Şimdi Ara

Hangi ps5?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Çocuklar PS5 istiyoruz diye tutturdular. Benim de biraz yabancı olduğum bir konu. Biraz araştırma yaptım ama açıkçası tam çözemedim. Bir kaç çeşiti var sanırım. Slim, fat, digital sürüm, cd li sürüm gibi. Hangi modelini almalıyım. Bir de oyunları ücretisiz yükleniyor mu yoksa her oyuna 1000-2000 lira ücret mi ödememiz gerekiyor? İkinci el cihazların bazılarında içinde 500 tane oyun var falan denilmiş ki bu oyunların hepsini parayla almış olamaz sanırım nasıl yükleniyor bu kadar oyun? Cihazı satın alırsam o kişinin PS5'teki hesabı benim mi olmuş oluyor? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3U5 -- 7 Kasım 2024; 9:50:16 >

• Öncelikle PS5 daha kırılmadı hocam o yüzden oyunlara 1000 2000 2500 gibi paralar ödüyoruz ki bence günümüz için pahalı.

PS5 Slim öneririm , diskli versiyonu alırsanız oyunları al sat yaparak daha uyguna oynatabilirsiniz çocuklarınıza. Ama konsolun ilk alım maliyeti artar. Ben aldığım dönem param az diye PS5 Slim Digital Editon aldım pişman değilim ama oyun fiyatları biraz beni zorlamaya başladı.

Oynayacak kişiler çocuk olduğu için ps4 oyunlarını stordan alıp oynatabilirsiniz güzel oyunlar var yerel çok kişili şekilde. PS4 oyunlarında ps4 kolu olan ds4ün çakması bile çalışıyor bu da ek kol masrafınızı azaltır hocam.

Ama benim çocuğum olsaydı şuan alacağım konsol nintendo switchtir hocam. Hem çipletip bedavaya oyun oynarsınız hem de aile kullanımına daha uygun bir konsol.

• Çocuk oldukları için slim ile başlamaları ideal bence. CD almayacaksanız cd'li sürüme gerek yok dijital uygundur.

CD avantajı: 2000tlye oyun alıp, hikayesini bitirdikten sonra bunu yine o fiyat bandındaki oyunlar ile takas ediyorlar. Yani bir cd'ye para verip onu takaslayrak oynuyorlar. Konsolu CD'li alırsanız dijital oyun da alabilirsiniz. Yani CD'li sürüm hem dijital hem de cdli sürüm anlamına gelir. Fakat dijital kasa ps5 alırsanız cd takamazsınız. CD girişi yok.

CD dezavantaj: Çocuk oldukları için cd çizilirse 2000tl çöp olur. Bunun için dijital almayı daha çok seviyorum. Ayrıca CD'ler bana göre evde çok gereksiz yer kaplıyor.

Aylık belli bir fiyata(fiyatını bilmiyorum) ps plus üyeliği alıyorsunuz. bu üyelik içinde oyun havuzu var. yaklaşık 200 oyun oluyor. aylık bazı oyunlar havuzdan çıkarılıp, havuza yeni eklenen oyunlar oluyor. Havuzda kaliteli olan da var çöp oyun olan da var. Her ay havuz güncelleniyor. Bunu yapmanız daha mantıklı. Senelik alırsanız daha uyguna geliyor. Bir oyuna 2000 vereceğinize o fiyata biraz daha ekleyip yıllık plus üyeliği almak mantıklı. Eğer bir eş dostunuz varsa Ps kardeşliği yaparak bu plus üyeliği onunla da paylaşabiliyorsunuz. Yani Plus üyeliği kardeş konsolla paylaşırsanız Plus fiyatını yarıya getirmiş olursunuz. Ayrıca farklı hesaplarla aynı anda konsolda oynayabilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

500 oyun muhabbeti ise cihazın kırılması ile alakalı olabilir. Ps4 cihazları kırılabiliyor. Kırmak sayesinde içine bedava oyun atabiliyorsunuz. Fakat arkadaşın dediği gibi ps5te hala kırılma yok diye biliyorum. Size ps4ü kastetmiş olabilir. (not: eğer kırılmış cihaz alırsanız online oyun oynayamazsınız, sadece kırılmış hikayeli oyunlar oynanır)

sonuç olarak: cd işi eskide kaldı, dijital alınıyor oyunlar genelde. Havuz dışında Dijitalde oyunları satın almak daha uyguna geliyor. İndirim kovalayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 7 Kasım 2024; 10:38:17 >

• dijital slim ve ps deluxe üyelik alabilirsiniz bu yıllık üyelik sayesinde 400+ oyuna erişim sağlarsınız.

17 500 konsol
    2700 üyelik ( haftaya indirim görücek büyük ihtimal )

20 bine çözersiniz yani hocam

ke mağaza
    Playstation 5 Digital 1TB Slim
    https://www.kegames.net/playstation-5-digital-1tb-slim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok teşekkürler arkadaşlar. Çok bilgilendirici oldu.

• byvolcan kullanıcısına yanıt

Hocam buradan internetten sipariş olmuyor sanıırm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps5 mi pc mi
    2 ay önce açıldı
    Hangi oyunu alsam [ PS4 ]
    10 yıl önce açıldı
    ps5 mi pc mi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Z3U5 kullanıcısına yanıt

vardı normalde ama nakite dönmüş olabilir. diğer arkadaşın paylaştığı link de mantıklı 18500 e 6taksit var ama stok çabuk bitiyor takip etmek lazım gün içinde ara ara bakın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.