Evimde powerline adaptör ( elektrik üzerinden ethernet ) ile bir odadan başka bir odaya ethernet bağlantımı taşımak istiyorum. Yalnız Her iki odada da akım korumalı çoklu prizler bulunuyor. Ayrıca aktardığım yerde çıkışa bir switch takarak bağlantıyı çoklayacağım. Powerline adaptörler bu şekilde bir bağlantıyla verimli çalışabiliyor mu ? Bilgisi olan ya da kullanan arkadaşlar var mı?
Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: freewolf23
Merhaba,
Evimde powerline adaptör ( elektrik üzerinden ethernet ) ile bir odadan başka bir odaya ethernet bağlantımı taşımak istiyorum. Yalnız Her iki odada da akım korumalı çoklu prizler bulunuyor. Ayrıca aktardığım yerde çıkışa bir switch takarak bağlantıyı çoklayacağım. Powerline adaptörler bu şekilde bir bağlantıyla verimli çalışabiliyor mu ? Bilgisi olan ya da kullanan arkadaşlar var mı?
Teşekkürler
aynı şeyi düşünüyorum. başarılı olabildin mi?
Henüz gerçekleştiremedim ama yakında deneyeceğim. Sonucu yazarım
up.. son durum nedir ?
quote:
Orijinalden alıntı: ^^CoNCoN^^
up.. son durum nedir ?
slm. tp-link 200 mbit adaptör ile 6'lı grup priz ve 8'li gigabit switch ok. ama akım korumalı priz konusunda birşey diyemem.
Akım korumalı prizler, Tp-Link TL-PA211 adaptör, Inca 8'li switch ile denedim. Switch'e henüz bir cihaz bağladım, bir sorun çıkmadı.
quote:
Akım korumalı prizler, Tp-Link TL-PA211 adaptör, Inca 8'li switch ile denedim. Switch'e henüz bir cihaz bağladım, bir sorun çıkmadı.
slm. hız nasıl ?
sadece tv'yi bağlayıp NetTV'de bir iki şey izledim, ne çok iyi ne çok kötü, ama 1GB ADSL kullanıyorum zaten. Bir notebook bağlayıp diğer bilgisayardan video izlemeyi deneyebilirsem belki daha faydalı bir yorum yapabilirim.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
quote:
slm. hız nasıl ?
sadece tv'yi bağlayıp NetTV'de bir iki şey izledim, ne çok iyi ne çok kötü, ama 1GB ADSL kullanıyorum zaten. Bir notebook bağlayıp diğer bilgisayardan video izlemeyi deneyebilirsem belki daha faydalı bir yorum yapabilirim.
Hocam selamlar, Bi ile apartmanında oturuyoruz, alt kattaki dayımlardan wifi kullanıyorum, bu TP-LINK TL-PA211 den alsak bir tanesini dayımlara taksak diğerini de benim eve taksam diye düşünüyorum. Sonra benim eve takacağımı da wireless modeme bağlayıp evde tekrar kablosuz ağı güçlendirebilir miyim?
Böyle birşey yapmak mümkün olur mu?
malesef olmaz. bu cihazlar elektrik sayacına kadar çalışır. farklı dairelerde iseniz sayaçlarınızda farklı olacağı için cihazlar çalışmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme