7 yıldır muhabbet kuşu besliyorduk. Bu bayram kaybettik.Ailecek çok üzüldük...
Muhabbet kuşumuzu yem kırmayı yeni öğrenirken almıştık, bebekti,elimizden yedi,avcumuzda uyudu,böylece bize çok alışmıştı.
Şimdi ortalama ömrü daha uzun olsun amacıyla,
- Yine yem kırmaya yeni yeni başlamak üzere olan(bebek), - Yerli üreticiden (yakalanıp getirilme/ithal olmayan), - Kuluçka makinası üretimi değil, ana babasından kursak sütü almış (bağışıklık sistemi bu şekilde olursa güçlü oluyor deniyor) - Belli bir süre sonra elle beslenmiş(insana alışık olmasını sağlar deniyor)
yavru bir papağan mı alsak diyoruz.
- Apartman dairesinde bizimle yaşayacağından, komşuları vakitli vakitsiz çok uzun ötüşlerle rahatsız etmeyecek, - 7 Yıldır aile ferdi gibi bizimle yaşayan muhabbet kuşumuzun, insana yakın oyuncu özelliklerini taşıyacak, - Gündüz işte iken kafeste durmayı sorun etmeyecek, - Akşam dışarı çıkardığımızda da (tuvalet eğitimleri olmadığından/olamayacağından) iri cüsseli olmasın ki etrafı büyük oranda batırmasın (malum tavuk ile muhabbet kuşunun pisleme miktarı aynı değil), - Bize alışması iki üç kelime de olsa konuşabilmesi açısından, tek yaşayabilmesi önemli - Aile fertlerinden birine bağlansa da diğerlerine de hasmane duygular beslemeyecek - Evin başköşesinde hep bizimle yaşayacak, bizimle gülecek bizimle eğlenecek, kendisine zararlı değilse bizim yediğimiz her şeyi yiyecek,AMA olura olmaza küsme darılma, depresyona girme bağırıp çağırma ve tüylerini yolma gibi agresiflikleri yapmayacak, ya da minimumda olacak
Bu şartları taşıyan papağan hangisidir? Belki monk gibi orta cüsse okey ama, kakadu,jako, iskender gibi iri olmayacak
İnternetten face ve instagramdan bolca baktım, monk ve forpus en iyi iki ihtimal gibi geldi. Ama yorum yapanlar genelde birinin sahibi veya üreticisi olduklarından objektif tavsiyede bulunamıyorlar
Mesela birisi bebeği oldu diye papağanı arka odaya koymuş,ilgiyi alakayı besleme zamanı dışında kesmiş "çok bağırıyor ve tüylerini yoluyor" diye dert yanıyor.
Diğeri 7/24 sadece onunla ilgileniyor ( bu denli vakit ayırmakta pek mümkün değil)
Sultan papağanı tavsiye ederim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Muhabbet kuşu kadar boyutlarda forpus ve sultan papağanı tabiki burada bütçede önemli. Lori tavsiye ederim fakat onun fiyatı diğerlerinden kat kat yüksek dostum senin hoşuna ne gidiyorsa ondan al fakat üreticiden al. Ben çok gördüm yavru diye 2 yaşında papağan alıp gelen sonra saldırıyor diye şikayet. Bende üreticiyim çevremden spariş geliyor elle besliyoruz ısırma kesinlikle yok tam bir insan aşığı oluyor. Sen önce ne almak istediğine karar ver.