Şimdi Ara

'telnet' nedir ne işe yarar yardımmmm...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, ben sistemimi şu adresten tarattığım zaman şu sonuç

çıkıyor;http://scan.sygatetech.com/prequickscan.html

ftp =21-open
    telnet =23-open
    web =80-open

ftp-21 modemin ile ilgili herhalde( modemim INCA AMX USB)

AMA telnet nedir. yani sakat birşeymi sonra başım ağırmasın...

birde web= 80 bu port ların açık olması normalmi..

(güvenlik programlarım birşey bullamıyor) yani yemiz çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Clippy -- 16 Ocak 2005, 12:48:56 >

• Ftp bildiğimiz dosya transfer protokolü, telnet ise uzaktan erişim için kullanılan bir tür protokoldür.
  • ok. ama benim merak ettiğim,

şey bana bir zararı varmı, çünkü bazı trojenlerin bu 23 portunu kullandığını söylüyorlar.

yani sınırlı ADSL kullanıyorum, bana normalden daha fazla bir fatura gelebilirmi (telefon veya ADSL faturasını etkiler mi)
  • Yok faturayı etkilemezde bilgisayarına kısmende olsa girebilirler
  • Güvenlik açısından telnet portunun açık olması sakıncalı... Bu portların açık olması faturayı fazla etkilemez, zaten sınırlama koydular faturalara belli bir miktardan fazla olamıyor...
  • portların açık işte telnet te o kadar masum bişi değil, yani birileri bu açığı kullanabilir hemen bir firewall edin...sp2 yoksa yükle....
  • telnet Ip si diye bişey yok. telnet bir bilgisayara uzaktan müdahale etmek için kullanılan programların genel adı. eğer makinanda telnet için deamon çalışmıyorsa demekkki kullandığın modem telnet yardımıylada bişeyler yapılabiliniyor. modemin default şifresini değiş gerisi önemli değil.

sanırım 2000 türevi bir işletim sistemi kullanıyorsun. IIS kapa 80 kapanır. ftp servisini durdur 21 kapanır. telnet servisini durdur 23 kapanır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Telnet uzaktaki bir sisteme baglanabilmek için üretilen bir programdır.Uzaktaki sistemlerden kastım Linux sistemlerine v.b serverlara telnet ile ulaşabilirsin
  • telnette istemediğin şeyler olabilir..Dedikleri gibi servisi kapa,firewall kur rahatlarsın ayrıca telnet ip si diye 1 şey olmaz../run telnet ip yazınca girer..
  • Uzaktan erisim saglar
  • FTP 21 OPEN

File Transfer Protocol is used to transfer files between computers. A misconfigured FTP server can allow an attacker to transfer files, Trojan horses, and virus programs at will.

Bende tarattım.Hepsi kapalı sadece bu FTP 21 denen şey açık.Bunun bir zararı var mıdır?Varsa nasıl kapatabilirim.Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Ya da canrar ın dediği gibi bu FTP 21 benim modemimle ilgili olabilir mi?(Geek Pro-Max UE4)
  • yok mu bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar!!!
  • OFH...
    öyle 1 $ey yok
    21 = ftp protokoludür dosya yüklemeye yarar modemle alakası olmaz. ftp.site.com mesela ama kapat ilgisi olmaz

google a girin ports list diye aratın 2. linke bakın öğrenin işte
  • Çok asabisn sen yaf.Biraz daha relax ol.

quote:

Orjinalden alıntı: judith

OFH...
    öyle 1 $ey yok
    21 = ftp protokoludür dosya yüklemeye yarar modemle alakası olmaz. ftp.site.com mesela ama kapat ilgisi olmaz

google a girin ports list diye aratın 2. linke bakın öğrenin işte
  • ya hep sana denk geliyor kusura bakma ama biraz daha araştıran insan olursan bilgiyi elde etme gücün artar..
  • evet şansızlık bende sanırım

aama sorduğum şeyin araştırma ile bir ilgisi.zaten araştırıp kendim bulacak olsam, buraya yazmam.-ki FTP 21 nedir, ne işe yarar, bilmiyorum-..

