Şimdi Ara

cymbalta bırakan var mı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya da 6-7 yıl kullanıp bir antidepresanı bırakan var mı aranızda.

bir anda bıraktım. kafa sağlığımı kaybedecek kadar ağlama yapıyor her gün. bilgisi olan var mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cymbalta Bırakma: Bilmeniz Gerekenler

Cymbalta, fibromiyalji, nöropatik ağrı ve majör depresif bozukluk gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir antidepresandır. Cymbalta'yı bırakmayı düşünüyorsanız, yan etkileri ve bırakma sürecini dikkatlice göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Cymbalta Nasıl Bırakılır?

Cymbalta'yı bırakmanın en güvenli yolu doktorunuza danışmaktır. Doktorunuz, bırakma sürecini yönetmenize ve potansiyel yan etkileri en aza indirmenize yardımcı olacaktır. Genellikle, doktorunuz dozunuzu kademeli olarak azaltacaktır.

Cymbalta Bırakma Süreci

Cymbalta'yı bırakma süreci kişiden kişiye değişebilir. Bazı kişiler birkaç gün içinde yan etkiler yaşamazken, diğerleri haftalar veya aylar boyunca yan etkiler yaşayabilir. Yaygın yan etkiler şunları içerir:

• Baş ağrısı
    • Mide bulantısı
    • Kusma
    • İshal
    • Kabızlık
    • Uykusuzluk
    • Kaygı

Cymbalta Yorumları

Cymbalta kullanan kişilerin yorumları karışıktır. Bazıları ilacın semptomlarını yönetmede etkili olduğunu bildirirken, diğerleri yan etkilerden şikayet etmektedir. Cymbalta 30 mg kullananlar genellikle daha az yan etki bildirirken, Cymbalta 60 mg kullananlar daha ciddi yan etkiler yaşayabilir.

Cymbalta Kullananlar

Cymbalta kullananların çoğu, kaygı veya depresyon semptomlarının azaldığını bildirir. Ancak, bazı kişiler kilo alımı, baş ağrısı veya uykusuzluk gibi yan etkiler yaşayabilir.

Cymbalta Yorumlar

Cymbalta yorumları genellikle ilacın etkinliğine odaklanır. Bazı kullanıcılar ilacın semptomlarını yönetmede etkili olduğunu bildirirken, diğerleri yan etkilerden şikayet etmektedir.

Cymbalta'yı bırakmayı düşünüyorsanız, doktorunuza danışmanız ve bırakma sürecini dikkatlice yönetmeniz önemlidir. Bu, yan etkileri en aza indirmenize ve ilacı güvenli bir şekilde bırakmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bırakması zor diyorlar onu bol şans hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cymbalta (Duloksetin) ve Efexor (Venlafaksin) gibi SNRI grubu ilaçları birden keserek bırakırsanız geri çekilme sendromu yaşarsınız.Bu sebeple kullandığınız doz ne kadar ise onu birer hafta arayla azaltıp düşürerek bırakmalısınız. Örneğin 60 mg cymbalta kullanan biri 1 hafta sonra 40 mg 1 hafta sonra 20mg 1 hafta sonra 10 mg şeklinde kullanıp bırakırsa en az yan etkiyi yaşamış olur.
  • Ben bıraktım cymbaltanın uyuşturucudan kokainden esrardan bir farkı yok onu alınca millet benden korkuyor hapçıyım sanıyorlar gözler simsiyah donuk bakışlar bazen 15 dk boyunca sabit bir yere bakmak yavaş hareket etme titreme deli gücü gelmesi kuşu öttürtmemesi vs vs uzar gider 60 kullanıyorsan 30a indir sonra bırak ama doktora danış tabi bu arada Cymbalta piyasada yok diye biliyorum sen nereden alıyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adalet kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz maalesef doğru değil. cymbaltayı 7 yıl kullandım ve rivotril ile köprüleyerek 1 ayda 60 dan 30 a düşerek bırakmayı denedim. 5 kere acile gittim. cymbalta benzolardan sonra bırakması en zor ilaçlardan bunu profesör psikiyatristim söyledi. 60 dan 40 a 1 haftada düşmek imkansızdır. yine 20 ye düşmek. bunu belki 6 aylık kullanımda yaparsan kurtarabilirsin ama 7 sene kullandıysan, kapsülleri boşaltıp her 4 haftada bir %5 azaltmak gerekiyor. suan bu sekilde 2 yılda bırakan, bırakamayan, paws sendromuna giren insanlarla konuşuyoruz. ve alttaki arkadaşın dediği gibi bu ilaç tam bir uyuşturucudur. bırakmak çok zor. kaç kere hastanelik oldum. durup dururken ağlamalar, morning dreads, crying spells, nausea, fatigue, fear for no reason, having difficulty to leave the house. daha sayarım 400 küsür yan etkisi var bu ilacın. isterseniz grubumuza gelip görün.
    https://www.facebook.com/groups/Cymbaltahurtsworse/

