Şimdi Ara

Hangi Saç Kesme Makinesi? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
51
Favori
511.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben berberlerde olan MOSER marka kablolu saç kesme makinasını 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
    bıçakları siyah görünümde starblade olmalı bu konuya dikkat edin.
    kablosuz modelleri de düşündüm am almaya cesaret edemedim.
    moser i tüm berberlerde görünce almaya karar vermiş ve almıştım.
  • Beyler bende moser kullanıyorum, genellkle en kısa ataçmanını ve ataçmansız kullanıyorum. Kendi ayarıda var yan, sonuçta 0.03 mm, 0.05 mm ve 0.10 mm.(Umarım numaraları yanlış yazmamışımdır.) Acaba Panasonic ER 508'de aynı numaralara denk gelen ayar ve aparat varmıdır. Moser'den memnunum, birde vücut bakımı için Philips Bodygroom almaya karar verdim. Forumlarda Panasonic ER508'in Bodygroom ile aynı işlevi de gördüğü hatta daha iyi bir performans bile gösterdiğini okuyunca kafam biraz karıştı. Acaba sizce Bodygroom alıp yola Moser ile mi devam etmeliyim, yoksa Panasonic ER508 alıp, iki maklinalık işi tek makinaya düşürüp, MOser'i abime hibe mi edeyim?
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • del

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 18 Şubat 2021; 14:36:56 >
  • Bana tarağı en uzun olan saç kesme makinası lazım. Şu an elimde simbo makina var ama en uzun tarakla (4 numara -12mm yazıyor) kestiğimde bile asker traşı gibi oluyor.
    Şöyle 20mm nin üzerinde kesim yapan bir makina yok mu? veya en uzun kaç mm kesen var ?

Yardım lütfen

Not: para mühüm değil.Mühüm olan uzun ve iyi kesmesi.
  • erencexor ne güzel yazmışsın bende bahsettiğin üründen almayı düşünüyorum ama stoklarda satan güveneceğim bir site bulamadım gg üzerinden satış yapan birileri var ama ordada fiyat sizin verdiğiniz linkteki site kadar ucuz değil ciddi anlamda çok pahalı artık bulamaz isek oradan zorunlu alacağız tabi ilk tercih bayisine gidip bir sormak.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Ben saç kesme makinesi almayı düşünüyorum. Aklımdaki marka Moser. İnternetten sipariş vereceğim. Saçlarımı 5'e vuracağım ama içinde 5 numara yoksa nereden temin edebilirim?
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/turbomac-tmc-939-yeni-nesil-karbon-seramik-bicakli-sac-kesme-makinasi/ProductDetails.aspx?productId=sgfontmc939&categoryId=26012161

Bunu alacağım galiba hiç kötü bir yorum görmedim internette.Hem yurdumun malı, hem karbon seramij bıçaklı,hem şarjlı hemide ucuz. :)
  • Arkadaşlar bende teknosadan remington hc330 aldım.Sonra forumu okuduğumda panasonic er508 tavsiye edildiğini gördüm.
    Şimdi remingtonu hiç kullanmadan iade edip panasonic er508 almayı düşünüyorum.En ucuz garantili nereden alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simian

Arkadaşlar bende teknosadan remington hc330 aldım.Sonra forumu okuduğumda panasonic er508 tavsiye edildiğini gördüm.
    Şimdi remingtonu hiç kullanmadan iade edip panasonic er508 almayı düşünüyorum.En ucuz garantili nereden alabilirim.

Ben 2 ay önce araştırma sonucu Panasonic Er508 saç kesme makinasını aldım.(Darty den 102 tl ye) Üründen oldukça memnunum. Ürünün içerisnde saç inceltici denen bir başlık var. Saçı kısalttıktan sonra bu başlığı takarak rütuş yapıyorum. Saçı berber mi kestim , kendim mi kestim kimse ayırt edemiyor. Sırf bu başlık için bile alınır.
    Ayrıca 4 cm ye kadar saçı kısaltabiliyorum. Birde yıkanabilme özelliğ var.

Herkese tavisye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monsermose

http://www.hepsiburada.com/Liste/turbomac-tmc-939-yeni-nesil-karbon-seramik-bicakli-sac-kesme-makinasi/ProductDetails.aspx?productId=sgfontmc939&categoryId=26012161

Bunu alacağım galiba hiç kötü bir yorum görmedim internette.Hem yurdumun malı, hem karbon seramij bıçaklı,hem şarjlı hemide ucuz. :)

Buradan aldım saç kesmek için ideal, o kadar uzun saçım vardı ve dalgalı hiç takılma yolma falan olmadan cırt diye kesiverdi ilk kullanımda yaklaşım 30 dk pilden kullandım.Walla kargoyla 46 tl ye geldi bide 12 taksit ayda 3.5 :)

• ben de bu hafta er508 almaya karar verdim. her zaman saçımın tamamını 4 cm'e kesmeyi planlıyorum. cihaz gerçekten 4 cm kesebiliyor mu? kesen varsa bir fotoğrafını falan yayınlayabilir mi? ya da bana özel mesajla gönderebilir mi? her tarafın 4 cm olduğu bir saç nasıl olur merak ediyorum. 4 cm bana kısa bile gelebilir ki kısa gelirse cihaz hiç bir işime yaramaz. zaten elimde philips bodygroom ve braun cruzer 3 var kısa kesmek için. cevaplarsanız sevinirim.
  • 20 yıldır berbere gitmiyorum.

