Şimdi Ara

Hangi Psikolojik Neden ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyaya yön vermeye çalışmak zordur ve elbet bunun bir bedeli de vardır. Medeniyet ışığımız ülkelerden birisi olan ABD li askerin acaba hangi "ruh" hali aşağıda bulunan haberin "haber" olmasını sağlamış olabilir. ?

Bu olayı hangi insani değerler ile açıklayabiliriz.

Haber Kaynağı;
    http://haber.mynet.com/once-oldurdu-sonra-yakti-620043-dunya/

Önce öldürdü sonra yaktı
    Afganistan'da ABD'li askerin görev yaptığı üsten ayrılarak bir kilometre uzaklıktaki köyde yaptığı katliamın detayları ortaya çıkıyor.
    Güncelleme:12 Mart 2012 11:20
    Evleri tek tek basarak köylüleri öldüren ABD'li asker, daha sonra 11 cesedi biraraya toplayarak ateşe verdi.

Afganistan'da Taliban'ın güçlü olduğu Kandahar eyaletinde ABD'li bir asker, görev yaptığı askeri üsten bir kilometre uzaklıktaki köye giderek katliam yaptı. ABD'li yetkililer ve NATO, söz konusu askerin cinnet geçirdiğini iddia ediyor ancak Afgan yetkililer farklı düşünüyor.

Kandahar'daki hükümet sözcüsü Cevad Faysal, ABD'nin "bir askerin cinneti" diyerek bu olayı geçiştirmemesi gerektiğini söyledi. Faysal, "Eğer ABD'li yetkililer bu kişinin psikolojik sorunları olduğunu öne sürerse, şu soruyu sormak gerekir. Psikolojik sorunları olan birisi neden orduya alındı" dedi.

Haberin Devamı

Amerikan New York Times gazetesindeki haberde ise, kimliği gizli tutulan ABD'li askerin katliamı detaylarıyla anlatıldı. Haberde, askerin cumartesi gecesi köyden bir kilometre uzaklıktaki askeri üsten ayrılarak, köye gittiği ve önüne gelen evlere girerek katliam yaptığı belirtildi. Öldürdüğü köylüleri daha sonra bir araya toplayan katliamcı asker, 11 kişinin cesedini ateşe verdi. Cesetleri ateşe verilenler arasında, 6 yaşından küçük dört kız çocuğu da bulunuyor.

OBAMA KARZAİ'Yİ ARADI

Katliam sonrası ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi telefonla arayarak, olaydan büyük üzüntü ve acı duyduğunu belirtti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın Afganistan halkına başsağlığı dilediği ve yönetiminin bu katliamda sorumluluğu olan herkesin en kısa sürede hesap vermesi konusunda gerekeni yapacağı vurgulandı.

KARZAİ NATO'DAN AÇIKLAMA İSTEDİ

Afganistan Devlet Başkanı Karzai de, ''bağışlanamaz bu katliamı'' kınadığını söyledi. Karzai 16 sivilin öldürülmesiyle ilgili NATO'dan açıklama istedi.

16 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Afganistan'ın Kandahar bölgesinde görev yapan bir Amerikan askeri, cumartesi gecesi sabah erken saatlerde görev yaptığı üssün yakınındaki köyde sivillere ateş ederek, 9'u çocuk, 3'ü kadın 16 kişiyi öldürmüştü.

• ABD, Malatya'daki radar üssüne asker yerleştirildiğini açıkladı
    http://www.hurriyet.com.tr/planet/20009145.asp

bunu aslında bop eşbaşkanına sor...

bu ne perhiz ...
  • Askerden niye insani deger bekliyorsun ki? Asker dedigin askerdir. ABD askeride yapar Ingiliz askeride Turk askeride. Askerde bir arkadasimin catisma arkadasi terorist kulagi biriktiriyordu.

Simdi bizim ulkemizede ABD askerleri yerlesiyor. Bu adamlarin sokaktaki ukala tavirlarina kari-kiza laf atmasina malesef katlanmamiz gerekiyor. TGB lilerde ABD lileri dovuyor diye gozaltina aliniyor. Dalga geciliyor vs.

