Şimdi Ara

HANGİSİ DAHA MANTIKLI? YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en fazla 35000 tl limitim var. bu limit içinde aileye uygun, donanımlı, problemsiz ve 2. eli iyi bir araç almayı düşünüyorum. ihtiyacım olan özelliklerse şöyle:
    1. geniş bagaj
    2. güvenli
    3. donanımı geniş olsun (hız sabitleme vb.)
    4. benzinli
    5. 2006-2008 olabilir

Seçenekler arasında 2006-2008 arası temiz km az olan

Toyota Corolla Verso elegant(örnek hoşuma gitti)
    VW Golf (bagaj dar)(örnek biraz pahalı)
    VW Passat (ihtimaller arasında ama kararsızım)
    veya
    0 Hyundai İ30 (bagaj dar ama sıfır alınabilir sanırım belki dizel de düşünebilirim)

verso ve golf bu fiyata var passat biraz zor gibi i30 un güncel fiyatı şu an belli değil

Şimdilik aklıma başka birşey gelmiyor. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkharf -- 10 Ocak 2010; 20:23:47 >

• Bunlar içinde en iyisi Corolla benzinli... 35000 TL'ye 2009 model elegant bulabilirsiniz...
  • Toyota corolla veya focus sedan da olabilir.
  • Jetta 1.4 tsi comfortline öneririm. Hem bagaj büyük. Hem performans + ekonomik bir motor 1.4 tsi ve bol donanımlı. Güvenlikten zaten bahsetmeyeceğim ESP'ye kadar herşey mevcut.

2007-2008 model çok fazla km yapmamış temiz jettalar mevcut.
  • Fiat Bravo'larada bakın derim.
    400 litre bagajı var. ( Golf'ün 350 litre , İ30'un 340 litre )

1.6 120 HP Multijet 300 nm tork 6 vites Emotion modeli( en full'ü , Esp vs. )

http://www.sahibinden.com/31_ocak_2010_a_kadar_sok_indirim_35_000-tl-24WQQaXQQ14840277WQQpXQQdisplayitem?

ilan örnektir , daha düşük km'lilerde bulunur

• zafira scenic c4 picasso gibi araçlara bakabilirsiniz sizin ihtiyaçlarınızı tam karşılayacak araçlar MVP sınıfı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bagaj da donanım da olsun diyorsan.Bence Skoda Octavia..Tasarımı çok şık,donanımı güzel,bagajı 560lt civarı,fiyatı uygun..2.eli düşünmüyoruz zaten 2.el alınacağı içinbence bu
  • sfırı comfort 100 hp focus LPG li şekilde size çok yeterli olacaktır.
  • Yeni Honda jazz düşün bence.
    Güvenlik konusunda ncap 5 yıldızlı. 6 hava yastığı standart geliyor. Ayrıca ABS, ASP gibi teknolojiler standart. VSA teknolojisi ise diğer forumlarda da araştırırsan hayat kurtarır birçok durumda...
    Bagaj genişliğini fotoğraflarına ve videolarına bakınca anlayacaksın.
    benzinli, donanımlı, ekonomik, sorunsuz... Honda yani ötesi var mı ?
    2010 sıfır fiyatları 33-35 bin tl arasında değişiyor.
    Fun ve joy olmak üzere iki farklı modeli var Türkiye'de satışa çıkan ama aralarında önemli bir fark yok. Asıl fark İ-shift otomatik vites kısmında değişiklik gösteriyor...Yaklaşık 2 aydır araştırıyorum ve hakkında yazılmış çizilmiş herşeyi okudum sanırım şimdiye kadar...
    Hatta kendi oturduğum sokak ve yan sokakta toplam 5 tane var, özellikle saydım

• hocam 2. el d sınıfı veya 1999-2000-2001 model audi A6 mercedes E200- BMW 520 filan alın inanın yeni üretim araçlardan kat kat daha konforlu
  • Bu dört araçta markaların en güvendikleri arabalarıdır. Bunlar arasında içinize en çok sinen, fiyat- maliyet - fayda oranı size en yüksek olan, aracı aldıktan sonra keşke almasaydım demeyeceğiniz bir arabayı seçmek sizin için uygun olacaktır.
  • Ford Focus 1.6 115bg Ti-Vct Titanium 0 olarak en mantıklı tercih olucaktır.
  • Örneğin Golf seri ve performanslı bir araba iken, Passat iç hacmi geniş, konforlu bir arabadır, keza Toyota Veso da öyle. Hyundai İ30'un artısı ise diğer markalara göre görece düşük fiyat ödeyip Hyundainin alışılmış donanım ve kalitesinin çok üzerinde bir araç alıyor olmanızdır.

