Şimdi Ara

Hangi Ram hangi bilgisayara olur nasıl anlarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
52.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma ram almak istiyorum ama hangisinin uyup uymayacağını kestiremiyorum. Bu işin bir püf noktası yokmudur.

• Püf noktası şudur. Anakartının modeline göre web sitesinden özelliklerine bakarsın.Hangi tip ram kullandığını öğrenirsin. Başaramaz isen anakartın modelini buraya yaz bizler sana yardımcı oluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinkcrow7

Püf noktası şudur. Anakartının modeline göre web sitesinden özelliklerine bakarsın.Hangi tip ram kullandığını öğrenirsin. Başaramaz isen anakartın modelini buraya yaz bizler sana yardımcı oluruz
    anakrtın marka ve modelini yazarsan sana hangi ramlerin uygun olup olmadığını kaç mhz veri hızında ram oalacapını yazabilirim ayrıca işlemciyide yazarsan ram alırken işlemci front side busuda önemli olduğu için işlemcinide yaz ona göre ram tavsiyesinde bulunabilelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonhack

anakrtın marka ve modelini yazarsan sana hangi ramlerin uygun olup olmadığını kaç mhz veri hızında ram oalacapını yazabilirim ayrıca işlemciyide yazarsan ram alırken işlemci front side busuda önemli olduğu için işlemcinide yaz ona göre ram tavsiyesinde bulunabilelim.

Alıntıları Göster
    Slm Kardeşler.Ben Pc'ye Ram almak İstiyorum.Ama Pc'ye Uyar mı Bir Türlü Karar veremedim.daha doğrusu anlayamadım.kafam çok karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem:

Anakart: Foxconn 45 CMX Kendi Sitesinde Şu özellikleri Veriyor:

- 1333(oc*)/1066/800/533 MHz (FSB)
    - Dual Channel DDR2 667/533/400 x 2 DIMMs, Max. 4GB
    - 1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1, 2 x PCI
    - ATA x 1, SATA II x 4
    - 5.1 channel Audio
    - 10/100M LAN
    - 8 USB 2.0 ports

İşlemci:
    İntel Pentium e2180 Dual Core

Ekran kartı:

Hd 2400 series 512 Mb

Şuanda Kingston 1 GB Ram kullanıyorum.Yanlız Bu kullanıdıgım Ram Kaç Mhz Anlayamadım? Onu çözsem Ona uygun Bir tane Alacamda :)
    [img=http://img1.loadtr.com/k-396231-Memory.jpg][/image]

Nasıl Bir Ram Almalıyım? Mhz Kaç Olmalı.??? Yani 800 Mhz'li 2 gb Ram Alsam Çalışır mI ? Anladığım Kadarıyla Mhz'i Önemliymiş.

Yardımlarınız İçin Teşekkürler......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rifatcinaroglu -- 2 Haziran 2009; 2:56:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rifatcinaroglu

Slm Kardeşler.Ben Pc'ye Ram almak İstiyorum.Ama Pc'ye Uyar mı Bir Türlü Karar veremedim.daha doğrusu anlayamadım.kafam çok karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem:

Anakart: Foxconn 45 CMX Kendi Sitesinde Şu özellikleri Veriyor:

- 1333(oc*)/1066/800/533 MHz (FSB)
    - 1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1, 2 x PCI
    - ATA x 1, SATA II x 4
    - 5.1 channel Audio
    - 10/100M LAN
    - 8 USB 2.0 ports

İşlemci:
    İntel Pentium e2180 Dual Core

Ekran kartı:

Hd 2400 series 512 Mb

Şuanda Kingston 1 GB Ram kullanıyorum.Yanlız Bu kullanıdıgım Ram Kaç Mhz Anlayamadım? Onu çözsem Ona uygun Bir tane Alacamda :)
    [img=http://img1.loadtr.com/k-396231-Memory.jpg][/image]

Nasıl Bir Ram Almalıyım? Mhz Kaç Olmalı.??? Yani 800 Mhz'li 2 gb Ram Alsam Çalışır mI ? Anladığım Kadarıyla Mhz'i Önemliymiş.

Yardımlarınız İçin Teşekkürler......

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: rifatcinaroglu

yukarıda hızlar yazıyor desteklenen, ama önceki ram'ı söküp yukarıdakilerden hangisi olduğuna bakın'ki uyumsuzluk olmasın. Yada onunla gidip alın. Verdiginiz bilgi üzerinden söylüyorum maksimum DDR2 667 destekliyor, hali hazırda ollan kaçtır bilemeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

quote:

yukarıda hızlar yazıyor desteklenen, ama önceki ram'ı söküp yukarıdakilerden hangisi olduğuna bakın'ki uyumsuzluk olmasın. Yada onunla gidip alın. Verdiginiz bilgi üzerinden söylüyorum maksimum DDR2 667 destekliyor, hali hazırda ollan kaçtır bilemeyiz.

