Şimdi Ara

Hangi Saç Kesme Makinesi? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
51
Favori
511.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Ben Moser'den Panasonic er-508'e geçtim. Artık benim Moser'demi bir sorun vardı bilemiyeceğim ama panasonic ona göre pek çok konuda önde.

-Çok daha kolay rahat kesim.
    -Kablosuz kullanım
    -Hafif, eli yormuyor.
    -Yıkanabilir. Dolayısıyla temizliği kolay.
    gibi artı yönleri var.

Tarak dediğin ucuna takılan plastik başlıklar değil mi? 508'in kutusundan da pek çok başlık çıkıyor. Çok uzun kesmeyeceksen saçlarını her türlü işini görür...

evet plastik başlıklar.

sağol HiGHWAYMOUSE

büyük ihtimal panasonic siparişi verecem hb'dadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 15 Mayıs 2009; 23:57:25 >

• bendede er-508 var.fazla ses yapmıyo. ve kaliteli tavsiye olunur. bi ara 40mm de kesmiyo diye üzülmüştüm ama denediğim başka bir makinedede aynı sorunu görünce rahatladım.kalite dersen panasonic derim.
  • Arkadaşlar Selam,

Geçen cumartesi Tahtakale'den Panasonic 1610 aldım. İnanılmaz bir makine. Herkeze tavsiye ediyorum. Ben Emre Elektronikten aldım. Zaza han'ın yanındaki tahtakale han'ından. 340 YTL. Ahmet Bey var orada. İlgilenenler icin 212 528 2997
  • Er-508 in tek eksiği 12 ile 20 arasında saç ataçmanı olmayışıdır.Gerisi süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hssahin65 -- 17 Mayıs 2009; 19:46:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hssahin65

saç ataçmanı

ataçman nedir?

sipariş geçmeden önce tekrar 1 bakayım dedim başlığa msj'ını gördüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orkun.T

quote:

Orjinalden alıntı: hssahin65

saç ataçmanı

ataçman nedir?

sipariş geçmeden önce tekrar 1 bakayım dedim başlığa msj'ını gördüm.

Ayarlı tarak,yani 3mm,7,12,20,30,40mm kadar plastik taraklar.
  • Hayırlı olsun. Dostum, sen saç kesme makinelerinin kralını almışsın. Panasonic profesyonel serisi cihazları biliyorum, süper ürünler. Yere düşürmedikçe ve titiz oldukça ömür boyu kullanırsın.

quote:

Orjinalden alıntı: cyilmazkaya

Arkadaşlar Selam,

Geçen cumartesi Tahtakale'den Panasonic 1610 aldım. İnanılmaz bir makine. Herkeze tavsiye ediyorum. Ben Emre Elektronikten aldım. Zaza han'ın yanındaki tahtakale han'ından. 340 YTL. Ahmet Bey var orada. İlgilenenler icin 212 528 2997
  • buradaki yorumlara göre kararımı verdim ve 290 tl'ye panasonic er-1510 aldım umarım memnun kalırım .
  • Arkadaşlar çok da prof. olmayan bir makine ile saçlarımı bir yardım alarak evde kesmek istiyorum ancak 3 numara gibi çok kısa olsun da istemiyorum. Saçlarımın hepsini 12 numara ile alabilir miyim sizce bu konuda pek bir fikrim yok sadece yapabilir miyim merak ediyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurcan.

Arkadaşlar çok da prof. olmayan bir makine ile saçlarımı bir yardım alarak evde kesmek istiyorum ancak 3 numara gibi çok kısa olsun da istemiyorum. Saçlarımın hepsini 12 numara ile alabilir miyim sizce bu konuda pek bir fikrim yok sadece yapabilir miyim merak ediyorum?

er-508 bu işi çok güzel yaparsın.
  • arkadaşlar bende haftada bir berber eziyetini çekiyorum, artık kurtulmanın zamanı geldi.

ben berbere gittiğim zaman usturuya vurduruyorum zaten ortada saç diye bi tek arka ve yanlar kaldı.
    bu işi evde yapabileceğim bir makina tavsiyesinde bulunabilirmisiniz?
    sıfır veya ona yakın bir traş olabileceğim ve kullanım kolaylığı olan (suya dayanıklı banyo da kullanılabilecek) bir makina arıyorum.

