Şimdi Ara

Hangi Saç Kesme Makinesi? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.750
Cevap
51
Favori
511.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum, biraz eminönü esnafına benzemiş yazdıkların, ama bilemiyorum artık.........
  • 50-60 TL civarında hangi makinayı tavsiye edersiniz?
  • BU MAKİNEYİ TAVSİYE EDER MİSİNİZ?
    FİYATI 50TL

Hangi Saç Kesme Makinesi?

PHILIPS QC 5015/00 SAÇ KESME MAKİNESİ

* 8 adet kilitli uzunluk ayarı 0-21 mm
    * 7 uzunluk ayarlı sakal düzeltme tarağı
    * Kendiliğinden bilenen paslanmaz çelik bıçaklar
    * 35 dakika şarjlı kullanım (8 saatte şarj olma)
  • Bir tavsiye lütfen
  • Bir önceki başlıklarda bu makinayı gördüm sanki sayfaları okursan veya en azından göz gezdirirsen daha sağlıklı bir fikir oluşturabilirsin.

illa fiyat bu değilse kendi kullandığım makina Panasonic ER-508'i öneririm! (Saç kesimi için)

• Moser Primat 1230 nasıldır,tavsiye eden varmı?
  • arkadaşlar saçımı genellikle 1ve 2 numaraya kestiriyorum. Berbere Para vermekten bıktım. 2 Model arasında kaldım.birisi panosonic er-508 diğeri philips QC 5170.. birisini en kısa zamanda sipariş vermek istiyorum.Panasonic'in yağı kısaca yağlama işlemleri beni düşündürüyor.Yağ biterse nerden alınır? bildiğimiz klasik makine yağları olur mu? sadece bu çekincem var bu sayfaya kadar yazılanları okuyunca....philips içinse bir arkadaş bu modeli baya beğendiğini söyledi. Şimdi bana hangisini önerirsiniz sorularımıda cevaplayarak...şimdiden çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: radapaz

arkadaşlar saçımı genellikle 1ve 2 numaraya kestiriyorum. Berbere Para vermekten bıktım. 2 Model arasında kaldım.birisi panosonic er-508 diğeri philips QC 5170.. birisini en kısa zamanda sipariş vermek istiyorum.Panasonic'in yağı kısaca yağlama işlemleri beni düşündürüyor.Yağ biterse nerden alınır? bildiğimiz klasik makine yağları olur mu? sadece bu çekincem var bu sayfaya kadar yazılanları okuyunca....philips içinse bir arkadaş bu modeli baya beğendiğini söyledi. Şimdi bana hangisini önerirsiniz sorularımıda cevaplayarak...şimdiden çok teşekkürler

Yağ meselesi bilmem ama er-508 ben bir yıla yakındır kulanıyorum hiç sorun yaşamadım,3,6,9,10,12,20,30,40 aralıklı ataçmanları var tek eksiği 12 ile 20 aasındaki ataçmanı olmayışıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hssahin65
    Yağ meselesi bilmem ama er-508 ben bir yıla yakındır kulanıyorum hiç sorun yaşamadım,3,6,9,10,12,20,30,40 aralıklı ataçmanları var tek eksiği 12 ile 20 aasındaki ataçmanı olmayışıdır.

teşekkürler biraz önce er-508'i sipariş verdim hayırlısı artık.
  • ey dostlar :) ben de sürekli saçlarımı 3 numarada tutmak istiyorum.. makine alıp kendim yapcam 15-20 dk sürer hiç problem değil benim için süre.. ancak ense kısmını nasıl düzeltiyorsunuz? tek başımıza yapabilir miyiz? pratik yolları var mı? yoksa illa yardım mı almamız gerekiyor?
  • Arkadaşlar bu Panasonic er 508'de nette tüm sitelerde 3 adet çift taraflı 3,6,9,12,15,18mm ataçmanları olduğu yazıyor...önceki bütün sayfaları okuduğumda 20,30,40 var deniyordu bu konuda hiç bilgi sahibi değilim mazur görün 20,30,40 olayı makinenin üzerinde mi nasıl oluyor acaba? bu arada memlekete fazla gidemediğimden ve de burda berber yönünden bir dikiş tutturamadığımdan(ya amiyane tabirle karı gibi dedikodular, ya da istediğin modele sürekli olmaz demeler, koltuğa kilitlenip kalmak vs.) saç kesme makinesi düşünüyorum fakat saçlar çok kısa olsun istemiyorum er 508 modelinde sanırım düzgün biçimde en uzun kesebildiği ölçü 20mm bu uzunlukta kesen var mı varsa nasıl duruyor 2cm çok kısa değil ama saçta nasıl onu bilmiyorum belki benim berberde kestirdiğim daha kısa modeller de olmuştur ama canlandıramadm işte... neyse çok konuştum kendimden sıkıldım vlla:))yani diyeceğim saça şekil verilebiliyor mu?? saygılar..

