garmin'den kaynaklı değildir diye düşünüyorum. Belki kullandığın cihaza yüklü harita güncel değildi.

• Şu an için Türkiye'de igo başarsofttan daha iyi. Gerçi az çok yol yordam bilen adama, google maps fazlasıyla yeter
  • Bu arada Iphone 4 cihazda GPS ile navigsyon yapılmıyor diyen arkadaşla tekrar görüştüm. Beni rezil ettin dedim. Arkadaş olaya açıklama getirdi.

İphone 4 cihazını mağzadan sıfır olarak aldığınız zaman GPS ile navigasyon yapılmıyormuş. Iphone'nin apple store diye bir mağazasından para ile program indiriliyormuş. O program ile GPS'den navigasyon yapacak hale geliyormuş cihaz. Program yanılmıyorsam 68 $.

Ben Nokia 603 kullanıyorum. Doğuştan GPS'li geliyor. Çok güzel navigasyon yapıyor. Arkadaşta Samsung Galaxy ACE var. Sanırım o da doğuştan GPS'li.
  • quote:

Bu arada Iphone 4 cihazda GPS ile navigsyon yapılmıyor diyen arkadaşla tekrar görüştüm. Beni rezil ettin dedim. Arkadaş olaya açıklama getirdi.

İphone 4 cihazını mağzadan sıfır olarak aldığınız zaman GPS ile navigasyon yapılmıyormuş. Iphone'nin apple store diye bir mağazasından para ile program indiriliyormuş. O program ile GPS'den navigasyon yapacak hale geliyormuş cihaz. Program yanılmıyorsam 68 $.

Ben Nokia 603 kullanıyorum. Doğuştan GPS'li geliyor. Çok güzel navigasyon yapıyor. Arkadaşta Samsung Galaxy ACE var. Sanırım o da doğuştan GPS'li.

Sorun anlaşıldı.. Iphoneların üzerinde GPS modülü mevcut.. Uygulamalar ücretli.. Ancak kırık iphone ile uygulamaya para vermeden ve internet kullanmadan navigasyon kullanabilirsiniz. Üstelik yapılan ölçümlerde uyduya en hızlı bağlanan cihazlar arasında yer alıyor telefon..

• i go
  • Evden işe, işten eve yürüyerek gidip geliyorum hergün. 5 km yol. 45 - 50 dk. arasında sürüyor. Bu kondan sonra aklıma geldi. Nokia 603 telefonumla birde yürüyerek navigasyon yapıyım dedim.

Sonuç: Mükemmel. Uyduya hızlı bağlandı. Sürekli yürüdüğüm yollardan götürdü. Cadde ve sokak isimlerini tam gösteriyor. 10 metrede bir nokta konumum değişiyor. Hassaslığı iyi. İlginçtir. Bataryayı da pek sömürdü denemez.
  • Aldığın model muhtemelen beyaz mavi kutulu 715W dur.Cihazın kutusunu dikkatli incelersen refurbished product yazar yani anlayacağınız onarım görmüş cihazları garmin Türk tüketicisine gayet güzel satıyor.
    Sorun bundan kaynaklanıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sek

Aldığın model muhtemelen beyaz mavi kutulu 715W dur.Cihazın kutusunu dikkatli incelersen refurbished product yazar yani anlayacağınız onarım görmüş cihazları garmin Türk tüketicisine gayet güzel satıyor.
    Sorun bundan kaynaklanıyordur.

Refubrished denilen ürünün fabrikada orijinaline göre tamamen yenilendiğini, garanti şartlarının normal bir ürünle aynı olduğunu ve daha ucuza satıldığını, refubrished olmayan bir üründen daha kötü olmadığını biliyorsundur sanırım? Kanada'da yaşarken aldığım refubrished iPod Nano'yu (2005'te) hala sorunsuz olarak kullanıyorum ki o şekilde aldığım bir çok elektronik var, aklıma gelen ilk örneği verdim sadece.
  • next
  • Arkadaslar arabamda tomtom nagivasyon aleti var ama Turkiye yok hafizasinda kullanmadigim bazi ulkeleri silip Turkiyeyi yuklemek mumkun mudur ? Eger oyletse nasil yapabilirim yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benjamin57 B kullanıcısına yanıt
    http://www.tomtom.com/tr_tr/

Buradan bilgi alabilirsiniz...Türkiye ofisi ile e-mail üzerinden görüşme yapılıyor,sizi yönlendiriyorlar...
  • Kendi telefonumda GPS internet olmadan sağlıklı çalışmıyor. Yani tam noktanızı bulamıyor, tam hareketleriniz algılayamıyor vs.

Başarsoft kullanan navigasyonlar iyidir. Kapasitif ekranlı olmasıda bir diğer önemli nokta.
  • Navigon cok güzel Almanya icin Türkiye haritalarinida atacagim tatile giderken
  • Gps ile internet cok ayrı seyler. Gps sizin birkaç metre hata payiyla konumunuzu belirler. Google maps gibi haritalarda bu konumu kullanarak sizin olduğunuz yeri gösterir. İnternet gerekli olayı surdan kaynaklanıyor. Eger Google maps kullanırsanız haritalar yollar telefonda yüklü olmadıgı icin her baktığınız yeri o an internetten yükler. Fakat igo gibi programlar tüm harita ve yol datalarını yazılım icinde bulundurur, internete ihtiyac duymaz. Gps ile internetin olayı cok farklıdır yani. İphoneda da gps bulunur ve bunu Google maps, hava durumu vb çeşit çeşit uygulama kullanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Next'in navigasyon cihazlarını öneririm.GPS e takılan ek bir aparat ile trafik durumu GPS e işleniyor.Böylece RDS(Radio Data Systems) sistemi ile büyük şehirlerde trafik rezaletinden kurtuluyorsunuz.Başarsoftun desteği ile yayınlanan radyo sinyallerinden yolun yoğunluğuna göre GPS sizi başka bir rotaya yönlendiriyor.İstanbul Ankara gibi büyük şehirler için bulunmaz bir sistem.Bu sistemi Türkiyede en sıkıntısız ve düzgün şekilde yapan tek firma Next firması.Çünkü tamamen Başarsoftun desteği ile alınıyor bu sistemin verileri.Bunun için radyo frekanslarına uyumlu GPS modellerini seçmek gerekiyor.Dediğim sisteme uyumlu Next GPS Modelleri (YE-G 515, YE-G 525, YE-G 535, YE-G 545, YE-G 555, YE-G 565,YE-G 585)
  • bir adet 2. el nokia 5800 alabilirsiniz. oldukca kullanışlı ve internet filan istemez. haritaları ücretsiz indirirsiniz. ömür boyu kulllanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.