Şimdi Ara

hangisini almak daha mantıklı 2000tl bütçe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle niyetlerimi sıralayayım daha net tavsiyeler için.yazın amerikadan makine alacağım ancak kararsızım baya.bazı seçenekler oluştu size danışayım.
    d3100 ile kısa bir tecrübem var,fotoğraf çekmeyi seviyorum ancak teknik bilgilerim ne yazık ki yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor yazın kursa gideceğim daha sonrasında ise ajanslarda çalışmayı düşünüyorum.eğer çalışırsam genelde yapacağım iş miting,gösteri vs foto çekimi olur.
    ayrıca manzara,portre,böcek türü küçük hayvanları çekmeyi seviyorum,sanırım daha çok sokak fotoğrafçılığına ve makro çekimlere yöneleceğim. ama öyle alayım makine takayım boynuma tarzında değil gerçekten emek vererek yapacağım.fotoğraflarda netlik benim için çok önemli,arka planı flulaştırma önemli,renkler gerçeğe yakın ancak soluk kalmamalı,makineyi de manuel kullanırım her işi makineye bırakmayı sevmiyorum.
    önce sadece makina almaya odaklanmıştım ancak lens fiyatları malum hiç ucuz değil.isteklerime uygun-terim olarak yazamayacağım- hem şu zoom lenslerden hemde normal lenslerden olsa yeterli abartmaya gerek duymuyorum.ilerde tabi ki işi de iyice kaptıktan sonra daha iyi lenslere yatırım yaparım.malum şu anda ülkemiz fiyatlarıyla karşılaştırınca makineler yarı fiyatına gelmekte-tabi bazıları-komple bir makine almak daha mantıklı geliyor bana sadece body almaktansa. bir de özellikle türkiye ikinci el piyasası olmalı en azından zararı en azda tutmam lazım.

kısaca-gerçi kısa olmamış ama- kendimi ve isteklerimi tanıttığıma göre seçenekleri paylaşayım sizlerde yardımcı olursanız çok sevinirim.

makine olarak ;

canon; 700d-t5i sanırım- eos60d
    pentax; k5 IIs,k50,k3
    nikon;d5300,d7000,d3300,d5200
    sony; hemen hemen 2000tl civarına gelen tüm makineler,açıkcası pek fikrim yok.

not:toplam bütçem 2000tl(body,lens dahil) tabi daha da altına gelirse oh ne ala.buradan da alabilirim eğer amerika fiyatıyla çok fark olmazsa,şimdiden teşekkürler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yus49 -- 25 Şubat 2015; 22:57:48 >

• yus49 Y kullanıcısına yanıt
    canon 60d,pentax k-5ıı,nikon d7000 bu üç orta seviye makinenin gövdeleri 2.el piyası aşağı yukarı aynı. 1100-1400tl aralığında
    canon ve nikon un lens seçeneği çok bunu kabul ediyorum. ancak canon ve nikon un titreşim engelleme özelliği olan lensleri normal titreşim engelleme özelliği olamayan lenslere göre bayağı yüksek fiyatlara sahip. ama pentax ın manuel lensleri bile titreşim engeleme özelliğinden faydalanabiliyor. tamron 17-50mm vc siz olan modeli pentax ta rahatça kullanabilirsiniz 2 el. 17-50 vc 800tl den satılırken normali 550tl. sadece 1 lensten bile 250 tl kazanç sağlamış olunuyor.
    pentax ın renkleri zaten jpeg formatinda canlı renklerde çekiyor . ama öteki markalara it makineler ile RAW formatında çekim yapıp LR veya ps de işlerseniz gene canlı renkler elde edebilirsiniz.

sıfır alacaksanız kesinlikle nikon alın çünkü nikon dakkada bir yeni model çıkartmıyor dolayısıyla nikon makinelerin 2 el fiyatları fazla aşağı düşmüyor. 2.el alacaksanız canon veya pentax.

• Bence bu makinelerin performansını incele ve yaz olunca o zaman ki piyasa durumuna göre karar verirsin. Sıvı geçirmez ve magnezyum kasalı bir gövde senin için daha iyi olur.

hangisini almak daha mantıklı 2000tl bütçe

Canon markasını FF makineye kadar tavsiye etmem. %10 daha küçük bir sensör olduğu için düşük ışıkta noise başarası düşük kalıyor. Pentax, Sony, Nikon sensor avantajı nedeniyle bu konuda daha başarılı kalıyor. Kapalı alanlarda ve geceleri 1/250 - 1/400 enstantanelerinde daha temiz bir fotoğraf çekmeni sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 26 Şubat 2015; 18:27:30 >

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Sifir alacagim hocam pentaxla cekilen fotolara gozattim ancak bende mi sorun var anlamadim ama o kadar canli renkler gelmedi gozume yine de ozellikle lensleri daha ucuz gibi oldugu icin pentax hala bir adim onde.bir kac ay daha var onumde burada ucuza bulamazsam bu makinelerden birini zaten yaza kadar gozume kestiririm o zamana kadar tum onerilere acigim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Siz aralarindan hangisini onerirsiniz hocam,dedigim gibi ikinci el piyasasi da olmali makinenin istedigim zaman kolaylikla satilabilme ki ust seviye makinelere daha cabuk gecebileyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yus49

Siz aralarindan hangisini onerirsiniz hocam,dedigim gibi ikinci el piyasasi da olmali makinenin istedigim zaman kolaylikla satilabilme ki ust seviye makinelere daha cabuk gecebileyim

Sıfır alacaksınız ve ikinci el piyasası (iyi fiyattan ve hızlı alıcı bulması) da önemli diyor iseniz Canon ile Nikon kalır geriye. %10 sensörü daha büyük diye Nikon tavsiye ederim. 1.3x crop nedeniyle aslında D7100 öneririm ama bütçene göre en iyisi D7000 olacak. Bunun dışında body ve lensleri ayrı ayrı alırsan daha iyi olacaktır. Haber fotoğrafçıları kaçlık lens kullanıyorlar araştır. Boşuna kit lens alıp sonra bir de lens alma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.