Kariniz kiziniz yururken ABD askerleri arkasindan ingilizce ona neler yapmak istediklerini bagirdiginda ne hissedeceksiniz acaba.
  • Amerikan askerleri için duacı olan eşbaşkan ve onun hayranları iyi ders alsın. Coniler Anadolu sinkafına da niyetleniyorlar çünkü.
  • quote:

Askerden niye insani deger bekliyorsun ki?

Insan olduklari icin olabilir mi ?

Insanligin, askere ihtiyac duymasi ile polise ihtiyac duymasinin sebebi aynidir. (Guvenlik)

Sokaktan gecen polis karina, kizina laf atinca kabulleniyor musun?

Elinde silah olani "insanlik kavraminin disinda tutmak" kadar tehlikeli bir anlayis olamaz. Her ne kadar yukaridaki gibi kotu ornekler yasaniyor olsa da "savas sucu" diye bir kavram vardir.

Savunmamiz gereken bu kavramin adil bicimde uygulanmasidir. Her onune gelenin komsu sehri istila edip, karisina, kizini esir aldigi devirde yasamiyoruz.
  • Oyle Valla neverlate. Her kafasina esen biryerleri isgal etmiyor. Sadece bir kafasina esen var. Sirayla ortadoguyu duzuyor.

Her yerede o benim tehlikeli bakis acimla insanliktan cikmis "ama aslinda cok topluma uyumlu ve hayirsever" askerlerini gonderiyor.

Arap Baharinda ve Irakta, Afganistanda cani yanan butun masum insanlarin acilarini paylasirken, sirada suriye iran ve turkiye olmamasini diliyorum.

Benim bakis acim tehlikeli gelebilir. Ben gordugumu, duydugumu soyluyorum. Istiyorum ki artik ulkemde veya baska bir yerde namusumuza serefimize saldiran coniler olmasin. Siz onlarin cok insancil oldugunu dusunmeye devam edebilirsiniz.
  • Konuyu farkli bir yere cekmissin. Amerika istedigi yere istedigi kadar asker gondersin demedim.

Askeri insan disi bir varlik olarak ele almani elestirdim. Turk askeri de Afganistan'da yillarca gorev yapti. Boyle bir olay yasanmadi. Demeki ki neymis hem asker olunup hem de adam olunuyormus.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doktor Mu Daha Üst Hakim mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Neden bu kadar karışık?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Konuyu farkli bir yere cekmissin. Amerika istedigi yere istedigi kadar asker gondersin demedim.

Askeri insan disi bir varlik olarak ele almani elestirdim. Turk askeri de Afganistan'da yillarca gorev yapti. Boyle bir olay yasanmadi. Demeki ki neymis hem asker olunup hem de adam olunuyormus.

bende senin neye tepki verdigini anlamadim ilk basta ve ona gore cevap verdim. Bizde Ana isgalci ulke konumunda olsaydik Afganistanda bizim askerlerde insanlik disi isler yapardi. Turk askerleri asil hedef bile degil afganistanda.

Insan insandir, milletine gore degil sartlarina gore degisir psikolojisi. Evlat katili ana baba katili veya ensest bizim ulkemizde yok mu? Bizim ulkemizde cinnet geciren yok mu? Demek ki bizim millettende sosyopat cikiyor. Bu adamin eline silah verip gergin bir ortama gonderdiginde insanlik disi davraniyor.

X files in cok uzaklara bakmasina gerek yok. Sivas ve marasa baksin yeter. Asker bile degil ama militan insanlar neler yapti.

ABD liler soyle kotu boyle kotu biz ne kadar iyidik diyerek birseyler iddia etmek gercekci degil.

ABD askerini veya ordusunu savunmuyorum. Diyorum ki isgalci isgalcidir. Milleti farketmez, askeri pis isler yapar.

• @yeni turku,

Yine konuyu farkli bir yere cekmissin. Bizim milletimizin digerlerinden daha insancil genlere sahip oldugunu iddia etmiyorum.

Sadece elinde silah olanin her turlu ahlaksizligi yapmasini senin gibi normal karsilamiyorum. Bunu normal karsilamanin da tehlikeli oldugunu soyluyorum. Askere gidip terorist kulagi toplayan da var. Pkk liyi magaradan sag cikarmak icin 2 saat psikolojik destek olan da var. Askerlik de polislik gibi sorumluluklari olan bir meslek.