• Dostum, büyük tarak ataçmanı var. Tek tarak ataçmanı ile maksimum 40 mm ye kadar ayar yapabiliyorsun. Makine çalışırken tarak ataçmanı kilitleniyor ve kayması önleniyor. Geri kalanı tamamen pratik yapmanla alakalı. Emin ol birkaç tıraş tan sonra senin için hangi uzunluktaki tarakların uygun olduğunu anlar hale geliyorsun. çok zor olmadığını söyleyebilirim. benim berbersiz 5. senem ve gayet memnunum. Alırken en pahalı aleti bile alsan 6 ay sonra zaten kendini fazla fazla amorti ediyor ve rahatlığı sana kalıyor senelerce.
    Püf noktası: daima saçları çıkma yönünün tersinde kes ! her kesim öncesi rahat kesim için bıçak üzerine 1 damla yağ damlat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrrr

ey dostlar :) ben de sürekli saçlarımı 3 numarada tutmak istiyorum.. makine alıp kendim yapcam 15-20 dk sürer hiç problem değil benim için süre.. ancak ense kısmını nasıl düzeltiyorsunuz? tek başımıza yapabilir miyiz? pratik yolları var mı? yoksa illa yardım mı almamız gerekiyor?

yapa yapa elin alışıyor,ikinci bir ayna kullanmakta fayda var.

quote:

Orijinalden alıntı: radapaz

arkadaşlar saçımı genellikle 1ve 2 numaraya kestiriyorum. Berbere Para vermekten bıktım. 2 Model arasında kaldım.birisi panosonic er-508 diğeri philips QC 5170.. birisini en kısa zamanda sipariş vermek istiyorum.Panasonic'in yağı kısaca yağlama işlemleri beni düşündürüyor.Yağ biterse nerden alınır? bildiğimiz klasik makine yağları olur mu? sadece bu çekincem var bu sayfaya kadar yazılanları okuyunca....philips içinse bir arkadaş bu modeli baya beğendiğini söyledi. Şimdi bana hangisini önerirsiniz sorularımıda cevaplayarak...şimdiden çok teşekkürler

her tıraştan sonra yağlamaya gerek yok.2-3 tıraşta bir bence ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: mc_dyy

Arkadaşlar bu Panasonic er 508'de nette tüm sitelerde 3 adet çift taraflı 3,6,9,12,15,18mm ataçmanları olduğu yazıyor...önceki bütün sayfaları okuduğumda 20,30,40 var deniyordu bu konuda hiç bilgi sahibi değilim mazur görün 20,30,40 olayı makinenin üzerinde mi nasıl oluyor acaba? bu arada memlekete fazla gidemediğimden ve de burda berber yönünden bir dikiş tutturamadığımdan(ya amiyane tabirle karı gibi dedikodular, ya da istediğin modele sürekli olmaz demeler, koltuğa kilitlenip kalmak vs.) saç kesme makinesi düşünüyorum fakat saçlar çok kısa olsun istemiyorum er 508 modelinde sanırım düzgün biçimde en uzun kesebildiği ölçü 20mm bu uzunlukta kesen var mı varsa nasıl duruyor 2cm çok kısa değil ama saçta nasıl onu bilmiyorum belki benim berberde kestirdiğim daha kısa modeller de olmuştur ama canlandıramadm işte... neyse çok konuştum kendimden sıkıldım vlla:))yani diyeceğim saça şekil verilebiliyor mu?? saygılar..

