Şimdi Ara

Hangi tıp okuyanla konuşsam cerrah olmak istemiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Annem beyin cerrahi servisi sorumlu hemşiresi abim cerrah paşa tıp intörn olaya biraz hakimim şöyle anlatayım bir ameliyatların katsayıları bu katsayılarla oranlı olarak ameliyat başına para alıyorsun ama bu katsayılar çok saçma olduğu için kimse cerrah olmak istemiyor çünkü göz doktorunun yaptığı 30 dakikalık katarakt ameliyatı ile beyin cerrahının yaptığı 6 saatlik ameliyat aynı katsayıda bu yüzden cerrahlar diğer doktorlara daha az kazanıyorlar üstte söylediğiniz gibi malpraktis denen bir illet var bir de

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galeksus4 kullanıcısına yanıt
    Tıpa daha yeni başlamış veletlerin laflarına bak hele...
    Bu sene mezun oluyorum dostum beklerim gel internlik yapıyorum. Daha bir sene tıp okumuşsunuz hasta görmemiş hastane görmemişsiniz, hoca görmemişsiniz, doktor görmemişsiniz burada atıp tutuyorsunuz. Ülkenin en iyi öğrencileri 6 sene eğitim alıp bölümleri araştırıp cerrahi yazmamaya karar veriyor siz biyokimyacılar ise tüm tıpı çözmüşsünüz
    Ben de 5 senedir hocalarımın ve gördüklerimin etkisi altındayım bu düşüncelerin çoğu dünyaca tanınmış hocalarıma ait Mantıklı yazabileceğin ne varmış çok merak ettim doğrusu, yazdığım durumlar tüm dünya için geçerli tek bizim ülkemiz için değil.
    Çok gördüm ben ayrıca senin gibi tipleri. Cerrahi isteyenler dışında kimse cerrahinin idealist olduğu falan düşünmüyor kendi kendinize triplere giriyorsunuz
    Dur tabi sen biraz tıpı oku cerrahi dersleri gör bakalım fikrin aynı kalacak mı, çok gördüm ben cerrahi cerrahi deyip tusta dahili yazanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 23 Kasım 2019; 7:57:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi tıp okuyanla konuşsam cerrah olmak istemiyor uruk şu kırık dişi hallet :)

• El becerim olsa ve ellerim titremese hiç düşünmeden cerrahi yazmak isterim ama becerilerim izin vermiyor cerrah olmama bir de bu açıdan bakın belki becerilerinden ötürü cerrah olmak istemeyenler de olabilir.

• Bana sormamışsın

• "Kadınlar erkek kadar dayanıklı ve sakin değildir." ilginç bir bakış açısı hocam. Kendi gördüğünüzü genellemeyin bence. Sizin çevrenizdeki kadınlar öyle olabilir. Ama emin ol Tus' ta dermatoloji kazanan bir kadın birçok erkekten hem daha dayanıklı hem de daha sakindir. Strese de çok sağlam dayanır. Ya da gerçekten çok zekidir. Her halükarda üstesinden gelir yani, siz rahat olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzanım7 -- 23 Kasım 2019; 9:39:59 >
  • Boş feministliğe gerek yok, bilimsel bir şey bu erkekler daha dayanıklıdır. Ayrıca arkadaş genel olarak diyor her erkek demiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Tıpa daha yeni başlamış veletlerin laflarına bak hele...
    Bu sene mezun oluyorum dostum beklerim gel internlik yapıyorum. Daha bir sene tıp okumuşsunuz hasta görmemiş hastane görmemişsiniz, hoca görmemişsiniz, doktor görmemişsiniz burada atıp tutuyorsunuz. Ülkenin en iyi öğrencileri 6 sene eğitim alıp bölümleri araştırıp cerrahi yazmamaya karar veriyor siz biyokimyacılar ise tüm tıpı çözmüşsünüz
    Ben de 5 senedir hocalarımın ve gördüklerimin etkisi altındayım bu düşüncelerin çoğu dünyaca tanınmış hocalarıma ait Mantıklı yazabileceğin ne varmış çok merak ettim doğrusu, yazdığım durumlar tüm dünya için geçerli tek bizim ülkemiz için değil.
    Çok gördüm ben ayrıca senin gibi tipleri. Cerrahi isteyenler dışında kimse cerrahinin idealist olduğu falan düşünmüyor kendi kendinize triplere giriyorsunuz
    Dur tabi sen biraz tıpı oku cerrahi dersleri gör bakalım fikrin aynı kalacak mı, çok gördüm ben cerrahi cerrahi deyip tusta dahili yazanları
    Cerrahiyi sadece kesip biçmek, çıkarıp atmaktan ibaret zanneden birinin tıpla alakası olduğuna hala inanmıyorum. Hocaların da zamanında hasta görmeden sorumluluk almadan yata yata para kazanayım diye yazmışlar oraları sen de izlerinden gidersin işte. Ama hayat kurtaran “gerçek doktorlara” sallamak haddine değildir hiçbir zaman. Yaptığı işin binde birini yapamayacağın aldığı sorumluluğun binde birini alamayacağın adamlar seni aşar