Eger bir Amerikan askeri senin karini veya kizini taciz ediyorsa bunun sorumlulugu (yukaridaki haberde oldugu gibi) Amerika devlet baskanina kadar gider. O derece ciddi bir konudur. Nerede kimin basina geldiyse bence hukukal olarak basvurusunu yapsin. Gerekirse bunu yapan asker Turk ceza kanununa gore cezalandirilir.

Dedigim gibi 1000 yil oncesinde yasasaydik belki senin gibi dusunebilirdim.
  • Evet Irakta ve Afganistanda olanlardan oturu devlet baskanina kadar binlerce dosya gitmedi ama dedigin gibi gunumuz dunyasi 2 yil oncesine gore cok gelisti. Artik oyle seyler olmaz
  • Benim merak ettiğim şu.Afganistana tekrardan talibanın hakim olmasını ister misiniz..
  • bulgur kurtlanır da farkına varılmazsa eğer kozalanıp etrafta kelebekler uçuşmaya başlar. şimdi bulguru temizledin mi bir daha kurtlanacağı anlamına gelmez. bakarsan bağ bakmazsan dağ olur hesabı, el bebk gül bebek büyütsen de bazı şeyler istediğin gibi gelişmez. su akar yolunu bulur manasında yani bulgurun içerisinde mutlaka kurtalanack olanın önünü kesmek mümkün olmaz. nereye kadar gider kimbilir. şimdi bu bahsi geçen askeri, bulgurun içerisinden çıkan bir kurta benzetirsek keza şu avrupada gençleri katleden manyak şahıs gibi.. bütün bulguru çöpe atmsk doğru olmaz. bu durum her zaman her yerde, farklı şekillerde ortaya çıkabilir, çıkıyor da. hal böyle olunca, insanı bir de sinir basıyor malum. sinirler gerilince arkasına öfke de geliyor. amerika sonuçta türkiye'nin müttefiki. kurtlara gelince, sonuçta her yerdeler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

bende senin neye tepki verdigini anlamadim ilk basta ve ona gore cevap verdim. Bizde Ana isgalci ulke konumunda olsaydik Afganistanda bizim askerlerde insanlik disi isler yapardi. Turk askerleri asil hedef bile degil afganistanda.

Insan insandir, milletine gore degil sartlarina gore degisir psikolojisi. Evlat katili ana baba katili veya ensest bizim ulkemizde yok mu? Bizim ulkemizde cinnet geciren yok mu? Demek ki bizim millettende sosyopat cikiyor. Bu adamin eline silah verip gergin bir ortama gonderdiginde insanlik disi davraniyor.

X files in cok uzaklara bakmasina gerek yok. Sivas ve marasa baksin yeter. Asker bile degil ama militan insanlar neler yapti.

ABD liler soyle kotu boyle kotu biz ne kadar iyidik diyerek birseyler iddia etmek gercekci degil.

ABD askerini veya ordusunu savunmuyorum. Diyorum ki isgalci isgalcidir. Milleti farketmez, askeri pis isler yapar.

Aslında uzaklara pek bakmıyorum. Baktığım şey bir ülkenin kendisinden binlerce km uzakta ne aradığı veya o ülkenin askerinin bir sebepten dolayı gidip katliam yapması değil.

Bir deyim vardır, Mısır mı daha yakın yoksa Ay mı. Ay mesafe olarak dünyaya daha uzak olsa da gözlerimizle görebildiğimiz için bize daha yakın geliyor. O kadar yaşanan şeyleri kanıtsamışız ki, çocuğa tecavüz edilse, sokak ortasında 4-5 kişi bir adamı bile dövse sesimizi çıkartmaz olmuşuz.

Belki aynı Irak ta insanların hergün patlamaların arasında ve 30-40 kişinin öldüğü olayları normal karşılaması gibi.

Bu adamın yaptığı şeyi normal olarak karşılamak demek, insanlığa karşı büyük suç işlemektir. Çünkü o zaman bazı mesleklere mensup kişilerin yaptıklarını hoş görmekten ve meşrulaştırmaktan öte bir şeye gitmez olay.

Amcam hacca gitti geldi, köy kahvesinde oturuyorken mülki amir olmaktan ve yönetmekten bahsederken bal tutan parmağını yalar demişti. Dedim ki sen bunu hacı sıfatı ile söylüyorsan ya tövbe et, yada Rabbimden senin haccını kabul etmesini çok fazla bekleme dedim.

