Şimdi Ara

Hangi yazılım dilini kullanmam gerek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar aklımda bi oyun projesi var fakat 0 dan başlamak istiyorum ne kadar süreceği hiç önemli değil. Bu konuda tecrübeli biri yardımcı olursa projeme benzer bir oyun var onu atıcam inceleyip ne kullanmam nasıl başlamam gerektiği hakkında yardımcı olmanızı isticem.

(Çok üst düzey bir şey olmamakla beraber vasat bir şeyde değil 2d olacak )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microsleep -- 6 Kasım 2019; 18:47:31 >

• Merhaba
    Konuyu okuyanlar için benzer oyunun linkini veya ne olduğunu paylaşırsanız ne yapmak istediğiniz hakkında bir fikir sahibi olurlar. Çok kapalı soru sorarsanız kapalı ve yuvarlak cevaplar alırsınız veya sorunuz cevapsız kalır.
  • Mobil veya masaüstü oyun olacaksa Unity ve C# kullan. Web yani browser oyunu olacaksa HTML/CSS/JavaScript öğren.
  • Oyunun ismi war universe fakat youtube aramalarında üstlerde çıkmayabilir. Oyun 2d masaüstü bir oyun olacak. Link paylaşmak yasak herhalde tam bilmiyorum ama özelden atıyorum oyunun linkini mesaja cevap verenlere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkorbit bu. PVP server yapmışlar, ismini değiştirmişler. Fikir güzel. 3D olsaydı C++ veya C# derdim ama 2D oyun. Bu yüzden hangi dilde yazarsanız yazın sıkıntı çıkmaz.

Unity tavsiye ederim. Dersleri çok yaygın. Godot da kullanılabilir. 2D motoru Unity'den daha başarılı deniyor.
  • Aynen öyle hocam mantık darkorbit gibi olucak. Godot ve unity de oyunun online olması bir şeyi degiştirmiyor değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsleep M kullanıcısına yanıt
    Kodların çoğunluğu aynı kalıyor. Sunucu ve istemci kodları ekleniyor oyuncuların birbirlerini görmeleri için. Aralarında başka bir fark yok singleplayer oyunlar ile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burda nasıl bir oyun olduğu ve hangi oyun motorunu kullanacağın büyük etken

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Unity tavsiye ederim, Türkiye'de de oldukça popüler bir oyun motoru. Önce bir eğitim alarak demo bir kaç oyun yapıp mantığını anlayıp sonra kendi projene bakman en doğru yöntem olacaktır.
  • Construct 2 (ya da 3) kullan. Öğrenmesi Unity'ye falan nazaran daha hızlı. Construct 2 ile her türlü yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takamoto -- 5 Aralık 2019; 13:28:29 >
  • Öncelikle teşekkür ederim. Construct için detaylı bir eğitim seti bulamadım biraz inceledim youtube dan fakat beni tatmin etmedi.

• Unity için udemy den bir kurs satın almayı düşünüyorum bir kaç tane var aklımda da aralarında kaldım bi fikriniz var mı veya kesinlikle bunu al bu işini görücek diyebileceğiniz ?
    Jankat Gürbüz 13 bölüm 120 ders en çok tercih edilen bu sanirsam

Ömer Faruk Sarıkaya 10 bölüm 94 ders süre açısından diğer ikisinin yarısı kadar

Petra Akademi (sanırım en günceli bu) 8 bölüm 121 ders

• Ne kadar süreceği önemli değilse makine dili kullan, müthiş performanslı çalışır hem.
  • Hocam ne kadar süreceği önemli değil fakat makine dili hakkında bilgim yok eğitimi vesaire imkanları varsa yardımcı olur musununuz kaynak gösterebilir misiniz?

• Kodu ile kendi web sitesinden verilen video linklerini izleyerek ilk adımını atabilirsin.
  • Teşekkür ederim hemen bakıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.