Şimdi Ara

Hangi SUV: Tucson-Vitara-Sportage-Renegade-QQ..[Sadece Sahiplerinden,Kullananlardan.]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar malumunuz bayram öncesi bir SUV almayı düşünüyorum ve hem seçenek çok hem araştıramıyorum, sınavlara yüklenmem lazım full ders çalışıyorum zamnım yok,zamanım az hem de kararsızım; ve dolayısı ile bir türlü karar veremedik.

Bizzat sahiplerinden başta yakıt bilgisi olmak üzere arabaları hakkında bilgi vermelerini istiyorum.

Bir-kaç güne karar vermem gerekiyor ve aynı zmanda da araştırmadan- yanlış bişey tercih etmemem gerekiyor bu nedenle bizzat kullanan ve bilen arkadaşların yardım etmelerini istiyorum.

90-95.000 e En önemlisi dış görünüş- büyüklük; kocaman- büyük ve havalı görünmesinini istiyorum, Otomatik vites ( durma göre manuel düşünülebilir ama tercihen otomatik), (Mümkünse dizel ama bütçeye göre pek yok), Sunroof ve/veya cam tavan yani yukarısı gözüksün - açılsın , (mümkünse 4x4 ama 4x2ler de olur. Ama en azından karda kışta, toprak yollarda sıkıntı çıkarmasın .. )
    Büyük-heybetli görünen-az yakan-otomatik...

Yakıtını görmezden gelsek, direkt Tucson derim ama bu tam hali çin geçerli, malum 95.000 lerde 4x2 lisini labiliyoruz bu da kararsızlığa sebep oluyor. Tabi yakıt olayı da başka hem beni etkiler mi, hem lpg taksak olur mu diye düşündürüyor. Tucson deyince araya sportage de giriyor herkes sportageyi destekliyor ama Tucson daha havalı görünüyor sanki , bu 2li arasında karar vermek önemli değil zaten önemli olan diğerlerinin arasından karar vermek zaten Tucsonve sportageyi bir değerlendirebilir sonra seçebiliriz.
    Açıkcası mantığıma vitara yatıyor, onun da olumsuzlugu ismi pek yok, 2. eli... ve en önemlisi büyük durmuyor Tucson kadar

Tucson:
    Artıları: Kocaman , Meşhur, Güvenilir ( muhakkak herşeyden vardırdır az-çok ), Satışı kolay*
    Eksileri: Çok yakıyor gibi, 90-95.000 sınırlı şeylere sahip olunabiliyor.

Vitara:
    Artıları: f/p aracı; fiyatı uygun- fiyatına göre içerikleri güzel, 4x4 alınabiliyor
    Eksileri: Tanınmış değil, geri satışı* , boyutu biraz küçük gibi ( görünüm), yaygın değil ( servis ..vb)
    *Not:5-6 yıla kadar satmayı düşünmüyorum inş.

En önemli eksikliğimiz ise Hala Qashqai ve Renegadeyi Hala test edemedim ve göremedim. herzman gözümde tank gibi görünen Ssang-Yong da bi türlü görülemedi ve sanırım bakılmadan arada kaybolup gidecek.
    Şu Tucsondada hangisinde ne var bi türlü çözemedim kafam karıştı, bir sürü seçenek var. Sitede Style' da felan Sunroof yok diyor ama Bayiide 97.000 e (ikisinin arasında bir model gibi) sun rooflu ama klasık motorlu bir model ayarlanabielceğini söyledi.. O yüzden birebir doannım olarak tucson- Vitara karşılaştıraması yapamıyorum ama ezbere hemen hemen bir çok şey olur sadece motor ve beygir farkalrı ve 4x4- 4x2 olurlulugu bakımından kıyaslıyabiliyorum...
    Aslında LPG taktırıp Tucsona binmek de düşünülebilri diyorum...

Hangisi en mantıklı seçim olur . Bunların dışındaki önerilere de açığım. Teşekkürler

• Vitara için dün hocamdan bilgi aldım, size yardımcı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 30 Ağustos 2016; 21:58:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisssan Qashqai sahibiyim.

Aracı öyle orman yollarına, dağ yollarına soktumda inanamazsınız 4x2 araba ile nasıl girdin diye. Hiç banamısın demedi araba yani yukardaki sorduğunuz sorunun cevabı karda kışta toprak yollarda asla sorun yaşamazsınız

yakıt tüketimi inanılmaz düşük, bu çapta bir araba için müthiş değerler yakalıyorsunuz

araba istediğiniz gibi kocaman değil maalesef ve ayrıca cam tavanda açılmıyor

başka sorunuz olursa cevaplarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Nisssan Qashqai sahibiyim.

Aracı öyle orman yollarına, dağ yollarına soktumda inanamazsınız 4x2 araba ile nasıl girdin diye. Hiç banamısın demedi araba yani yukardaki sorduğunuz sorunun cevabı karda kışta toprak yollarda asla sorun yaşamazsınız

yakıt tüketimi inanılmaz düşük, bu çapta bir araba için müthiş değerler yakalıyorsunuz

araba istediğiniz gibi kocaman değil maalesef ve ayrıca cam tavanda açılmıyor

başka sorunuz olursa cevaplarım

Qashqailerin boyutu yeterli ya. Daha dogrusu bazılarına bakıyorum küçük , bazıları da gayet güzel yada hepsı bana mı farklı geliyor... Herneyse.
    Ama en çok gördüğüm araba QQ heryerde onu goruyorum bu ıyımı kotu mu bılmıyorum.
    Ve artık 7 koldtuklu versıyonu satılmıyor değil mi ( sıfır )
    +Qashqailerin hiçbirinde Sunroof yok mu ?

• +Qashqailere baktım da iyi bir seçenek olarak geldi bana ;
    Az yakıyor ( dizel seçeneği ile, belki benzinde de azdır) diye sevmiştim ama auto şanzıman alamıyorum dıyordum, manuel fıyatına otomatık kampanyası ile onu da alabiliyor gibiyim sanki, aklımı çeldi şimdi bak.
    Umarım bu kampanyayı Eylül olunca kaldırmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kb001 -- 31 Ağustos 2016; 0:40:56 >
  • Bayram haftasi arac alinmaz kisa dogru bak derim.fiyatlar ucuk uste 5 bin.koymuslar resmen

• Buyuk, kocaman gorunsun diyip renegade'yi secenekler arasina koymak bi garip olmus

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qashqai vs Tucson
    geçen yıl önce açıldı
    3008 vs Tiguan
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hazan kullanıcısına yanıt
    Havalı görünme kontenjanından listeye girmiştir, dışardan bakıldığında marka algisi nissan, kia vs'den iyi.

• Lpgli tucson

• kb001 K kullanıcısına yanıt
    Hocam o kampanya ağustos sonuna kadar yani bugün son. Düz fiyatına otomatik. Visia 1.2 115ps otomatik 76.400 civarında bir teklif aldık. Tekna 1.2 115 ps otomatik için 86.000 civarında bir teklif aldık. Skypack 1.2 115ps otomatik için yanlış hatırlamıyorsam 92.000 civarı bir teklif almıştık. 96.000 de olabilir yanıltmış olmayayım. Test sürüşüde yaptık. Araba 1.2 olmasına rağmen basınca gidiyor. Gerçekten güzel motor. Renonun 1.2 turbo motorunu kullanmışlar. Bizde clio iv 0.9 90 ps var. Aynı motorun büyüğü. Motor konusunda bir şüphemiz yok o yüzden. Daha sonra ikinci ellerine baktık. 15.000 km civarlarında 1.2 115ps otomatik tekna paketler 75.000₺ civarına bulunabiliyor. Sanırım ikinci elden yana tercihimizi yapıcaz. Çünkü aradaki fark az değil. Eğer illa 0 alayım gibi bi derdiniz yoksa ikinci ellerine bakmanıza tavsiye ederim

• bu araştırmayı ben de yaptım. çok düşündüm. çok araştırdım. ve sonuç;

RENAULT KADJAR
  • Tucson 1.6 turbo 15000km ortalaması 10.3 litre iyi gidio ama içiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Vitara için dün hocamdan bilgi aldım, size yardımcı olacaktır

Gelmedi buraya :) :)

Gerçi zaten o da baya bi anlatmıştı vitarayı. Vitara sahibi sanırım kötü bişey dediğini hatırlamıyorum, vitaradan memnunDu heralde

• Bildirim gelmedi göremedim kusura bakmayın

Vitara'dan oldukça memnunum ve üstüne basa basa öneriyorum. Fiyat Performans konusunda üstüne yok.

Edit: Marka algısı konusuna katılmıyorum. Suzuki'yi tanımayan birşey bilmiyordur. Adamlar deniz motorlarında, motorsikletlerde, offroadlarda sektörün başını çekiyor bir kaç marka ile. Yamaha gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SezerDogan -- 31 Ağustos 2016; 15:11:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SezerDogan

Bildirim gelmedi göremedim kusura bakmayın

Vitara'dan oldukça memnunum ve üstüne basa basa öneriyorum. Fiyat Performans konusunda üstüne yok.