Forumda Evrim ile ilgili bir konu açıldığında DİNDAR arkadaşlarımız da kendisini Ateist olarak adlandırılan grupta yani hemen herkes bildiği veya bilmediği ölçüde olsa bile, bir şekilde konuya dahil olmaya çalışıyorlar.

16 kişinin büyük bir bölümünün kadın ve çocuk olması ve öldürüldükten sonra bu kişilerin birde yakılması konusuna gelen sadece 10 - 11 mesaja mı üzülsem diye kendi kendime sormak isterken birde Asker olduğu için bu olayı normalleştirdiğin için İNSAN OLDUĞUMDAN Allah'a sığınarak bir kez daha UTANDIM.!!!

İşte benim bahsettiğim ve şikayet ettiğim "iki yüzlülük durum" tam anlamı ile bu...

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Aslında uzaklara pek bakmıyorum. Baktığım şey bir ülkenin kendisinden binlerce km uzakta ne aradığı veya o ülkenin askerinin bir sebepten dolayı gidip katliam yapması değil.

Bir deyim vardır, Mısır mı daha yakın yoksa Ay mı. Ay mesafe olarak dünyaya daha uzak olsa da gözlerimizle görebildiğimiz için bize daha yakın geliyor. O kadar yaşanan şeyleri kanıtsamışız ki, çocuğa tecavüz edilse, sokak ortasında 4-5 kişi bir adamı bile dövse sesimizi çıkartmaz olmuşuz.

Belki aynı Irak ta insanların hergün patlamaların arasında ve 30-40 kişinin öldüğü olayları normal karşılaması gibi.

Bu adamın yaptığı şeyi normal olarak karşılamak demek, insanlığa karşı büyük suç işlemektir. Çünkü o zaman bazı mesleklere mensup kişilerin yaptıklarını hoş görmekten ve meşrulaştırmaktan öte bir şeye gitmez olay.

Amcam hacca gitti geldi, köy kahvesinde oturuyorken mülki amir olmaktan ve yönetmekten bahsederken bal tutan parmağını yalar demişti. Dedim ki sen bunu hacı sıfatı ile söylüyorsan ya tövbe et, yada Rabbimden senin haccını kabul etmesini çok fazla bekleme dedim.

Forumda Evrim ile ilgili bir konu açıldığında DİNDAR arkadaşlarımız da kendisini Ateist olarak adlandırılan grupta yani hemen herkes bildiği veya bilmediği ölçüde olsa bile, bir şekilde konuya dahil olmaya çalışıyorlar.

16 kişinin büyük bir bölümünün kadın ve çocuk olması ve öldürüldükten sonra bu kişilerin birde yakılması konusuna gelen sadece 10 - 11 mesaja mı üzülsem diye kendi kendime sormak isterken birde Asker olduğu için bu olayı normalleştirdiğin için İNSAN OLDUĞUMDAN Allah'a sığınarak bir kez daha UTANDIM.!!!

İşte benim bahsettiğim ve şikayet ettiğim "iki yüzlülük durum" tam anlamı ile bu...

Bu olay normal olagan vs demiyorum. Bunu yapan askerden Insan Haklari Evrensel Beyannamesini yazan insanlar gibi davranmasini beklemek hata diyorum.

Hangi insani deger diyorsun bunu yaptirabilir diyorsun. Hangi insani deger otel yakar tore diye kiz vurur Din diye inanmayanlari oldurur ve ele gecirdigi kadin/kizlari cariye yapiyorsa ayni insani deger adama bunu yaptirir.

Ben insanlari kanatsiz melekler veya boynuzlu seytanlar olarak gormuyorum. ABD ordusunda da Turk ordusunda da Turk polisinde de arkadaslarim var. Hangisinin nasil bir insan oldugunu biliyorum ve sartlara gore hepsinin herseyi yapabilecegini soyluyorum.

ABD askeride belki catisma arkadasini vuranlarin intikamini almak istemistir nerden bilelim. Bu olay trajik, uzucu.

Ama bu olaya bakipta iste barbar bati, iste vahsi bati gondermesi yapmakta bi o kadar gereksiz.