fiyatı önemli değil benim için çünkü gercekten memnum kalırsam ve beni berberden kurtarabilirse verilen paranın değiceğini düşünüyorum.

yardımcı olursanız sevinirim.
  • bende yeni aldım panasonic 1510 modelini on numara makine 0.1 mm den 15.mm kadar kesiyor parası sorun değilse tavsiye ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nesbar -- 25 Haziran 2009; 1:26:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: udenizli

arkadaşlar bende haftada bir berber eziyetini çekiyorum, artık kurtulmanın zamanı geldi.

ben berbere gittiğim zaman usturuya vurduruyorum zaten ortada saç diye bi tek arka ve yanlar kaldı.
    bu işi evde yapabileceğim bir makina tavsiyesinde bulunabilirmisiniz?
    sıfır veya ona yakın bir traş olabileceğim ve kullanım kolaylığı olan (suya dayanıklı banyo da kullanılabilecek) bir makina arıyorum.

fiyatı önemli değil benim için çünkü gercekten memnum kalırsam ve beni berberden kurtarabilirse verilen paranın değiceğini düşünüyorum.

yardımcı olursanız sevinirim.

Durumun bana benziyor. Panasonic'in diğer modellerini bilmiyorum. Elbet daha iyileride vardır ama kullanmış olduğum er-508 isteklerini karşılayacak gibi gözüküyor. Ben memnunum. Kullanması kolay, hafif, suda yıkanabiliyor, şarjı uzun süre gidiyor, hızlı kesiyor... Daha ne olsun?

• Bugün ER-508'imle ilk defa kendim kestim.berberin kestiğinden daha iyi oldu sanki sadece arkaları keserken ve enselerde biraz problem oldu.

traş esnasında tek hatam 9mm heryeri kesmişken yanlış tarak kullanıp favoriyi 3mm yaptım o biraz tip durdu ama 1 haftaya en geç eski halini alır.(umarım)

ayrıca kullanım kılavuzunda her traştan sonra bıcakları yıkayıp yağlayabilirsiniz diyor.kullanlar bunu uyguluyor mu?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 29 Haziran 2009; 16:07:29 >
  • Kendi kendine makinayla saç kesimi bana hep zor ve ilginç gelmiştir..ben son 2 yıldır artık modelli saç kesme işinden vazgeçtim..berbere gidiyorum yanları ve enseyi makinayla kısaltıyorum. tepeyide makasla iyice kestirip düz çizgi yapıyorum..
    açıkcası berbere gitmek artık zor geliyor hem vakit alıyor hem de sıkılıyorum..zaten şekilli traşta olmuyorum..
    şimdi bu konuda tecrübeli arkadaşlara bikaç sorum olacak ;
    makinayla kendi kendine yardım alınmadan hertaraf aynı uzunlukta kesilebiliyormu?
    kesilebiliyorsa bu işin sırrı nedir?
    Ayrıca düzgün bir traş oluyor mu? sonra millete maskara olmayalım:))
    enseye ustura vurmadan nasıl temiz alabiliyosunuz?

sakal olayını panasonic es8243 alarak çözdüm, saç olayınıda çözmek istiyorum..
    tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mı?
    ayrıca bilgisi olan arkadaşlar daha detaylı dikkat edilmesi gereken şeyleri belirtirse memnun olurum.

• quote:

Orjinalden alıntı: cemilcam

Kendi kendine makinayla saç kesimi bana hep zor ve ilginç gelmiştir..ben son 2 yıldır artık modelli saç kesme işinden vazgeçtim..berbere gidiyorum yanları ve enseyi makinayla kısaltıyorum. tepeyide makasla iyice kestirip düz çizgi yapıyorum..
    açıkcası berbere gitmek artık zor geliyor hem vakit alıyor hem de sıkılıyorum..zaten şekilli traşta olmuyorum..
    şimdi bu konuda tecrübeli arkadaşlara bikaç sorum olacak ;
    makinayla kendi kendine yardım alınmadan hertaraf aynı uzunlukta kesilebiliyormu?
    kesilebiliyorsa bu işin sırrı nedir?
    Ayrıca düzgün bir traş oluyor mu? sonra millete maskara olmayalım:))
    enseye ustura vurmadan nasıl temiz alabiliyosunuz?

sakal olayını panasonic es8243 alarak çözdüm, saç olayınıda çözmek istiyorum..
    tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mı?
    ayrıca bilgisi olan arkadaşlar daha detaylı dikkat edilmesi gereken şeyleri belirtirse memnun olurum.