Edit: Marka algısı konusuna katılmıyorum. Suzuki'yi tanımayan birşey bilmiyordur. Adamlar deniz motorlarında, motorsikletlerde, offroadlarda sektörün başını çekiyor bir kaç marka ile. Yamaha gibi.

Hocam qq hakkında ne düşünüyorsunuz. Oradan suv gezdim ama bu piyasada başı çeken qq ya anca bakabildim.

Oradaki bayana vitaradan bahsettim bilmiyordu sanırım internetten baktık . Qashqai ile bunu bir mi tutuyorsun dedi.
    ??? :(

Vitara okadar da kötü değil sanki. Ne zaman yeni başka bi model baksam oooo bu muhteşem diyorum vitara sönük kalır ve sonra hafızamı tazelemek için suzukiye giderim ve yakından bakınca rahatlarım okadar da kötü değil diye.

Qq da baya mantıklı tipi 2. Eli fiyatı dizelliliği
    .. ama niyeyse içim ısınmadı, ısınmadı da değil iyi aslında ama ne bileyim farklı bişeyler olsun istiyorum sanki .s

QQ hiç kullanmadım, binmedim. Ama dışardan görüntüsü çok hoş. Bu kadar satılmış zaten, iyi bir araba.

Ayrıca QQ ile bunu mu kıyaslıyorsun diyen ablayı ciddiye almıyorum. Sanıyorum Nissan'da çalışan birisi, kimse kendi markasını kötülemez. Ona saygı duyuyorum

Yani neden QQ ile bunu mu bir tutuyormuşuz? Klasik Türk insanımızdan bir örnek işte.

• quote:

QQ hiç kullanmadım, binmedim. Ama dışardan görüntüsü çok hoş. Bu kadar satılmış zaten, iyi bir araba.

Ayrıca QQ ile bunu mu kıyaslıyorsun diyen ablayı ciddiye almıyorum. Sanıyorum Nissan'da çalışan birisi, kimse kendi markasını kötülemez. Ona saygı duyuyorum

Yani neden QQ ile bunu mu bir tutuyormuşuz? Klasik Türk insanımızdan bir örnek işte.

Yani hangisi daha havalı hoş görünüyor...
    Öyle diyerek kötü gözüküyor suv a benzemiyor demek istedi sanırım.
    Benim için en önemlisi millete havalı görünmesi

Kadın taraflı ve boş konuşmuş onu konudan çıkaralım, her neyse.

Şimdi tasarım kişiden kişiye değişir. Mesela biz QQ almadık. Neden? Çünkü artık trafikte görmekten şahsen ben bıktım. Bunun ikinci örneği Corolla ve Civic. Ben farklı olmaktan yanayım.

Vitara'yı otoparkta bir çok kişi inceliyor, merak edenler oluyor ve gerçekten ilgi çeken bir araba. Çünkü piyasada az var şu anlık.

Mesela Vitara'nın tasarımı hoşumuza gitti. QQ önden güzel ama arkaya gittikçe çirkinleşiyor bence. Bir X-Trail daha güzel duruyor.

• quote:

Kadın taraflı ve boş konuşmuş onu konudan çıkaralım, her neyse.

Şimdi tasarım kişiden kişiye değişir. Mesela biz QQ almadık. Neden? Çünkü artık trafikte görmekten şahsen ben bıktım. Bunun ikinci örneği Corolla ve Civic. Ben farklı olmaktan yanayım.

Vitara'yı otoparkta bir çok kişi inceliyor, merak edenler oluyor ve gerçekten ilgi çeken bir araba. Çünkü piyasada az var şu anlık.

Mesela Vitara'nın tasarımı hoşumuza gitti. QQ önden güzel ama arkaya gittikçe çirkinleşiyor bence. Bir X-Trail daha güzel duruyor.

İşte hocam ben de hep farklı / havalı olmayı severim isterim ...

• quote:

Bildirim gelmedi göremedim kusura bakmayın

Japonyada olsam Suzuki kesin alırım da burası Türkiye.
    Aracın parçası kaç para?
    Bakımı Senelik Kaç para? 600-700 TL?
    İkinci el değer kaybı yüzde kaç %30 mu?
    Örnek 5 sene önceki ford alım fiyatından %20 fazla değer kazanmış durumda, bu da saçmalık aslında ama işte bazı markalar böyle ülkemizde!

Onun dışında araç teknolojisi çok iyi, ama 90 binde rakipleri var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.