• Uzanım7 U kullanıcısına yanıt
    Dh'de bütün erkekler Übermensch'tir kardeş, bu da böyle biline.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş konu

Cerrahi amelelikten farksızdır bu ülkede,tıp camiasında cerrahi yazanlara saygı duyulur fakat bir yandan da aptallık olarak görülür.

Yalan yok çok saygı duyuyorum cesaret edip yazanlara...Çok zor...

Fakat değmez. Ne hakettiklerinin karşılığını alıyorlar ne bir şey.

6 Yıl sonunda görürüm o idealistliğinizi... Başlarsınız ben beyin cerrahisi,kvc istiyorum diye... Sonra değişir fikirleriniz gördükçe,yaşadıkça,yıprandıkça...

Asistanlıkta ayda 10-15 nöbet,400 saatten fazla çalışma,öyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Neyse yaşadıkça göreceksiniz...

Cerrahi eski diyen cahil arkadaşın da büyük ihtimal bir şeyden haberi yok,cerrahi sadece bu ülkede bu durumda. Avrupada,ABD'de gelişmiş ülkelerde en üst seviyede...en gözde branşları cerrahi branşlar hatta major cerrahiler oluşturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 23 Kasım 2019; 10:33:24 >

• Çünkü 6 yıl o kadar zorluk gördükten sonra kimse ideallerini göze alamıyor. Önceden kendi yazhanelerini açıp ek para kazanabiliyorlardı ve onlar için doyurucu oluyordu. Aynı zamanda o zamanda devlet arkasındaydı. Şimdi yazhane açamıyorlar devlet yasakladı doyurucu para alamıyorlar. Daha kötüsü en küçük bir şeyde direk davalık oluyorlar trilyonluk davaya maruz kalıyorlar ömürleri gidiyor. Ayrıca 36 saat nöbetleri var sürekli, hocadan gelen aşağılayıcı azarlamalar, gecenin 3 ünde 4 ünde hastaneye gitme zorunluluğu vs vs. Bu durumda insanlar seçer mi sizce? Ne halk arkanızda ne devlet artı emeğinizin karşılığını da alamıyorsunuz maddı olarak? Sizce seçmek mantıklı mı bu durumda?

Bundan yaklaşık 15 yıl önce tusta en yüksek puanlar genel cerrahi beyin cerrahi vs gibi branşlardı. Göz vs en düşük puanlı branşlardı şimdi tam tersi oldu. Emin olun ki bunun tek açıklaması yukarıda yazdığım sebepler. Daha da kötüsü ne biliyormusunuz? Yakında insanlar cerrah bulamayacak. Genel cerrahi Erzurum 10 kontenjan açılıyor sadece 1 asistan geliyor. O da o kadar yoğunlukta bırakacaktır büyük ihtimal. Yani direk baraj 45 den alıyor ama insanlar yazmıyor bu yazdığım sebeplerden dolayı. Bu yüzden de cerrahi sıkıntısı başlayacak yakın zamanda. Kimse gelip demesin idealler varken para önemsiz diye o kadar çabaya karşılığını Maddi olarak da ister insan.

Allah millet olarak yardımcımız olsun ne diyeyim.

• Sevemezmis S kullanıcısına yanıt
    Bu ülkedeki genel bakış açısının bir yansıması işte. Madem kadınlar daha dayanıksız daha tırıvırı nasıl yüz binlerce erkeği sollayıp o bölümlere girerler o da ayrı komedi. O sınavları geçmek ne kadar güç istiyor onu kimse düşünmüyor.

• adrenal101 A kullanıcısına yanıt
    :D

• Uzanım7 U kullanıcısına yanıt
    Tabii burayı okumaya başladığımdan beri gözüm açıldı benim meğer erkekler ne kadar mükemmel, kültürlü, sportif varlıklarmış. Valla Gay olma eşiğindeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pisagör P kullanıcısına yanıt
    "Erkekler kadınlardan daha iyi cerrah olur." demek gayet boş. Evet fiziksel olarak güçlü olabilirler ama benim dediğim o değil. Mental dayanıklılık. Ben de genelleme olmasın diyorum işte.

• Kadın erkek ayrımı neden yapıyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.