sen yardımcı oluyorsun ama biraz asabisin..biraz daha sakin ol..

bilgi elde etme gücüm yeteri kadar var.pc nin veya internetin kıl tüy detayları hakkında olmasa da olur.çok önemli değil.ama tekrar ediyorum sen verdiğin cvplarda biraz daha sakin ol.ya da cvp verme.yaptığın iyiliğin bir anlamı kalmıyor.boş yere hem sen geriliyorsu, hemde cvp verdiğin kişi geriliyor.ok

quote:

Orjinalden alıntı: judith

ya hep sana denk geliyor kusura bakma ama biraz daha araştıran insan olursan bilgiyi elde etme gücün artar..

• FTP (File Transfer Protocol), iki bilgisayar arasinda dosya aktarimi yapilmasina olanak taniyan bir protokoldur. Bu protokolu kullanarak yazilmis programlar ile basit bir kaç islem ile iki bilgisayar arasinda kolaylikla dosya aktarimi yapabilirisiniz.

FTP istemci/sunucu (client/server) mantiginda çalisir. Kullanici, bilgisayarindaki FTP programini kullanarak sunucudaki FTP servisine baglanir ve burada kullanima sunulan herhangi bir dosyayi kendi makinesi çekebilir.

FTP’yi kullanirken temel olarak su asamalardan geçilir;

FTP sunucusuna baglanmak,
    Çekeceginiz dosyayi bulmak,
    Dosyayi çekmek
    Bu adimlarin gerçeklestirilmesi kullandiginiz FTP programi ile yakindan iliskilidir.

Asagida windows ortamindan, komut satirindan ve Internet Explorer ile yapilan ftp’ye örnekler verilmistir.
    Örnegin ;

Komut satirindan ftp ftp.itu.edu.tr yazdiniz, Karsiniza asagidaki ekran gelecektir. Burada User’a anonymous, Password’a ise e-mail adresinizi ( Örnegin bulent@itu.edu.tr) yazacaksiniz.

Connected to ciragan.cc.itu.edu.tr.

220 ciragan FTP server (Version wu-2.4(6) Wed Apr 3 13:02:27 EET 1996) ready.

User (ciragan.cc.itu.edu.tr:(none)): anonymous

331 Guest login ok, send your complete e-mail address as password.

Password:

230 Guest login ok, access restrictions apply.

ftp>

Artik ftp sunucusunda çekmek istediginiz dosyayi aramaya baslayabilirsiniz.

FTP sunucularindan genel olarak asagidaki türden dosyalari çekebilirsiniz.

Shareware : Belli bir süre için bedava kullanabilecegiz ancak daha uzun süreli kullanimlarda para ödemeniz gereken yazilimlar.
    Freeware : Tamamen ücretsiz yazilimlar. Örnegin fontlar, oyunlar
    Güncellemeler ve patchler : Yazilim güncellemeleri veya yazilimlarda ortaya çikan problemleri gideren ek yazilimlar
    Belgeler : Arastirma sonuçlari, makaleler veya Internet’I tanitan yazilar.
    FTP sunucularindan yerden kazanmak amaçiyla genellikle dosyalar sikistirilarak saklanirlar. Bu yüzden sunucularda .zip, .arj, .tar.gz, .tar.Z uzantili dosyalar ile karsilasabilirsiniz. Bu tür dosyalari çektikten sonra açmaniz gerekir.ftp://ftp.itu.edu.tr/pub/msdos/utils ‘den ilgili programlari bulabilirsiniz.

FTP ile çektiginiz programlarda virus kontrolu yapmayi unutmayiniz!

