Şimdi Ara

Hangi RX 460 Tercih Etmeliyim ? Yada Uygun Fiyatlı eşdeğerleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hmmm Yani demeniz şu ki 1050 görüntüden taviz verip te tabiri caiz daha kötü görüntü sunarak yüksek fps veriyor.
    rx 460 tan %20 performans fazla aldığı zaman %20 daha kötü görüntü sunuyor demek oluyor sanırım bu.
    yani bence kaliteli 50 fps kalitesiz 70 fps den iyidir nasıl olsa 1000 tk verip bi monitör almıycağıma göre 60fps limitli monitörüme hem tatminkar hemde takılmayan görüntü sunan rx 460 daha iyi bir seçenek.
    özellikle son sözünüz re7 deki 1050 nin ve rx 460 ın durumu mesela demekki çizimden ödün vererek fps kazanmak bi yere kadar.
    Gerçekten çizim isteyen yerlerde corkluyor kart yani.
  • byzen1 kullanıcısına yanıt
    Demeyin hocam, hezimet büyük. [Kaynak]
    6870'nin AF filtresine dair söyleyeceğim birşeyler olabilir. Daha sonraki radeon sürümlerinde kaliteyi düşüreceklerini zannetmiyorum. Int8 yerine fp16 çizmek hatta doku kalitesini fazla arttırıyor, eşsüzmenin tam yakalayamadığı bir derinlik sunuyor görebildiğim kadarıyla(int8/fp16 farkından ziyade fp10 uygulamanın getirdiği -2/3 LOD ile görüntüdeki örtüşmelerin örneklenme ayarı tam uyuyor). Belki de 3D Filter tester programının dokularında FP16 testi olmadığından böyle düşünüyorum. Hakeza öyle bile olsa benim fikrim, netlik aranıyorsanız çözünürlüğü arttırmak zorundasınız. Onun için de kartın bantgenişliği sınıfını yükseltmeniz gerekiyor. Birkaç denemeden sonra uygun ayarları bulmak güç olmaz diye tahmin ediyorum.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Sanırım karıştık biraz hocam hemen toparlıyım :)
    Demek istediğim 1050 çoğu testte 460 tan yüksek sonuçlar almış bazı testlerde inanılmaz yüksek sonuçlar var.
    Sizde re7 de 1050 nin rx 460 tan çok daha kötü olduğunu söylediniz.
    Bu çıkarıma göre ya re7 de bi uyumsuzluk sorunu var nvidia sürücü güncellemesi yayınlayacak.
    Yada kart amd nin kartı kadar kaliteli iş yapamıyor.
    Vede benim kaygım da burada başlıyor.
    Çünkü ben bu kartı alırım 1050 den bahsediyorum, 1 sene 2 sene kullanırım oynarım arada rx 460 ın oynadığım oyunlarda skorlarına bakarım 1 2 sene sonra başka bi oyun oynarım kart zombiye döner ise nvidia o zamana göre eskimiş olan bu karta güncelleme getirmeye elini kaldırır mı yoksa bizde yeni mimari giriş seviyesi kart var oynamak istiyosan onu al mı der ?
    Hd 5670 Amd kartım zamanında giriş seviyesiydi 2011 den falan bahsediyorum. şu zamanda kartı itin bi taraflarına sokturlar. Ama gel görelim amd her güncellemede unutmadı eski kartlarını yapabildiği kadar destek sundu ve 2016 sonunda artık sürücü üretmeyecez dedi ki haklı teknolojisi kör oldu bu kartın artık.
    Ben eminim rx 460 ta böyle uzun yıllar destek alır kart teknolojisi ölene kadar amd zombiye dönmezse. amd nin pc pazarından çekilmek gibi bi düşüncesi olmadığını biliyor herkes.
    Arada bıraktınız beni hocacığım :)
    Azıcık aydınlatmanızı istesem düşüncelerimden yola çıkarak ?