Arkadaşım bir yıl önce hepsiburada almıştım kutuda çift taraflı 3-6,9-12 iki ataçaman birde ayarlı atçman tarak,ayarlı olanda 10,20,30,40 mm,bide saçları seyrekleştirmek için olduğunu tahmin etiğim ataçman çıktı,ayarlı olan ataçman bu rakamlardan birinden kitlenmedikce cihaz çalışmaz,ben kendim devamlı 20mm ayarda saçımı keserim ense ve kulak arkası falanda 12mm de traş oluyorum,seyrekleştirme ataçmanı olduğunu bildiğim ataçman hiç kulanmadım.Netteki sitelerdek bilgilere gelirse doğru değil 15,18 mm yok hatta Panasonic tr yetkilisiyle irtibata geçtim onlarda doğruladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hssahin65 -- 9 Ekim 2009; 21:42:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

Dostum, büyük tarak ataçmanı var. Tek tarak ataçmanı ile maksimum 40 mm ye kadar ayar yapabiliyorsun. Makine çalışırken tarak ataçmanı kilitleniyor ve kayması önleniyor. Geri kalanı tamamen pratik yapmanla alakalı. Emin ol birkaç tıraş tan sonra senin için hangi uzunluktaki tarakların uygun olduğunu anlar hale geliyorsun. çok zor olmadığını söyleyebilirim. benim berbersiz 5. senem ve gayet memnunum. Alırken en pahalı aleti bile alsan 6 ay sonra zaten kendini fazla fazla amorti ediyor ve rahatlığı sana kalıyor senelerce.
    Püf noktası: daima saçları çıkma yönünün tersinde kes ! her kesim öncesi rahat kesim için bıçak üzerine 1 damla yağ damlat.

Dostm ilgin için teşekkür ederim...Ancak benim sorduğum ürünü netten görmeden alacağım için içinden çıkan parçaları gördüğümde şaşırmıym hb'den almayı düşünüyorum orda da 18e kadar gösteriyor acaba yenilerde mi böyle diye merak ettim yakın zamanda hb'den alıp da içinden hangi parçaların çıktığı benm için önemli... bugün forumda yazan zaza han denen yere de gittim sadece bi yerde panasonic vardı onda da bu model yoktu bana en son geçen hafta 195tl'ye sattım deyince direkt çıktım zaten...diğer mağazalarda moser önerdiler aslında fiyatı da uygundu ama almışken daha iyisini aliym dedim bir de sizlere danışmak istedim...Benm için önemli 2 nokta var
    *içinden çıkan ataçmanlar max. 40mm olduğu kesin mi
    *düzgün biir şekilde en uzun keseceği ayarda saç uzunluğu nasıl oluyor az da olsa şekil verilebiliyor mu??
    ha bir de gördüğüm kadarıyla en uygun hb'de daha iyi bildiğiniz bir yer veya site var mı??

• quote:

quote:

Arkadaşlar bu Panasonic er 508'de nette tüm sitelerde 3 adet çift taraflı 3,6,9,12,15,18mm ataçmanları olduğu yazıyor...önceki bütün sayfaları okuduğumda 20,30,40 var deniyordu bu konuda hiç bilgi sahibi değilim mazur görün 20,30,40 olayı makinenin üzerinde mi nasıl oluyor acaba? bu arada memlekete fazla gidemediğimden ve de burda berber yönünden bir dikiş tutturamadığımdan(ya amiyane tabirle karı gibi dedikodular, ya da istediğin modele sürekli olmaz demeler, koltuğa kilitlenip kalmak vs.) saç kesme makinesi düşünüyorum fakat saçlar çok kısa olsun istemiyorum er 508 modelinde sanırım düzgün biçimde en uzun kesebildiği ölçü 20mm bu uzunlukta kesen var mı varsa nasıl duruyor 2cm çok kısa değil ama saçta nasıl onu bilmiyorum belki benim berberde kestirdiğim daha kısa modeller de olmuştur ama canlandıramadm işte... neyse çok konuştum kendimden sıkıldım vlla:))yani diyeceğim saça şekil verilebiliyor mu?? saygılar..

Arkadaşım bir yıl önce hepsiburada almıştım kutuda çift taraflı 3-6,9-12 iki ataçaman birde ayarlı atçman tarak,ayarlı olanda 10,20,30,40 mm,bide saçları seyrekleştirmek için olduğunu tahmin etiğim ataçman çıktı,ayarlı olan ataçman bu rakamlardan birinden kitlenmedikce cihaz çalışmaz,ben kendim devamlı 20mm ayarda saçımı keserim ense ve kulak arkası falanda 12mm de traş oluyorum,seyrekleştirme ataçmanı olduğunu bildiğim ataçman hiç kulanmadım.Netteki sitelerdek bilgilere gelirse doğru değil 15,18 mm yok hatta Panasonic tr yetkilisiyle irtibata geçtim onlarda doğruladılar.

Dostm aslında mach25e sorduğum sorulardan ataçman olayının cevabı sende varmış yazıyı yeni gördm...Ben de hb'den almayı düşünüyorum dediğin gibi 2 ataçmanın haricinde bir de ayarlı olan da gelirse hakikaten iyi olur ancak önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla 20mm'nin üzerindeki ayarlarda pek iyi kesmiyormuş mantıksız da değil aslında ama benm merak ettiğim hadi 20mm'ye de razıyım ancak bu ayardayken de saç çok kısa oluyor mu? bugün baktığım moser'larda ayrıca yanda mil gibi bir şeyle bıçak biraz daha geri çekilebiliyordu panasonicte de böyle bişi var mı?

• quote:

quote:

quote:

Dostm aslında mach25e sorduğum sorulardan ataçman olayının cevabı sende varmış yazıyı yeni gördm...Ben de hb'den almayı düşünüyorum dediğin gibi 2 ataçmanın haricinde bir de ayarlı olan da gelirse hakikaten iyi olur ancak önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla 20mm'nin üzerindeki ayarlarda pek iyi kesmiyormuş mantıksız da değil aslında ama benm merak ettiğim hadi 20mm'ye de razıyım ancak bu ayardayken de saç çok kısa oluyor mu? bugün baktığım moser'larda ayrıca yanda mil gibi bir şeyle bıçak biraz daha geri çekilebiliyordu panasonicte de böyle bişi var mı?

Ayarlı olan ataçmanın kesin gelmesi lazım,20mm ölçüsü belidir,ayarlı olan tarak diş araları biraz daha geniş olduğu için saçı bıçakların önüne toplaması daha zor oluyor hele 30 veya 40mm dahada zor oluyor,20mm saçımı kesecem dersen pek sıkıntı olmuyor,ama çift taraflı ataçmanları harika saçı topluyor ha bide saçtan saça fark var,moser i hiç kulanmadım bilmem ama ayarlı ataçmanlar tam numara üzerine gelmese kilitlenmez kilitlenmezse makina çalışmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: wrrr

ey dostlar :) ben de sürekli saçlarımı 3 numarada tutmak istiyorum.. makine alıp kendim yapcam 15-20 dk sürer hiç problem değil benim için süre.. ancak ense kısmını nasıl düzeltiyorsunuz? tek başımıza yapabilir miyiz? pratik yolları var mı? yoksa illa yardım mı almamız gerekiyor?

ben remington hc363 ü kullanıyorum.
    http://www.hepsiburada.com/remington-hc363-seramik-sac-kesme-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=336727&productid=sgremhc363

bu tür makinelerle enseyi tek başına düzeltmek pek kolay değil ve bayağı zaman alıyor.

remington scc serisinden almadığıma pişmanım. youtube da videoları var, izleyin. bu tarz bir aletle saç kesmek çok daha hızlı ve kolay olur heralde. makine şöyle birşey
    http://www.hepsiburada.com/remington-scc100-titanyum-sarjli-kisa-sas-kesme-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=336727&productid=sgremscc100

birkaç gün içinde scc nin fiyatını öğrenip ona göre bendeki aleti satıp scc200 alabilirim.

• @ mc_dyy

Max. 40mm fakat bu ayrı bir ataçman değil.Er-508'in diğer makinalardan belki en güzel özelliği farklı uzunlukların tek 1 yerde toplanması.Ayrıca 3 farklı ataçman geliyor 12mm = 9mm (tek) 6mm = 3mm (tek) bide ne olduğunu tam anlayamadığım bir ataçman daha !

umarım anlatabilmişimdir.
  • Geçen hafta Beylikdüzü Boyner'e uğramıştım. Tüm Remington'larda %50 indirimi devam ediyor. Bu markayı düşünenler bi baksın.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.