ben hata edip bir anda bırakanlardanım. suan ilaca geri dönmeye çalışıyorum çünkü işe bile gidemiyorum. hayatım alt üst oldu. cold turkey bırakıp 2 yıl post p. sendrom yaşayan insanlarımız var. akut sendromlar. abarttığımı düşünmeyin.

suan çok zor durumdayım ve ilaca tekrar başlayıp, vücudumun verdiği tepkiyi değerlendirip, bir doktor aracılığıyla stabil olarak kullanmaya calısıyorum. cünkü bıraktıgımdan beri ben cehennem hayatı yaşıyorum

• hocam senin durumunu biliyorum. konuşmuştuk. da nasıl bıraktın?

kaç yıl kullandın?

ne aşamalarla bıraktın?

o ilacı sakın bir anda bırakma.ben yaptım sen yapma. her gün ağlama krizlerim var. rutin. her gün oluyor. saydığın yan etkilerin hepsini biliyorum ve seni anlıyorum.

60dan 30 a düşemezsin bir anda eğer 1 yıl ve üstü kullandıysan sakın deneme !!

duloksetin etken maddesi olan bu ilaçlar duxett olarak cymbalta olarak veya farklı isimlerde varlar.

eğer bırakmak istersen 3-4 haftada %5 düşmen lazım beynin stabilize olması lazım.

ben bir anda bıraktım ve suan işe bile gidemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotçu -- 9 Mart 2019; 22:1:36 >
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen sene 6 ay ve bu sene de 3 ay falan olmak üzere kafayı yediğim dönemler oldu her gün kendimi öldürmeyi istemek , dışarıya çıkamamak , saçma derecede agresif olmak , tek bir iyi düşüncenin bile aklımda olmaması sürekli kötü düşünmek aşırı depresif çok kötüydüm yalnız olduğum için güttükçe daha kötü oluyorum çünkü böyle durumlarda... Ben bu zaman aralıklarında düzenli kullanmadım kafama göre sabah atıyordum 60mg o gün ruh gibi oluyordum ve kötü tek bir şey düşünemiyordum bazen hatta saçma derecede aşırı mutlu oluyordum özgüven aşırı yüksek oluyordu falan ama bu ara sıra oluyordu her attığımda değil. Sonuç olarak bırakmadım her an atma ihtimalim var ama atmamaya çalışıyorum çünkü beyni falan çok kötü etkiliyor okuduğum kitapların adını falan unutmaya başlayınca korktum baya bıraktım bayadır kullanmıyorum şu an ama bende sizinki gibi kriz falan olmadı bu da düzenli kullanmadığım içindir belki bilemiyorum ama siz doktor kontrolünde yavaşça doz azaltarak bırakın hocam bu ilaç berbat bişe diğerleri öyle değil ama cymbalta ciddiyim deli ilacı neden bunu veriyorlar anlamıyorum en son çare olması gerekli...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.