Merhaba arkadaşlar. Yüksek performans gerektiren programlar için notebook almayı düşünüyorum. İşlemci ve ram özellikleri yüksek olan bazı cihazları aşağıda listeledim. Cihazlar hakkında önerisi olan ya da başka bir cihaz önerebilecek olan varsa sevinirim.
Bir konu daha, ileriye dönük bir cihaz düşündüğüm için ram 16 GB olarak belirttim. 8 GB ram li cihazlar arasında performans farkı çok belirgin olurmu sizce ?
Hocam bu laptopların içinde donanım olarak en iyisi Lenovo. Sonra Asus. Ancak, 16 GB ram gereksiz olmuş. Şu anda Rami oyunlar en fazla 5.5 Gb görüyor. 16 Gb bana göre fiyatı arttırmak için bir tuzak. Şu an 4 gb RAM bile gayet yeterli. 8GB ileriye yönelik. İleriye yönelik diye 16GB Ram alırsan, 16 GB ram kullanan uygulamalar yaygınlaşıncaya kadar senin laptop çöp olur, eskir. Tavsiyem , 8 gb RAMli modellere bak. Asus önceliğin olsun derim.
Blackdanger_99B
kullanıcısına yanıt
Ben o zaman 8 gb i7 notebooklara da bir gözatayım. Bir de notebooklarda SSD olması programların çalışma performansında ciddi bir artış sağlarmı ? Gördüğüm kadarıyla i7 işlemcili notebookların çoğunun üzerinde SSD bulunmuyor.
outclassed
kullanıcısına yanıt
Hocam SSD bulmak biraz zor. Ancak ileri düzey oyun laptoplarında bulursun. Bir de donanımı düşük olan fakat 128 GB SSD olan Samsung laptoplarda var. SSD, tabi ki olursa gayet olur, ama olmazsa olmaz değil. Mesela Asusun gayet güzel laptopları var, onlara bir göz atabilirsin. SSD oyunların yüklenme sürelerini çok kısaltır, kopyalama-yazma işleri 4 kat hızlanır. Ama bütçe de ona göre artar.