Alıntıları Göster
    saol dostum..ozaman kısaca şöyle benim anakart maksimum 667 mhz ram destekliyor.buraya kadar tamam...

Şuan kullandığım Ram 333 Mhz oldugunu Öğrendim..Benim sorum şu; Alacağım Ram'in Mhz'i 333 Mhz 'den Daha yüksek olursa öRNEĞİN bEN aynı ramden 600 mhz olanı alırsam Bir sorun olur mu?

Yani birinci ram: 1gb 333 mhz
    yeni alacağım ram : 1gb 600 mhz

Bu sorun yaşatır mı???? Mhz'leri tutturmak mı gerekiyor?

• quote:

saol dostum..ozaman kısaca şöyle benim anakart maksimum 667 mhz ram destekliyor.buraya kadar tamam...

Şuan kullandığım Ram 333 Mhz oldugunu Öğrendim..Benim sorum şu; Alacağım Ram'in Mhz'i 333 Mhz 'den Daha yüksek olursa öRNEĞİN bEN aynı ramden 600 mhz olanı alırsam Bir sorun olur mu?

Alıntıları Göster
    İki Raminde Aynı frekansta olması gerekeiyor...Düzgün çalışabilmesi için...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

eğer bu şekilde yaparsan yeniş alacağın 600 mhz ramde 333 mhz hızında çalışır belki seni bi ara götürür ama daha sonra sistemde uyumsuzluk yaşanacağına göre donmalar takılmalar reset gibi olaylarla karşılaşman büüyk ihtimal.

• quote:

quote:

eğer bu şekilde yaparsan yeniş alacağın 600 mhz ramde 333 mhz hızında çalışır belki seni bi ara götürür ama daha sonra sistemde uyumsuzluk yaşanacağına göre donmalar takılmalar reset gibi olaylarla karşılaşman büüyk ihtimal.

Alıntıları Göster
    ayrıca bence senin işlemcinin front side busu tahminim dual core olduğu en fazla 800 mhz falan olması lazım elindeki ramide boşver sen git iki tane dual 667 mhz lık ramler al daha iyi permormans alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigmobidik

İki Raminde Aynı frekansta olması gerekeiyor...Düzgün çalışabilmesi için...

Alıntıları Göster
    Dostum ya yukarıdaki verilerde sorun var yada sizin sökdüğünüz ramda 333 ana kart desteklemiyor, min 400
    . şöyle yapalım sanırım 1 gb ram o yedekte dursun siz yeniden ram alın 667 olandan onlar ucuzolmal diger ram 333 zannetmiyorum kullanmayın, yine söylüyorum verdiğiniz verilerde hata var. 333 ve 400 olanlar ddr olan guruba girer,ddr2 uzak ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Dostum ya yukarıdaki verilerde sorun var yada sizin sökdüğünüz ramda 333 ana kart desteklemiyor, min 400
    . şöyle yapalım sanırım 1 gb ram o yedekte dursun siz yeniden ram alın 667 olandan onlar ucuzolmal diger ram 333 zannetmiyorum kullanmayın, yine söylüyorum verdiğiniz verilerde hata var. 333 ve 400 olanlar ddr olan guruba girer,ddr2 uzak ihtimal.

Alıntıları Göster
    arkadaşım sen en iyisimi sistemine bi everest ulmimation yükle bütün özelliklerini gör ramlerinni hızlrını yaz buraya ona göre yardımcı olalım.

• quote:

arkadaşım sen en iyisimi sistemine bi everest ulmimation yükle bütün özelliklerini gör ramlerinni hızlrını yaz buraya ona göre yardımcı olalım.

Alıntıları Göster

Arkadaşlar Ben şunu Yeni Öğrendim...333 MHZ gösteriyor Doğru Fakat Bu Sitede Buna benzer bir konu açılmış.Orda yazan bilgide şu ;

Benim Ram 333 Mhz Gösteriyor Fakat DDR 2 Olduğu için Şu şekil oluyormuş ;

GÖRÜNEN :
    PC2-5300 (333 MHZ)

AMA DDR 2 OLDUGU İÇİN 333 MHZ X 2 =666 MHZ

Benim Ramin Mhz 666 MHZ'MİŞ. Bende yeni öğrendim az önce bu sitede Buna benzer bir konuda..yani CPU-Z PROGRAMI MHZ'i tek olarak gösteriyormuş.:)