Irakta 24 Turk iscisi kacirildi. Bununda haberini yaacak miyiz burda? Yada burdan ne elde etmeye calisiyorsun?

Neverlate Askerle Polisin gorevi ayni demisti. Alakaya maydanoz genel manada ikiside ayni. Ama ozelde birinin gorevi direkmen insan oldurmek. Asker dedigin adam adam oldurmek uzere egitim alir, Bunun icin para alir. Benim icin adam oldurmek ile asker icin adam oldurmek ayni sey degildir.

Ne biliyim madimakta binlerce insanin toplasip 30 kusur insani yakarak oldurmesine alistik. Savas haberlerine alistik. Bomba haberlerine alistik. Bu olayi normal karsiladim. Savas oldugunda her zaman masumlar, siviller olur. Hep boyle oldu.

Sizin gibi yuksek duyarliliklari olanalr beni insanlik sucu islemis olarak gorebilirler.

Ama nerde ikiyuzluluk yaptim. Onu anlamadim iste!

• @yeni turku

Gercekten ne soylemek istedigini anlamiyorum. Israrla konuyu cekmeye calistigin Madimak olayinin bu konuyla uzaktan yakindan alakasi yok. Eger tartismak istiyorsan ayri bir konu acmalisin.

Turkiye'deki Amerikan askerlerinin de konuyla alakasi yok. Sen onlara asker olduklari icin kizina veya karina taciz etme hakki verebilirsin ama kanunlar buna izin vermiyor.

Polisler de insan oldurmek uzerine egitim aliyorlar. Asker, polis veya sivil, kim olursa olsun, sebepsiz yere insan oldurme haklari yoktur. Bu kanunlar ile sinirlandirilmistir.

Yukaridaki haber ise "olmamasi gereken" bir durumdur ve bunu normal gormek kadar tehlikeli bir bakis acisi olamaz. Askerleri insanliktan cikmis caniler olarak gormek, insan oldurmek dahil her yaptiklarini normal karsilamak muasir medeniyet seviyesinin cok altinda bir gorustur. Bunu savunan askerin darbe yapmasini da savunur. Militarist bir bakis acisidir. Dolayisyla tehlikelidir.

Ve son olarak lutfen alakasiz konularda siyasi mesaj vermek icin konuyu alet etmeyin. iyi forumlar

• Yeni türkü adlı arkadaşa katılıyorum.

Asker genel mana da cahildir.Asker olmak icin reşit olman yeterli yada gönüllü olarak belirli ülkelerde başvurup ordu mensubu olabiliyorsun..
    Su an sömürü bayraktarlıgı yapan abd oldugu icin abd askerleri göz önünde..
    Eger türkiye bu durum da ve gücte olsaydı türkiye'nin yaptıgı pislikleri gözler önüne serilecekti.

Ben vatani görevimi yerine getiren bir bireyim.Silah arkadaşlarım arasında okuma yazma bilmeyen gün yüzü görmeyen kimseler vardı.
    Bu tip kişiler serseri mayın gibidir..
    Tsk bu tip askerler yüzünden rütbeli rütbesiz yara almaktadır.Fakat dışa fazla yansıtılmamaktadır.

Konun acılma nedenini anlamadım dogrusu.Hedef amerikan askeri mi yoksa psikoloji mi ?

Türkiye hava sahasında bulunan incirlikten havalanan nato ucaklarının müslüman ülkelere bomba yagdırmasına göz yuman psikoloji nedir ?

Yada abd askerlerine kucak acan bir hükümetin psikolojik durumu nedir ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

@yeni turku

Gercekten ne soylemek istedigini anlamiyorum. Israrla konuyu cekmeye calistigin Madimak olayinin bu konuyla uzaktan yakindan alakasi yok. Eger tartismak istiyorsan ayri bir konu acmalisin.

Turkiye'deki Amerikan askerlerinin de konuyla alakasi yok. Sen onlara asker olduklari icin kizina veya karina taciz etme hakki verebilirsin ama kanunlar buna izin vermiyor.

Polisler de insan oldurmek uzerine egitim aliyorlar. Asker, polis veya sivil, kim olursa olsun, sebepsiz yere insan oldurme haklari yoktur. Bu kanunlar ile sinirlandirilmistir.