FTP hakkında daha kapsamlı bilgi için

http://www.itu.edu.tr/bid/bilgi/dokuman/ftp.html adresine

• Telnet nedir?
    Telnet, Internet ağı üzerindeki çok kullanıcılı bir makineye uzaktaki başka bir makineden bağlanmak için geliştirilen bir TCP/IP protokolü ve bu işi yapan programlara verilen genel isimdir. Bağlanılan makineye girebilmek (login) için orada bir kullanıcı isminizin (user name) ve bağlantının gerçekleşebilmesi için bir telnet erişim programınızın olması gereklidir. Fakat bazı kütüphane ve herkese açık telnet bazlı web servisleri, bağlantı sırasında kullanıcı ismi (numarası) istemeyebilirler; ya da, kullanıcı isim ve parola olarak ne yazmanız gerektiği bağlandığınızda otomatik olarak karşınıza çıkar. Telnet, BBS ( Bulletin Board Systems ) sistemlere internet üzerinden erişimde günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Telnet erişim programları, günümüzdeki işletim sistemlerinin çoğunda işletim sistemi ile birlikte gelmektedir. Çok kullanıcılı işletim sistemleri (UNIX ve VMS ) genellikle kullanıcılara metin tabanlı bir arayüz sunar ve bu sistemlerde tüm işlemler klavye vasıtası ile komut isteminden (command prompt) gerçekleştirilir.
    Telnet programı ile sanal sunucunuza (virtual server) bağlandığınızda, uzaktan UNIX işletim sistemine bağlanmış olursunuz. Bu, UNIX komutları yazabileceğiniz, programları çalıştırabileceğiniz, sanki makinenin karşısında oturuyormuş gibi web sitenizi düzenleyebileceğiniz anlamına gelir.
    Telnet programlarında, telnet yapılacak adres yukarıdakine benzer şekilde komut satırından girilebildiği gibi, programın menü sistemi üzerinden de girilebilir. ZMODEM, KERMIT gibi 1980'li yıllarda (ve kısmen 1990'ların başlarında) çok popüler olan bazı Telnet programları, bilgisayardan bilgisayara dosya aktarımı protokollerini de desteklerler.
    Telnet güvensiz bir protokoldür. Telnet protokolü kullanıcı adı (username) ve şifrenizi (password) bağlı bulunduğunuz ağda kolaylıkla görebilecek bir format olan PLAIN TEXT (düz metin) düzeninde göndermektedir. Bu kullanıcı isminizin ve şifrenizin ağı dinleyen herhangi biri tarafından kolaylıkla görülebileceği anlamına gelir. Eğer ağınızdaki herkese güveniyorsanız Telnet kullanmanızda bir sakınca yoktur. Fakat güvenlik hakkında en ufak bir endişeniz bile varsa, hesabınıza bağlanırken telnet kullanmamanız yararınıza olacaktır.
    Eğer üzerinde her hangi bir Windows işletim sistemi yüklü bir makineden Telnet ile bağlantı gerçekleştirmek istiyorsanız sırayla şu işlemleri gerçekleştirmelisiniz.

1- Başlat (Start) -> Çalıştır (Run) menüsünü çalıştırın
    2- Komut satırına “telnet” komutu ile birlikte bağlanmak istediğiniz makinenin ip adresini veya hostname’ ni yazarak “ENTER” tuşuna basınız
    3- Eğer adresi doğru girdiyseniz bu işlemden sonra karşınıza komut satırı gelecektir.
    4- Kullanıcı adını (login) ve kullanıcı şifrenizi girdikten sonra artık sunucuya bağlanmış olursunuz.
    5- Artık istediğiniz UNIX komutlarını rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.

Ayrıntılarhttp://security.nyg.ege.edu.tr/ssh/Telnet_nedir.htm

• FTP ve telnet konusunda bilgisini yeterli görmeyen arkadaşlar yukarıdakilerri okusun veya linklere girsinler.

Şimdi gelelim güvenlik konusuna FTP (Dosya alışveriş Protokolü)ve Telnet (Uzaktan yönetim konsolu)

Her işletim sisteminde ayarlı olarak gelen telnet aslında çok yararlı bir programdır. Ftp ise vazgeçilmez bir dosya paylaştırıcısıdır.

Ama her ikiside makineye Firewall yazılımı kurularak veya ADSL in Firewall ı aktif hale getirilerek kapatılabilir.
    Korkacak bir şey yok. panik yok. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.