Ben sanıyorum yaklaşık 2 senedir berbere gitmiyorum. Keserken kimseden de yardım almıyorum. Daha doğrusu yardım eden olsa iyi olurdu ama herkes çil yavrusu gibi dağılıyor bu esnada.

İlk bir kaç kesim işleminde özellikle arkalarda sorun yaşayabilirsin. Ama zamanla hata yaptığın yerleri saptıyorsun. O bölgenin üzerinde durunca o hatayı bir daha yapmıyorsun. Mesela bir keresinde arka tarafta hani genelde saç dökülen bölge olan tepenin aşağı çevresindeki saçları doğru dürüst alamamışım. O hatadan sonra orayı el ile sık sık yoklayarak, hatta kesim sonunda küçük bir ayna ile enseye vs. bakarak benzer bir hata yapmadığımdan emin oluyorum.

Yani kesim sırasında özellikle arkaları el ile yoklamak düzgün kesim için yeterli oluyor. Yine de emin olabilmek için ufak bir ayna ile gözle de kontrol edilmesinde fayda var. Bir müddet sonra ise öyle bir alışkanlık oluyorki hata yapma ihtimali çok düşüyor.

Ayrıca enseleri ise ben şöyle yapıyorum:

Tüm saçları 3 mm. gibi kısa yapıyorum. Sadece önde kalan 3-5 saç telini 6 veya 9 mm. lik uçlarla alıyorum. Ense için ise tüm plastik tarakları çıkartıyorum. Sıfır numara olacak şekilde almaya çalışıyorum. Saçın olduğu kısma gelince zaten hissediyorsun ve duruyorsun. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise: sıfır numara olduğu için ensede veya boyunun yan kısımlarını alırken deride kesiklere sebep olabilirsiniz. Fazla bastırmazsanız pek sorun olacağını sanmıyorum.

Böyle uzun uzun anlattım ama yapması daha kolay aslında. Kısa sürede tecrübe kazanırsınız arkadaşlar...

@orkun.T

Ben her traştan sonra yıkıyorum. Yağlamayı ise bazen traştan önce bazende traş sonrası yapıyorum. Yıkamak dediğin şey zaten musluğun altına az bir zaman tuttun mu tamamdır. Güzelde bir özellik. Önceki moser'i yıkayamazdım. Üzerinde kıllar kalırdı. Sinir olurdum.

• tek takıldığım konu şarj.sürekli kırmızı,12 saatte şarj oluyormuş tam anlamıyla.belki kılavuzda gözden kaçırmış olabilirim şarj işlemi tamamlandıktan sonra kırmızı ışık sönüyor mu?.

• quote:

tek takıldığım konu şarj.sürekli kırmızı,12 saatte şarj oluyormuş tam anlamıyla.belki kılavuzda gözden kaçırmış olabilirim şarj işlemi tamamlandıktan sonra kırmızı ışık sönüyor mu?.

Hiç hatırlayamadım dostum. Ben bir aldığım gün 5-6 saat şarj etmiştim. Bir kaç ay sonra şarjı bitmemesine rağmen biraz daha şarja koymuştum. Hala onunla devam ediyorum. Akşama bir bakmaya çalışayım, unutmazsam...
  • @ HiGHWAYMOUSE

bakabildin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 30 Haziran 2009; 18:27:29 >
  • quote:

@ HiGHWAYMOUSE

bakabildin mi?

Tüh..Unutmuşum dostum. Mesajını görünce aklıma geldi. Hatta mesajını okudum. "Neye bakacaktım ki yaw?" dedim kendi kendime. Sonra yukarıdaki kendi mesajımı farkettim.

Neyse akşama eve gidince bakayım. Unutmazsam tabi...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.