Şimdi Ara

PC teknik servis öğrenmek işe yarar mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık PC alanında genelde yazılım yaptığı için PC tamiri ve network öğrenmek bir işe yarar mı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşe yarar neden olmasın?

PC tamir gibi şeyleri iş yerinde çalışmasanız uygulamasanız bile teknik servislerle uğraşmak zorunda kalmaz hatta bunu biraz daha ilerletip modifiye, DIY projelere kadar ilerletebilirsiniz.

Ağ konusu yazılım kadar önemlidir. Ağ uzmanları bir çok açıdan küçük görülsede yazılım geliştiriciler kadar önemlidir. Ağ uzmanları olmazsa yazılım geliştiricileri yazılımlarını internete yükleyemez, internet iletişimleri aksar, problemler meydana gelir.

Facebook grubunun yaşadığı geçen kesintiyi ağ mühendisleri ve teknikerleri çözdü, uzmanlar olmasaydı facebook uzun bir süre kapalı kalacaktı.

• Lisede düzgün bir eğitim alamadığım için meslek edinmek istiyorum. Kaç ay önce hem halk egitim hem de özel bir kursa gidip başvuru yaptım ikisi de açılmadı. Acaba artık bu alan rağbet görmüyor mu?

• Zamanında orada da çalıştım sanayide de çalıştım sanayi bile daha iyi.

Bence yeteneğini bul, bil ve onun üzerine odaklan. Herhangi bir şeyi çok iyi yap, kendi işyerini aç.

• limbesh kullanıcısına yanıt

Peki neden kotulediniz bu sektörü? Dezavantajları neler?

• Tamir ücreti üç kuruş parayı almakta bile zorlanırsın.

• "PC teknik servisi" derken nasıl bir yer hayal ediyorsunuz bilmiyorum,

dediklerimi abartılı buluyorsanız, pc t. servis sahiplerine ve çalışanlarına sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 7 Kasım 2021; 21:47:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

PC teknik servisi bilen bilgi işlemde çalışamaz mi?

• enforcer90 E kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum ki hocam, bilgi işlem diyince aklıma veritabanı ve yazılım geliyor, eğer öyle ise olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 10 Kasım 2021; 0:18:9 >

Yok bilgi işlem dediğim şirketlerde PClerin bakımını yapan ağ sistemlerine bakan kişiler anlamında söylüyorum

• enforcer90 E kullanıcısına yanıt

Öyle olur tabi, pc t. servisinden çok daha güzel bir iş olur.

Büyük şirketlerin veya kurumların teknik servisinde çalışılabilir,

özel t. serv. önermem.

• Belki çok saçma gelecek ama 31 yaşında meslek öğrenmeye çalışıyorum kursa başvurdum rağbet olmadığı için açılmıyor aylardir.

• 7 Yıl 2 büyük firmanın teknik servisinde çalıştım. Çok şey öğrendim ama teknik servisler sadece sök tak işlemi yapıyor başka bir şey yapılmıyor. Belli bir süre sonra zaten ezbere dönüyor iş. Ama sen gidip "Kadıköy de" bir teknik serviste çalışırsan elektronik hakkında çok şey öğrene bilirsin. Resmi teknik serviste çalışırsan eğer işe giriş çıkış saatin belli, hafta sonu çalışmazsın gibi olanakları var. Ama özel serviste çalışırsan bu olanakların olmaz.

• bilgisayar işinde donanım bitti artık ekmek yiyeceksen ya yazılım yada network alanında kendini geliştirmeni öneririm....

• 7805 7 kullanıcısına yanıt

Bunun için özel kursa başvurdum aylar geçti sonra aradım rağbet olmadığı için açılmadı dediler, ayrıca pos cihazları tamiri yapan bir firmaya da başvurdum onlarla ilgili bir bilginiz var mı neye göre aliyorlar illa elektronik mezunu mu olmak gerekiyor?

• 7805 7 kullanıcısına yanıt

Dolar çok yükseldi, basit bilgisayar parçalarını bile millet artık yaptırarak gittiği yere kadar kullanıyor. LCD anakartı ve led barları tamiri, ekran kartı reballing, anakart arızaları, PSU arızaları, klavye arızaları, donanım yükseltme, ekstradan güvenlik kamera sistemleri arızaları, UPS arızaları ve akü güncellemeleri ilk aklıma gelenler. Arkadaşlara yapıyorum oradan biliyorum  

Dip not: Tamamını youtube'dan öğrendim, elim havya tuttuğu için şanslıyım.

Dip not 2: Şu aralar çalışmayan eski radyoları canlandırma ve bluetooth modülü ya da onion omega ile airplay modülü ekleme hobisine başladım.

Airplay için:

docs.onion.io
    AirPlay Speaker | Onion Omega2 Project Book Vol. 1
    https://docs.onion.io/omega2-project-book-vol1/airplay-audio-receiver.html

Bluetooth için

youtube
    Kênh chia sẻ về những sản phẩm do tự tay mình làm - DIY. Hy vọng những sản phẩm homemade của mình sẽ giúp ích cho các bạn. Và hy vọng rằng sau khi xem các video của mình sẽ giúp cho các bạn có thêm nhiều kinh nghiệm bổ ích! This channel shares about the products themselves. I hope that my homemade products will be useful for you. And I hope after watching the video I will help you have more useful experience! (google translate) (^_^) Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008722746038 Fanpage: https://www.facebook.com/groups/FanPageOfTE/?ref=bookmarks Email: nguyenhai2785@yahoo.com.vn
    https://www.youtube.com/channel/UCZf3BREOheX6Yof_0X-tPAg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 3 Aralık 2021; 15:37:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.