Burada yazılanları epeyce inceledim, genellikle kısa saçları kesmek için kullanılan makinalar konu ediliyor. Benim saçım uzun mu, hayır ama yine de 30 mm değil.

Berberlerde traş olmaktan tiksiniyordum. Kendi kendime nasıl traş olabilirim dilye çare ararken, şans birden güldü. Kanal 6 diye bir tv yayına başlamıştı daha çok ürün satıyordu. Orada gördüm Fowbee Saç Kesme makinasını. Hemen satın aldım. 19,5 yıl olmuş berbere gitmeyeli.

Bu forumda da adı geçti daha önce, ancak fazla bir eğilim olmadığı için hep kısa kesim kimileyin sıfır kesim üzerinde konuşuldu.

Flowbee yi kullananlar bilirler, elektrik süpürgesine takıyorsun, kestiği kılları süpürgenin içine çektiği için evde kirlilik yaratmıyor. Saç uzunluğunu isteğe göre ayarlamak için mikadan uçları var. Saçınız çok uzunsa ekleme de yapabiliyorsunuz. İlk aldığım makinayı 10 sene kullandım, plastik kısımlarını iyi koruyamamışım ki vidalardan bazıları yalama oldu, ayarları kaçtı, onu kaldırıp attım yenisini aldım, bunu daha dikkatli kullanıyorum. Sık sık söküp takmayınca vidaların ayarları bozulmuyor. İş bitince bir iki damla yağından damlatıp 20 saniye boşta çalıştırıyorsun, böylece yağlamasını da yapıyor, paslanmaktan koruyor.

Enseyi almak için düzeneği yok. Onu ya ezbere elimi kullanarak alıyorum, ya da evdeki birinden kısa süreli yardım alıyorum. Bunun için enseye oturan kalıpları olan bir makina gördüm ama türkiyede satışına rastlamadım. Hatta onun reklamında başlık "Flowbeeden daha iyi" şeklinde idi. Google da aranırsa bulunabilir.

Favorileri kesmek, bıyığı olanların bıyık düzeltmesi, kaş kısaltmak gibi ihtiyaçlaarda bu forumda sıkça sözü edilen makinalardan herhangi birisini kullanabilirsiniz. Bu tür ense makinalarında en çok dikkat edilecek özellik şu: hareketin titreşimle değil de motorla sağlanması önemli. Tezgahlarda satılan ucuz makineler titreşimle çalışıyorlar, aldım kullandım, tahriş ettiği için çöpe attım. Bundan 20 sene önce köpeğimin canı yanmasın diye 100 dolar verip motorlu olandan almıştım onu kullanıyorum. Yeni alacakları korkutmamak için yazayım, titreşimli makinalar çok ucuzlar ve sergilerde çok satılıyorlar. Benim attığım da Mosher veya öyle bir marka idi.

• Arkadaşlar Fakir Boss Hassas Ciltler İçin Şarjlı Nano Titanyum Saç Kesme Makinesi özellikleri iyi görünüyor,hiç kullanan yok mu?.Sadece çocukları traş etmek için kullanacağım,arada saçımın yanlarını biraz kısaltırım.Ürünle ilgili yorum bulamadım hiçbir yerde.Makine bu:
     Hangi Saç Kesme Makinesi?

* Hassas ciltler için alerjik reaksiyonları azaltan nano gümüş kaplama bıçaklar
    * Optimum kesi performansı sağlayan titanyum kaplama bıçaklar
    * Max.kontrol ve kullanım kolaylığı sağlayan ergonomik tasarım
    * 40 dk kadar kablosuz kullabilme
    * 2 ayrı ayarlanabilir kesme tarağı ile 3mm-40mm arası uzunluklarda saçı kesebilme
    * Kolay kullanım için tarak uzunluğunu ayarlayan döner çark
    * Saç inceltme fonksiyonu ile tarak uzunluğunu değiştirmeden saç şeklini belirginleştirme
    * Led şarj gösterge ışığı
    * Kablolu/kablosuz kullanım
    * Şarj standı
    * Krom kaplama paslanmaz çelik dış yüzey

Biraz yardım edin,kafam karıştı,panasonic,philips derken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabrek -- 10 Nisan 2011; 22:55:53 >

• güncel durum nedir .hangi makinayı alacağız .fiyat performans açısından . uzmanlardan bilği rica ediyorum.
  • Teknosa'da vakit öldürmek için gezinirken saç kesim makinelerine bakayım dedim. Bir bayan görevli yardımcı olmak istedi. Kalabalık olmadığından nerdeyse bütün ürünleri tek tek açıp gösterdi. Kuaförler hep bunu alıyor diye remington'un 2 modelini önerdi ama HC330 fiyatı ve kablolu-kablosuz kullanılabilir olduğu için onu aldım. Üzerinde 1-15mm ayarlanabilir yazıyordu. Zaten benim istediğimden bile fazlaydı 15mm.

