Merhaba, Evin diğer ucundaki bilgisayarım için Powerline adaptör kullanıyorum. Ancak, hem performans düşüklüğü yaşıyorum hem de arasıra hiç bir mantıklı sebep yok iken internet bağlantım kopuyor. Elektrik süpürgesi veya çamaşır makinası çalıştığında internetin kopmasına alıştım ama bu bahsettiğim kesinti gece veya gündüz rastgele zamanlarda ve elektrik hattını etkileyebilecek herhangi bir elektrikli cihaz çalışmaz iken dahi oluyor. Sebebini kullandığım Powerline adaptörün çok kaliteli olmamasına bağladım. Bu nedenle, hat kesintisi yaşamayacağım, güvenilir ve kaliteli Powerline adaptör arayışındayım. Üzerinde ekstra güç soketi olsun istiyorum. Kablosuz ağa ihtiyacım yok. Yardımlarınız için teşekkürler. |
Hangi Powerline adaptör?
-
-
Hocam hemen hepsi aynı mantıkla çalışıyor. Kullandığınız modeli paylaşırsanız belki tartışılabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TP-Link TL-PA4020P kullanıyorum. Ama performansından çok memnun değilim. 100 Mbit/sn'lik internet 10m ötede en fazla 70 Mbit/sn oluyor. Ayrıca, arasıra sebep olmaksızın yavaşlama ve kopmalar oluyor.
Acaba bütün Powerline adaptörler böyle mi? ya da daha iyisi var mı? Stabil ve yüksek performanslı bağlantı istiyorum
-
100 e 70 almanız gayet iyi aslında. Çok daireli bir apartmanda oturuyorsanız, şebekede çok fazla harmonik olabilir. Kopma nedeni bu olabilir. Ayrıca artık led ampuller dahil tüm cihazlarda switch mode güç kaynağı var ve bunlar şebekeyi çok fazla kirletiyor.
Benim önerim para harcayacaksanız powerline a değil wifi mesh sistemine harcayın. Modeminiz mesh master olabiliyorsa bir repeater almanız yeterli olabilir
Cevap için teşekkürler.
-
Ev içinde performans kaybına tahammül edemedim ve bir elektrikçi çağırıp elektrik kanallarının içinde daha boş kanallar tesbit ettik. Her odadan koridordaki elektrik kutusuna bu kanallardan Reçber Cat.7 Ethernet kablosu çektik ve TP-Link 8-port switch kullandık. Ancak kutu ufak geldi, onuda büyüttük. Ama ev battı ama olması gerektiği gibi bir iş yapmış olduk. Tabiki sonuç süper, her odada kablolu ethernet var ve internet performansı %100 kayıpsız, 98-99 Mbps
-
Powerline adaptörler de çöp oldu. ^^
-
Ana dağıtıcı olanı üçlü prize mi taktınız direkt prize mi hocam ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Satarsınız sarı sitede, neden çöp olsun. İkinci el almak satmak çok çevreci bir hareket bence
Powerline adaptörleri "direkt prize" takmama rağmen ciddi bir kayıp ve kopma yaşıyordum.
Zaten ev içinde elektrik motorlu aletler (elektrik süpürgesi, çamaşır makinası veya vantilatör gibi) çalışınca performans çok ciddi olarak düşüyor ve bazen tamamen gidiyordu.
-
Çöp oldu derken artık kullanmama gerek kalmadı anlamında söylemiştim. Dolaba koydum atıl duruyorlar. Belki başka bir yerde kullanırım. Satmaya kalksam ölü fiyatına gider.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X