Şimdi Ara

Hangisini alayım? Gigabyte GA-890GPA-UD3H vs. ASUS M4A89GTD PRO/USB3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• ikisi de aynı ucuz olanı alın.
  • Bu iki anakart arasında hiçbir fark yok mu yani?
  • Bende Gigabyte düşünüyordum ama, gigabyte ın 8xx serisi çipsetlerinde bazı sorunları olduğunu duydum ve ASUS a yöneldeim.

ASUS un bundan önce İntel p45 çipsetli p5q anakartını kullanmıştım ve malzeme kalitesi bana zayif gelmişti. Ama bu kartta (m4a-89gtd) gördüğüm kadarıyla gayet kaliteli bileşenler kullanılmış. Hoşuma gitmeyen tek yanı ise sata girişlerinin yan değilde dik konumlandırılmış olması oldu.

Diğer yandan henüz anakartı (PC yi) kullanmaya başlamadığım için stabilite, oc başarımı, sıcaklık durumu hakkında bilgi veremeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klavyemouse

Bu iki anakart arasında hiçbir fark yok mu yani?

fark olarak asusta gigabyte taki 2 pci express x1 slotunun yerine 1 pci express x4 slotu kullanılmış. chipsetleri aynı olduktan sonra müşavir hocamında dediği gibi komponentlerin kalitesi kart üzerine yerleşimi gibi hususlara bakmak lazım. asus bence de sata portları dışında dizaynı güzel ve köprü soğutması gayet güçlü. ben olsam asusu tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klavyemouse

Arkadaşlar,
    Yani AMD Phenom II X6 lı bir sistem toplayacağım ve bu iki anakart arasında kaldım, sizce hangisini almalıyım?

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-890gpa-ud3h-890gpa-ud3h-amd-890gx+sb850-am3-ddr3-1866%28oc%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44033

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a89gtd-prousb3-m4a89gtd-prousb3-amd-890gxsb850-am3-ddr3-2000mhz-%28oc%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44576

Bence gigabyte; dual bios ve konsandatörleri orijinal japon .. neden asus değil çünkü kullanıpta problem yaşamayan duymadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Bende Gigabyte düşünüyordum ama, gigabyte ın 8xx serisi çipsetlerinde bazı sorunları olduğunu duydum ve ASUS a yöneldeim.

ASUS un bundan önce İntel p45 çipsetli p5q anakartını kullanmıştım ve malzeme kalitesi bana zayif gelmişti. Ama bu kartta (m4a-89gtd) gördüğüm kadarıyla gayet kaliteli bileşenler kullanılmış. Hoşuma gitmeyen tek yanı ise sata girişlerinin yan değilde dik konumlandırılmış olması oldu.

Diğer yandan henüz anakartı (PC yi) kullanmaya başlamadığım için stabilite, oc başarımı, sıcaklık durumu hakkında bilgi veremeyeceğim.

kardsm sence hanqsı alınmalı kullanıma basladın mı sıcaklık durumu nedır asusdan oc durumu vs. bı bılgı werırmısın sana zahmet aynı ıslemcıden elımde war.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardes kullandıgın anakart sanırsam ;
    ASUS M4A89GTD PRO AMD DDR3 VGA+GLAN+SATA6 16XUSB3 bıraz bılgı werırmısın nasıl bı kart phenom x6 1090t ıslemcım war elımde dıger supede kaldıgım kart ise ;
    GIGABYTE 890GPAUD3H AMD AM3 DDR3 VGA+GLAN+SATA 16X tavsıyen ne olur

kullandıgın anakart sıcaklık performansı vs . bilgi werırmısın bıraz sımdıden teskkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer.akdemir -- 7 Aralık 2010; 15:10:06 >
  • @omer.akdemir

Hangisi alınmalıdan ziyade ASUS hakkındaki görüşlerimi belirtmem doğru olur.

Anakart serin ve stabil. 1090T yi 4300 mhz e oc layıp test aldığım oldu. Anakart sıcaklığıda genelde oda sıcaklığı +3 C civarında seyrediyor.
  • Bi Oncekı anakartım MSI 120 Tl cıvarındakı bı karttı we Kuzey koprusunde asırı derecede ısınma wardı ama performansdan odun wermıordu suan 2 kart arasında kaldım Eger performansından We Sogutmasından Memnunsan bana Belırtırmısın Cunku Asus'un Sogutma Tarzı daha hosuma Gıttı we 2 Kart arasında kaldım :S
  • Bence dual bios özelliği,japon malı katı kapatisötörler,kaliteli bileşenler gibi özelliklerinden ötürü Gigabyte.
  • arastırıp bakıcam Ama katı kapasıtor hepsınde war sorun o degılllll
  • MSI 870A-G54 AM3 DDR3

- Sata 3
    - Usb 3.0
    - Raid
    - X6 cpu

destekli f/p ürünü bir anakart alırdım, yukarıdaki ürünlerle aradaki fiyat farkını da diğer bileşenlere verirdim yani kasa,psu,soğutma, eğer lazımsa monitöre...

Seneye de AM3+ Buldozer mimarisi geldiğinde sadece anakart değiştirerek bu sokete geçerdim, bu arada da anakarta çok para vermediğim için zararım min. olurdu, AM3+ platformu yaygınlaşıncaya ve fiyatlar da oturuncaya kadar da bu ürün zaten işimi görürdü, o.b vga ve c.fire desteği hariç çoğu temel özellikler zaten var, ayrıca askeri sınıf bileşenlerle üretilen MSI'da oldukça kaliteli bir üründür.

AM3+ platformuna gelecek yeni nesil işlemcileri AM3 soket anakartlar desteklemeyecekler bu yüzden çok para vermeyin anakarta, AM3+ anakartlar ise AM3 işlemcileri desteleyecek.

Bu iki ürün arasından ise önerim Asus olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 7 Aralık 2010; 22:33:10 >

• eyw kardsm cok acık konusdun yakında buldozer ıslemcılerı cıkıcak duyurularını yaptılar Benımde tercıgım asusdan yana SAdece Bı tercıh dıye arastırdım saolasn :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Bence dual bios özelliği,japon malı katı kapatisötörler,kaliteli bileşenler gibi özelliklerinden ötürü Gigabyte.

Japon olmayan katı kapasitör kullanan marka mı kaldı?
    Kaç senedir herkeste var zaten
  • yani katı kapasitör artık her bord'a war
  • bakın ben asus kulandım mavi ekran kıtlenme ve reset sorunu yasadım yaklasık 6 model rem denedım bunların 4 adeti listede vardı 3 defa yoladım garentye iade geldi yarın gidicem para iadesi yapabilirler sanırım ama yine aynı kartan almayı dusunuyorum ama gigabayt da guzel aslında karsızım gigabayta sorun yasayan varmı acıl yazarsa sevinirim saygılar
  • Gigabyte GA-890GPA-UD3H bu kartı almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz malum biraz eski
    Phenom IIX6 ya bağlıyacağım.
  • daha önce 3 kez sıfır asus bord olup hepsinde sorun yaşayıp iade ettim. daha da bedava verseler kullanmam..Gigabyte GA-890GPA-UD3H gayet başarılı bir bord, bende 790 modelini kullanıyorum memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.