Sistemimi yeniden toparlamayı düşünüyorum elimdeki mevcut parçalar aşağıdaki gibi. Fakat donanıma tam olarak hakim olamadığımdan dolayı bazı parçalarda kararsız kalıyorum.
Örneğin;
3 Adet ram im war bunlardan hangilerini kullanmam gerektiğine karar veremiyorum. Biri Kingston KVR667D2N5/1G Diğer ikisi Kingston KVR533D2N4/512.
2 Adet Harddiscim mevcut bunlardan hangisine işletim sistemini kuracağıma karar veremiyorum. Biri Samsung - SP1644N (160GB/7200rpm/2MB/PATA) Diğeri Samsung - HD120IJ (120GB/7200rpm/8MB) Normal IDE ile değilde Sata ile bağlanıyor sanırım bu.
Soru 1 : Hangi Ramleri Kullanmalıyım? Soru 2 : Hangi Harddisc 'e İşletim Sistemini Kurmalıyım? Soru 3 : Win7 Kurabilir miyim Bu Sisteme? Eğer Kurabilirsem 32Bit mi 64Bit mi Kurmalıyım ve Donanımların Driverlarını Vista driver 'ı olarak mı indirmeliyim yoksa Xp mi?
Aşağıda diğer donanımların özelliklerini görebilirsiniz.
Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1. Intel® çift-çekirdek teknolojisi 2. Gelişmiş Intel SpeedStep® teknolojisi 3. Execute Disable Bit ◊ 4. Intel® 64 mimarisi ◊
Processor Number = İşlemci Numarası Cache = Önbellek Clock Speed = İşlemci Hızı Bus Speed = Veri Yolu Hızı Number of Cores = Çekirdek Sayısı Intel® Virtualization Technology = Intel® Virtualization Teknolojisi Intel® 64 = Intel® 64 Intel® Trusted Execution Technology = Intel® Trusted Execution Teknolojisi Execute Disable Bit = Execute Disable Bit
Özellikleri: On-board Memory 256MB DDR2 memory On-board Function TV-out (S-Video connector) DVI Connector
Ram 1 Adet Kingston KVR667D2N5/1G yada 2 Adet Kingston KVR533D2N4/512
Harddisc Samsung - SP1644N (160GB/7200rpm/2MB/PATA) yada Samsung - HD120IJ (120GB/7200rpm/8MB) Normal IDE ile değilde Sata ile bağlanıyor sanırım bu.
Ram olarak 1 adet 1GB olan ram'i kullan. Saat hızı diğerinden daha yüksek (667). Diğer ram'ler 533Mhz. HDD 8MB önbellek olan IDE değildir sanmıyorum. Diğeridir. Bence Windows'u SATA HDD'ye kur. Yine çok fark etmemekle birlikte biraz daha performanslı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
Ram olarak 1 adet 1GB olan ram'i kullan. Saat hızı diğerinden daha yüksek (667). Diğer ram'ler 533Mhz. HDD 8MB önbellek olan IDE değildir sanmıyorum. Diğeridir. Bence Windows'u SATA HDD'ye kur. Yine çok fark etmemekle birlikte biraz daha performanslı olur.
Teşekkür ediyorum ilgin için. Peki Win7 konusunda önerebiliğin birşey var mı acaba? 32bit yada 64bit?