Yalnız eve geldiğimde makinanın sadece 1-6-9-12-15mm kestiğini gördüm. Çünkü bıçakların boyu değiştirilemiyor, sadece tarak uzayıp kısalıyor. Benim eski işporta malı moser benzeri 5 liralık makinemde bile bıçak uzunluğu değiştiğinden bunu sorgulamak hiç aklıma gelmemişti.

Şimdi yeniden deneme yanılma yapmadan önce size sorayım:

Bana hem 0 mm kesebilcek(ense traşı için) hem de 0-3mm arasında .2 yada .3 lük adımlarla kesim yapabilcek bir makine lazım. Hem kablolu hem de kablosuz çalışması tercihim ama şarj süresi kısa ise sadece kablosuz da çalışabilir.

Bir de gene Remington'un otomatik artış sistemi olan makinası var HC5770. Bununla ensede sıfırdan başlayıp yukarı doğru artış yapılabilirmi?

• dostum merhaba,

0 mm teknik olarak mümkün olsa, böyle birşey asla üretilmez, çünkü bıçakların tenle temas ettiği sıfır noktasında cildi keser. bu yüzden aranacak şey olsa olsa, çok ince kesim yapabilecek bir ürün olabilir. piyasada bu konuda birçok alternatif var açıkçası. Ancak, ben senelerdir Moser-Philips-Panasonic denemiş olduğum için bu markalardan biliyorum: en ince alabilen ürünleri hep Panasonic çıkarıyor. Son olarak ERGC50 diye bir model çıkarttılar: piyasadaki en ince kesim yeteneğine sahip: (0,5mm. )
    tavsiye ederim. Bütçeniz müsait ise, yine aynı uzunluk seviyesinde, fakat profesyonel model olan ERPA11 i çok tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Teknosa'da vakit öldürmek için gezinirken saç kesim makinelerine bakayım dedim. Bir bayan görevli yardımcı olmak istedi. Kalabalık olmadığından nerdeyse bütün ürünleri tek tek açıp gösterdi. Kuaförler hep bunu alıyor diye remington'un 2 modelini önerdi ama HC330 fiyatı ve kablolu-kablosuz kullanılabilir olduğu için onu aldım. Üzerinde 1-15mm ayarlanabilir yazıyordu. Zaten benim istediğimden bile fazlaydı 15mm.

Yalnız eve geldiğimde makinanın sadece 1-6-9-12-15mm kestiğini gördüm. Çünkü bıçakların boyu değiştirilemiyor, sadece tarak uzayıp kısalıyor. Benim eski işporta malı moser benzeri 5 liralık makinemde bile bıçak uzunluğu değiştiğinden bunu sorgulamak hiç aklıma gelmemişti.

Şimdi yeniden deneme yanılma yapmadan önce size sorayım:

Bana hem 0 mm kesebilcek(ense traşı için) hem de 0-3mm arasında .2 yada .3 lük adımlarla kesim yapabilcek bir makine lazım. Hem kablolu hem de kablosuz çalışması tercihim ama şarj süresi kısa ise sadece kablosuz da çalışabilir.

Bir de gene Remington'un otomatik artış sistemi olan makinası var HC5770. Bununla ensede sıfırdan başlayıp yukarı doğru artış yapılabilirmi?

• Tamam sıfır kesmesin ama, 0.5-0.8-1.1-1.4-1.7-2mm kesebilen yok mu? Panasonic'in kullanma kıavuzlarını da bulamadım. internet sitesinde her model yok.
  • yaklaşık 4-5 aydır Panasonic Er-1510 kullanıyorum. kesinlile mükemmel bir alet. fiyatı pahalı gelebilir, ama aldıktan sonra değdiğini anlıyorsunuz.
  • @barsoy
    Dostum, Sana yukarıda söylediğim gibi ERGC50, ERPA11Modelinde mevcut ince kesim. Umarım aklındaki soru işaretlerini giderebilmişimdir.

quote:

Tamam sıfır kesmesin ama, 0.5-0.8-1.1-1.4-1.7-2mm kesebilen yok mu? Panasonic'in kullanma kıavuzlarını da bulamadım. internet sitesinde her model yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

@barsoy
    Dostum, Sana yukarıda söylediğim gibi ERGC50, ERPA11Modelinde mevcut ince kesim. Umarım aklındaki soru işaretlerini giderebilmişimdir.

quote:

Tamam sıfır kesmesin ama, 0.5-0.8-1.1-1.4-1.7-2mm kesebilen yok mu? Panasonic'in kullanma kıavuzlarını da bulamadım. internet sitesinde her model yok.

Tamam o zaman. Resimde 1-5mm yazıyordu ve açıklamada 1mm ara ile ayarlanabilen hassas kesim kolaylığı dediği için kafam karıştı. Yani ben kısa kesimi sadece 0,5 ve 1-2-3-4-5 mm yaptığını düşündüm. Ama sen 0.5-0.8-1.1-1.4-1.7-2mm de kesebilir diyorsan alıyorum Sağol dostum

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.