Konu Burada Açılmış bende burada öğrendim;
    http://forum.donanimhaber.com/m_16783020/mpage_1/key_//tm.htm#16784044

Yani buna göre arkadaşın dediği gibi 666 mhz'lık alırsam uyuşuyor demektir.çünkü bnmde 666 mhz'miş. doğru anlamışım sanırım :)

• quote:

Arkadaşlar Ben şunu Yeni Öğrendim...333 MHZ gösteriyor Doğru Fakat Bu Sitede Buna benzer bir konu açılmış.Orda yazan bilgide şu ;

Benim Ram 333 Mhz Gösteriyor Fakat DDR 2 Olduğu için Şu şekil oluyormuş ;

GÖRÜNEN :
    PC2-5300 (333 MHZ)

AMA DDR 2 OLDUGU İÇİN 333 MHZ X 2 =666 MHZ

Benim Ramin Mhz 666 MHZ'MİŞ. Bende yeni öğrendim az önce bu sitede Buna benzer bir konuda..yani CPU-Z PROGRAMI MHZ'i tek olarak gösteriyormuş.:)

Konu Burada Açılmış bende burada öğrendim;
    http://forum.donanimhaber.com/m_16783020/mpage_1/key_//tm.htm#16784044

Yani buna göre arkadaşın dediği gibi 666 mhz'lık alırsam uyuşuyor demektir.çünkü bnmde 666 mhz'miş. doğru anlamışım sanırım :)

Alıntıları Göster
    sonhack dediğin programı kurdum şu şekilde görünüyor :

Bu program daha kapsamlıymış. sağolun ya kafayı yicektim.:) yardımlarınız için teşekkürler.

bide yüzsüzlük yapıp bişe sorayım;

Bende 1 gb 667 mhz'lik Ram varsa, Ben 2 GB'LIK Bana Uygun Ram alırken Neye Dikkat Etmeliyim Sorun Çıkmaması İçin..3 gb olmasını istiyorum ram'in o yüzden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rifatcinaroglu -- 2 Haziran 2009; 16:38:34 >

• arkadaşlar bende 1 gb 800 ghz ram var. anakartta 2 yuva var ram için. şimdi ben daha yüksek mhz si olan bir ram alırsam yine şu anda kullandığıma göremi (1 gb 800 ghz ram) çalışıcak bilgisayar yoksa ikisininde etkisi olcakmı ?
  • ghz ne ya Mhz olcak yanlış olmuş sory
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafakus

ghz ne ya Mhz olcak yanlış olmuş sory
    yaaa bende bilgi yarışmasında birinci oldum ve bana orginal kapda ram verdiler kaç gb veya mhz olduğunu ve bilgisayarıma uygun olduğunu nasıl öğrenirim lütfen yardımmmm...!
  • quote:

Orijinalden alıntı: badboy_3433

yaaa bende bilgi yarışmasında birinci oldum ve bana orginal kapda ram verdiler kaç gb veya mhz olduğunu ve bilgisayarıma uygun olduğunu nasıl öğrenirim lütfen yardımmmm...!

bilgi yarışması pc donanımı ile ilgili olmasın sakın! şaka bir yana üzerindeki etiketi buraya yazarsan bilgi alırsın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

quote:

Orijinalden alıntı: badboy_3433

bilgi yarışması pc donanımı ile ilgili olmasın sakın! şaka bir yana üzerindeki etiketi buraya yazarsan bilgi alırsın....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben de pc me ram almaka istiyorum fakat kafam karıştı
    AMD sempron processor 2600+ anakartım bu şu anda 2 tane 512 mb lik ram takılı toplam 1 gb ben bunu oyunları iy oynamak için 1.5 yapmak istiyorum hangi remi almalıyım 30 ila 60 tl arası olursa çok iyi olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: arda2471

arkadaşlar ben de pc me ram almaka istiyorum fakat kafam karıştı
    AMD sempron processor 2600+ anakartım bu şu anda 2 tane 512 mb lik ram takılı toplam 1 gb ben bunu oyunları iy oynamak için 1.5 yapmak istiyorum hangi remi almalıyım 30 ila 60 tl arası olursa çok iyi olur :)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bnm külüstür hangi ramleri destekler yazarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafakus

arkadaşlar bende 1 gb 800 ghz ram var. anakartta 2 yuva var ram için. şimdi ben daha yüksek mhz si olan bir ram alırsam yine şu anda kullandığıma göremi (1 gb 800 ghz ram) çalışıcak bilgisayar yoksa ikisininde etkisi olcakmı ?

bi süre idare eder ama sonra reset vs hatalar meydna gelir en iyisi aynı mhz ,marka vevoltajda çalışan alın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.