Vede şöyle bi ekran sunayım, sağa doğru olan mavi sonuçlar 1050 nin kaç fps yüksek olduğu, sola doğrular ise 460ın.
    Hangi RX 460 Tercih Etmeliyim ? Yada Uygun Fiyatlı eşdeğerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzen1 -- 2 Şubat 2017; 21:40:0 >

AMD masaüstünden nasıl çekiliyor? Hakikaten hatlarımız karıştı. Varsa yoksa AMD konsol özelindeki birinci elden geliştirici uyarlamalarını masaüstüne getiriyor, Microsoft da karşılığında konsolunu masaüstüne kazandırıyor diyebiliriz. Her ne oluyorsa daha iyi hizmet için oluyor, ayrıca Zen Apu için de bekleyebilirsiniz. İllâ çıkacak ve beklentilere göre 200 GB/s bantgenişliği olan HBM önbellekli akıllara zarar bir apu geliyor. Şimdiye konuşmakta olduğumuz kartların iki katı gücünde olacağından rakip çıkacağı kart seviyesi AMD tarafında Rx 470'e kadar varacak.
    Gene yanlış oldu hocam, Çekilmeyeceğini biliyoruz demiştim :)
    Bi yönden haklısınız hocam öyle bi apu geliyor olabilir bunu söylemiş olabilirler ama o zaman işin içine anakart bellek ve işlemci toplam katılması gerekiyor. böyle bi üçleme sanıyorum her halükarda yüksek fiyatlara tekavül eder.
    Konumuzdan sapmayalım :) kısaca aynı fiyata bulduğumuzda 1050 460 a tercih edilir diyebilir miyiz hocam ?
    Valla niye tercih edeceğimizi bir zahmet sizden bekliyorum çok istirham ederek.
    Bence alın kullanın hocam, daha hayatımda kaliteli alt sınıf kartlarla yıldızım barışmadı. Kalite aransam 470'ten başlardı benim için sıralama. Böyle olunca da "Aman 75°C'de sınıra takıldı, ne biçimmiş bu kart!" diyemeyeceğim. Dediğim gibi, mütevazi hedeflerin sınıfında koşuyor bu kartlar. Hiç öyle gpuboost eşiği 68-71-78°C 1060-1070-1080 meselelerine aldırma sen: al kullan. Zaten alacağın onda bir performansın esamesi olmaz sürücü desteği çökecek olsa, "Omo yozdo yormo doho hozlo" demeye bırakmaz bir sorun çıksa.
    Haklısınız hocam giriş - orta seviyesi böyle kartlarda bu tür sorunlar aranmamalı.
    normalde bu iki kartın da ederi en fazla 300 350 tl. Türkiyede biz bu fiyatlara alamadığımız için malesef çok fazla üzerine düşmek zorunda kalıyoruz incik cincik ediyoruz alırken.
    az para değil gerçekten bukadar inciklemeye gerek olmayan bi amerikan eyaletinde yaşıyor olsaydık 85 dolarlık kartın yaptığı işi bukadar cinciklemezdik bencede.
    İyi akşamlar hocam size yorumlarınız hem faydalı hem karıştırıcı oldu ben bu gcn işini araştırayım sizde benden kurtulun :)
    Soruyorsunuz diye söyleme fırsatına erişiyorum sayenizde. Ben teşekkür ederim.
  • http://www.hepsiburada.com/asus-dual-amd-radeon-rx-460-2gb-oc-128bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-dual-rx460-o2g-p-HBV00000191RM

Bu ürünü satın aldım en sonunda karar verdim. Hepsiburadanın indiriminden gayet cüzzi bi fiyata geldi. 519tl
  • Üstüne biraz koy gtx 1050ti al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerine biraz koy dediğiniz fiyat 8 gb ram parası afedersiniz yani. gel gelelim 700tl verdim 1050 ti ye 100 lira daha verip rx 470 100 lira daha verip 480 falan diye düşünülür gider bu.
    Alırken bi ürünü böyle düşünmesi kolay değil malesef, almazken veya birine önerirken yorum yapmak kolay olur.
    Benim için 500 tl vermek bile fazla ama üretimi ve malzemesi kaliteli ve çok fazla indirimde olan bi ürün dolar 2,70 ken bile bu fiyata zor bulunurdu.
    Seçimimi güzel yaptım sağlam ve stabil çalışan bi ürün aldım. o fiyata alabileceğim en iyi 0 üründü ve aldım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.