Yukaridaki haber ise "olmamasi gereken" bir durumdur ve bunu normal gormek kadar tehlikeli bir bakis acisi olamaz. Askerleri insanliktan cikmis caniler olarak gormek, insan oldurmek dahil her yaptiklarini normal karsilamak muasir medeniyet seviyesinin cok altinda bir gorustur. Bunu savunan askerin darbe yapmasini da savunur. Militarist bir bakis acisidir. Dolayisyla tehlikelidir.

Ve son olarak lutfen alakasiz konularda siyasi mesaj vermek icin konuyu alet etmeyin. iyi forumlar

Sizin idrak sorununuz mu var ?

Ben Askerlere karima kizima taciz etme hakki vermiyorum. Adami kasten sinirlendirmek icin olayi kisillestirip duruyorsunuz. Ben diyorum ki bu adamlarin bu hakki yok.

Ama bu olaylar oluyor. Ben bunu savunmuyorum tabi ki. Az cok hukuk devleti nedir kolluk kuvvetinin gorevi nedir askerin gorevi nedir biliyorum. Sizden de ogrenecek degilim. Bana medeni dunyada olaylar oyle degil vs diyip durmayin.

Konuya bakis acim belli. Her insan sartlar onu zorladikca istenmeyen seyler yapar. Askerler Polisler meslekleri dolayi buna daha yatkindir. Olan olay olmasi gerekn bir durum dur mu dedim ben? Elbetteki olay olmamasi gereken bir durum ama olmus ve bana siradisi gelmedi.

Hirsizlikta olmamasi gerekn bir durum, seri cinayette ama ortalikta hirsizda var seri katilde. Dolayisiyla hirsizlikta normal geliyor. Olmamasi gereken ama normal bir olay.

Evet konunun acilis amaci nedir bunu sorgulayalim bencede. ABD yi karalamaksa onu bilelim de ona gore konusalim bari. Zira ne ikiyuzlu oldugumuz kaldi ne insanlik sucu isledigimiz.

• Savaşta, hatta barışta bile psikolojisi bozulan, cinnet geçiren askerlere rastlamak mümkün ki ABD ordusunda bu durum çok ciddi boyutlarda. Tedavi gören onbinlerce asker varmış. Olay belli ki emir komuta zinciri dışında gelişmiş bir cinnet durumu. Çünkü bildiğim kadarıyla ABD halkın güvenini kazanmak ve taliban desteğini kırmak için çabalıyor şu sıralar. Ki çok geç kalındığını itiraf etmekteler. Bu tür olaylar en başta kendilerine zarar verir. Talibana desteği artırır. Bugüne kadar gerekli önlemleri almadıkları için zaten Taliban tahminlerin de ötesinde güçlenmiş durumda.

"Hangi psikolojik neden?" sorusuna gelince. Herhangi bir yerde askerliğini yapmış olan her insan sanırım buna az çok cevap verebilecektir. Yüzbinlerce insan gelip geçiyor birliklerden ve bu insanlar arasında kan görmeye bile dayanamayanlardan tutun, gözünü kırpmadan bir bebeği kesebilecek farklı psikolojiler mevcut. Birazcık baskı ve stres bile o ruhta olan psikopatları tetiklemeye yeter. Normal psikolojide olan bir insan bile askerlik koşullarında, bir caniye dönüşmese bile sivil yaşamda yapamayacağı fiillere bulaşabilir. Bunun da milliyeti olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda bir arkadaş bu durumu güzel izah etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 15 Mart 2012; 2:30:27 >

• Cihat yapıyorum diye emoların, gazetecilerin kafasını kesenler, kalabalığa camiye falan dalıp kendisiyle beraber yüzlerce insanı havaya uçuranların durumu ayrı bir tartışma konusu. Ki zaten çok uzun ömürlü bir konu olmaz diye düşünüyorum.
  • asker adamın akıl sağlığı yerinde olmaz..heleki catısmalı savaslı bir görevdeyseniz kayısın kopması an meselesi... askeri sürekli baskı altında tutuyorlar..savasa falan gidiyor ailesini falan görmüyor uzun süre,ülkesinden uzakta,arkadaşları belkide öldürülmüş...cinnet geçiriyor...normaldir yani...bush sağolsun demokrasi getirdi her yana...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.