< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bu konularda çok bilgim yok sadece biraz düşününce görebiliyorum, milletimiz rahat para kazanma peşinde. TUS puanlarına baktığınızda cerrahlar altlarda yer alıyor. Biz rahat para kazanacağımız noktaya gelene kadar köpek gibi çalışıyoruz ondan sonra emekli havasına bürünüp yatmak istiyoruz. Peki bunun ne gibi sorunları olur ? Dediğiniz gibi cerrah sayısında azalma, pratik isteyen mesleklerin seçilme oranının hızlı bir şekilde düşmesi gibi gelecekte ülkemiz için büyük sıkıntı çıkarabilecek durumlar. Bizler yaşamak için çalışıyoruz bir seviyeye kadar, mühim olan çalışmak için yaşamak.
|
Tıpa daha yeni başlamış veletlerin laflarına bak hele...
Bu sene mezun oluyorum dostum beklerim gel internlik yapıyorum. Daha bir sene tıp okumuşsunuz hasta görmemiş hastane görmemişsiniz, hoca görmemişsiniz, doktor görmemişsiniz burada atıp tutuyorsunuz. Ülkenin en iyi öğrencileri 6 sene eğitim alıp bölümleri araştırıp cerrahi yazmamaya karar veriyor siz biyokimyacılar ise tüm tıpı çözmüşsünüz Ben de 5 senedir hocalarımın ve gördüklerimin etkisi altındayım bu düşüncelerin çoğu dünyaca tanınmış hocalarıma ait Mantıklı yazabileceğin ne varmış çok merak ettim doğrusu, yazdığım durumlar tüm dünya için geçerli tek bizim ülkemiz için değil. Çok gördüm ben ayrıca senin gibi tipleri. Cerrahi isteyenler dışında kimse cerrahinin idealist olduğu falan düşünmüyor kendi kendinize triplere giriyorsunuz Dur tabi sen biraz tıpı oku cerrahi dersleri gör bakalım fikrin aynı kalacak mı, çok gördüm ben cerrahi cerrahi deyip tusta dahili yazanları |
Bu yorumuna cevap olarak mantıklı bir kaç şey yazmıştım ama sonra mantıklı cevap verilmeyecek kadar sığ ve saçma olduğunu fark ettim. Tıp bilimiyle falan uzaktan yakından alakan yok ama bilginin olmadığı konuda fikrin var. Bu da insanımızın genel problemi. Git bir tıp fakültesi kazan ondan sonra tıpla alakalı yorumlarını kaale alalım
|
Maalesef durum bu hocam. Ailelerimizin bize durmadan empoze ettiği kelimelerden anlamak gayet kolay :'' Aman çocuğum oku, memur ol veya masa başı işin olsun bir yere at kendini''. Burada ailelere çok kızamıyorum çünkü ülkemizdeki şartlardan dolayı onlarda bu fikre yöneliyorlar. Olay kendini bir yere atmakta, peki neden ? Çünkü iş size gelecek, siz işe gitmeyeceksiniz. Sabit bir gelir olacak, garantide olacaksınız. Dünya geneline baktığınızda en başarılı kişiler risk alan, kendi işleriyle uğraşan kişiler. Bunun normalde böyle olması lazım zaten ama ülkeden bağımsız düşünmek ve bağımsız hareket etmek en büyük risk işte. Bizde bu riski almaya korkuyoruz ki korkulmayacak gibi de değil maalesef.
|
"Kadınlar erkek kadar dayanıklı ve sakin değildir." ilginç bir bakış açısı hocam. Kendi gördüğünüzü genellemeyin bence. Sizin çevrenizdeki kadınlar öyle olabilir. Ama emin ol Tus' ta dermatoloji kazanan bir kadın birçok erkekten hem daha dayanıklı hem de daha sakindir. Strese de çok sağlam dayanır. Ya da gerçekten çok zekidir. Her halükarda üstesinden gelir yani, siz rahat olun.
|
Boş feministliğe gerek yok, bilimsel bir şey bu erkekler daha dayanıklıdır. Ayrıca arkadaş genel olarak diyor her erkek demiyor
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 23 Kasım 2019; 13:26:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 23 Kasım 2019; 0:37:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 23 Kasım 2019; 0:47:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |