Şimdi Ara

Sizce hangisi daha mantıklı ( yazılım dili )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Sizce hangisi daha mantıklı ( yazılım dili )

(En Son Oy Tarihi: 29.1.2025)
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• .

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    C++ java ve assembly alakasız. Html hiç alakası yok o grupla.

Html programlama dili değil zengin metin işaretleme dilidir. Web sayfasının iskeletini oluşturur.

C++ ve assembly öğrenerek TR şartlarında çok büyük paralar kazanman zor C++ iş görür ama assembly mantıklı değil ruh hastası olmak istemiyorsan.

Python en basit öğrenilecek dillerden. Flutter - dartta öğrenebilirsin.

Java öğrenilebilir ama Çince gelebilir. Yeni başlayan için C# veya python iyidir.

• Zer0_0ne kullanıcısına yanıt
    Peki 3. Seçenek sence işlevsel mi

Bence gerek yok birden fazla programlama dilini bilmek çok işe yaramaz.

Mobile mi webe mi nereye yönelmek istiyorsun?

Birden fazla programlama dilini öğrenmek demiyorum Python öğrensem sonra chat gpt ile Python ile yazdığım kodu istediğim dile çevirebilir miyim

Çevirirsin. Chatgpt kod bile yazar sana.

Fakat yazdığı kod hatalar ile dolu olabiliyor bazen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce Hangisi Daha Sorunsuz..
    2 yıl önce açıldı
    Sizce mantıklı olan hangisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Kotlin c++ dese bile olabilirmiş, c++ java assembly ne ucube bir karışımdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toporov kullanıcısına yanıt
    C++ ve c içinde assembly yazarsın yakın diller ek olarak assembly makine dilidir, programlama dili değildir. Fakat html ve javayı yine ayrı tutsa ok. Java ile web servis ve sayfalar yapabilirsin fakat c++ ve assembly daha çok gömülü ve os tarafı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 29 Ocak 2025; 13:53:59 >

Hocam sizce rustın geleceği var mı?

• Toporov kullanıcısına yanıt
    O dil zaten C++'ın web aplikasyonlarında ki yoruculuğu nedenli ortaya çıktı. Tıpkı java gibi.

Bana sorulacak olsa python varken pek gerek duymazdım.

Fakat dilden çok platform önemli. Ne yapılacak ve nereye odaklanılacak?

Sen mobil yazacaksan assembly ve c++ ile çok işin olmaz java, kotlin, python, dart, golang bunlar iş görür en kötü c# xamarin zımbırtısı ile bir şeyler yaparsın ama yaparsın.

Önemli olan ne istendiği. Diller araçtır.

• Millet ne gereksiz tepki veriyor. Zaten bilmediğin için soruyorsun hemen yok ne saçma dilleri bir araya getirmişsin, yok çok alakasız. Bence direkt gptye sor. En azından egodan arındırılmış bir cevap alırsın.

Ben şahsen üniversitede zorunlu ders diye java öğrenmeye başlamıştım. Sonra hoşuma gitti diye kendi isteğimle seve seve ilerlettim. Yüksek lisansta hocam ikimizin de bilmediği bir dil olsun istedi diye python öğrendim. Şu an kullandığım program arka planda c kullanıyor. Haliyle manuel müdahale yapmam gerekeceği zaman c yazıyorum. Bir ara da fortran öğrenmem gerekti. Bana sorarsan python öğren geç. En yaygın başlangıç dili. Ben hiç sevmiyorum ama mecburen kullanmam gerekiyor. Aralarındaki farklar için sadece hangisi nesne tabanlı hangisi değil ve hangisi daha hızlı çözüm yapabiliyor onları biliyorum. Daha da fazlasını bilmeme gerek yok çünkü yazılımcı değilim. Bir mühendis olarak hesaplama yapmam gerekiyor ve bunu sağlayan herhangi bir dil benim için yeterli oluyor. Yani program değil script yazıyorum. O yüzden çok verebileceğim bir tavsiye de yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    O örnekleri en zor diller onlar diye vermiştim yani Python gibi kolay bir dil öğrensem sonra o dilde yazdığımın karşılığını assembly c++ tarzı dillerde chat gpt aracılığıyla çevirebilir miyim mesele

Sadece Python öğrensem potansiyel olarak artık tüm dillerde chat gpt ile aynı işlevde kodu yazabilir miyim mesela

Neden farklı dillerde de aynı kodları yazmayı düşünüyorsun onu anlamadım. Bir dilde uzmanlaşırsan o dili kullanarak projeler yapacaksın zaten. Gidip 15 tane programlama dili öğrenmenin mantığı yok kaldı ki hepsinin olayı aynı zaten. Python güçlü bir dil matematiksel işlemleri vs. hızlıca ve kolayca yapabiliyorsun ama mobil alanda optimizasyonu sıkıntılı diye biliyorum bu nedenle mobil çalışacaksan java, pc için de belki python öğrenmek veya c++ öğrenmek yeterli olabilir. Ben de yazılımcı değilim ama o dilde yazdığımı ona çevirebilir miyim diye düşünmek saçma bence.

• İngilizcen çok iyi diye fransızcan da iyi olmalı diye bir şey yok
    Java öğren geç

Kodlama mantığını öğrendiğinde zaten her dilde kodlayabilir oluyorsun genel olarak. Öncelikle bir amacın olması lazım ki hangi dili öğrenmen gerektiğini bilesin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asm ogrenmek cok sıkar ozellikle x64 cpu regleri karman çorman rax.[rbp-18] bilmem ne c# en mantiklisi bence direk lib dili

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.