Golf ile Hyundai İ30 arasında kalınırsa ( Golfun kendi segmentinin en iyi arabasıdır ) Golfun gereksiz yere yüksek fiyatından dolayı Hyundai i30 almak mantıklı olacaktır. Bütün ihtiyaçlarınıza Golf kadar cevap verecektir. Yanlış anlaşılmasın Golf ile Hyundai İ30'u kıyaslamıyorum. Sadece İ30' unda yeterli donanım ve kaliteye sahip olduğunu söylüyorum

Passat ile Verso arasında kalınırsa 7 koltuk olmazsa olmazınız değil ve çok geniş bir aileye sahip değilseniz kalınırsa benim tercihim Passat olacaktır. Ancak şunu da unutmamak gerekir, Passatın bugün - yarın kasası değişecek, bu gerçekleşirse fiyat yönünde kaybınız olacaktır. Şunu da unutmamak gerekir Versonun kasası yeni çıktı, bu da dikkate alınarak arada 3-5 milyar Verso lehine bir fark varsa Verso da tercih edilebilir.Seçim sizin. Hangi arabayı seçerseniz seçin bu dört araçta çok güzel araçlardır. Bundan sonrası sizin zevkiniz.

• hepinize teşekkür ederim değerli görüşleriniz için. jazz benim de aklımda vardı ama b sınıfı olması düşündürüyor. 2010 focus da akla yakın gibi ama onun da ses yalıtımı ve kasa değişikliği söylentileri var. zafira güzelmiş hiç düşünmemiştim o da aklım çeldi. çok kararsızdım iyice dağıldım.
    ama jazz 0 olması, yakıt ekonomisi ve bagajı ile mantıklı gibi. biraz daha araştırmaya devam edicem anlaşılan. + ve - ler belirterek yardımcı olmanız faydalı olacaktır. tekrar sağolun.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkharf

hepinize teşekkür ederim değerli görüşleriniz için. jazz benim de aklımda vardı ama b sınıfı olması düşündürüyor. 2010 focus da akla yakın gibi ama onun da ses yalıtımı ve kasa değişikliği söylentileri var. zafira güzelmiş hiç düşünmemiştim o da aklım çeldi. çok kararsızdım iyice dağıldım.
    ama jazz 0 olması, yakıt ekonomisi ve bagajı ile mantıklı gibi. biraz daha araştırmaya devam edicem anlaşılan. + ve - ler belirterek yardımcı olmanız faydalı olacaktır. tekrar sağolun.......

Zafira ayrıca 7 kişiliktir bagajında da koltuk vardır cosmo versiyonun da her türlü donanım mevcut ve yakından görünce daha da etkileyici. Bir gün aile arabasına ihtiyacım olursa ilk bakacağım araç kesinlikle zafira olur.

• İlk harf rumuzlu arkadaşım. Anladığım kadarıyla kararsızlığınız daha da arttı. Öncelikle şunu söylemeliyim. Her aracın birbirinden üstün yönleri ve zayıf yönleri vardır. Hepsini bir arada bulamazsınız. Yapabileceğiniz en fazla isteklerinizi maksimize edecek bir araç almak olacaktır.

Size marka tavsiye etmiyorum, ama şunu kesinlikle tavsiye ediyorum. Elinize kağıt kalem alın ve şunları yazın ;

1. Araçta öncelikleriniz nelerdir? Örneğin kimisi için hız ve performans önemli iken kimisi içinde konforu, kimisi için yakıt tüketimi önemlidir. Önce bunu belirleyin.

2. Aracı ne sıklıkta kullanacaksınız?

3. Bagaj hacmi ve koltuk sayısı. Burada da bir kararsızlık görüyorum. Focus ile Versoyuya da Omegayı kıyaslamayınız. Seçeneğinizi Omega, Verso gibi araçlarla sınırlandırın, ya da Focus, Toyota gibi aynı ihtiyaca cevap veren araçlarla sınırlandırın. Bu karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Sonuç olarak ; ihtiyaçlarınızı tam olarak belirleyin, her aracın mutlaka artı yönleri olduğu gibi eksi yönleri de olduğunu bilin ve seçiminizi yakıt tüketimi, konfor, güvenlik, prestij, hız ve performans vs.. gibi konularda önceliklerinizi belirleyerek yapın ve buna göre bir araç seçimi yapın. Son olarak aynı ihtiyaca cevap veren arabalar arasında kıyaslama yaparak araç seçiminde bulunun. Örneğin Omega ile Focus arasında kalmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.