Şimdi Ara

Hangisini almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    www.monsternotebook.com.tr
    Tulpar T7 V12.2 17.3" Gaming Laptop | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T7-V12-2.html

Monster'ın işlemcisi pc işlemcisi olduğundan performansı çok daha iyi olur diye düşünüyorum fakat monster dünyaca ünlü bir marka olmadığı için kasa yapısı, soğutma sistemi vb nasıldır bilemiyorum . Ekran 60 hzhttps://www.itopya.com/MSI-NB-GT73VR-7RFTitan-Pro-4K-442TR-i7-7820HK-64-GB-DDR4-GTX-1080-8GB-GDDR5X-512GB-SSD-1-TB-7200-RPM-173-UHD-4K-W10-Home/ bu ürünün işlemcisi monsterınki yanında sönük kalıyor. ekran 4k da ips-panel gösteriyor 1920x1080 için 120 hz gösteriyor. Fakat msi dünyaca bir marka olduğu için sizce msi ile mi gitmeliyim aralarındaki fiyat farkı aşırı fark etmiyor benim için sonuçta 15'i gözden çıkardım daha iyiyse biraz daha fazla çıkarabilirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Konser daha mantıklı geldi bana. Ama soğutması hakkında pek fikrim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sogutma isini duzgun yapan bir laptop yok. Ilk basta guzel olur, sonra isinmaya baslar. Daha kaliteli tasarimlarda bu daha uzun sure alir ama er gec hepsi ayni problemden muzdarip olur. Yapacak bir sey yok. Monster ucretsiz bakim hizmeti sunuyor, eger Istanbul'daysan arada goturup fanlari temizligi, termal macun degisimi vs yaptirabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Sogutma isini duzgun yapan bir laptop yok. Ilk basta guzel olur, sonra isinmaya baslar. Daha kaliteli tasarimlarda bu daha uzun sure alir ama er gec hepsi ayni problemden muzdarip olur. Yapacak bir sey yok. Monster ucretsiz bakim hizmeti sunuyor, eger Istanbul'daysan arada goturup fanlari temizligi, termal macun degisimi vs yaptirabilirsin.

yani bu soğutma sisteminde bir fark yoksa monsterı almam daha mı mantıklı olur sizce? aralarındaki işlemcideki performans farki bariz çünkü
  • Scanel S kullanıcısına yanıt
    Ben de ayni sekilde dusunup monster aldim 2013 yilinda. Isinma sorunu yasadikca goturdum servise, sonuc olarak gayet memnunum. Kullandigim laptoplar arasinda en fiyat/performansi bu idi.

Tasarim meraklisi birisi degilim cok, laptopun ince olmasi vs pek umrumda degil. Kalin olsun, agir olsun ama saglam olsun kafasindayim : ) O yuzden monster bu acidan bence en iyilerinden. Ayni donanima sahip MSI, Asus vs laptoplardan daha avantajli bana gore.

Ama hazirlikli ol, zaman gectikce , ornegin 2 sene sonra daha fazla isinacak, pil omru kisalacak bunlarla bas etmen gerekecek. Hangi laptobu alirsan al bu boyle.

• Dizüstü çok gerekmiyor ise o fiyatlara çok iyi masaüstü sistem toplayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 15 Ağustos 2017; 21:32:13 >
  • quote:

Sogutma isini duzgun yapan bir laptop yok. Ilk basta guzel olur, sonra isinmaya baslar. Daha kaliteli tasarimlarda bu daha uzun sure alir ama er gec hepsi ayni problemden muzdarip olur. Yapacak bir sey yok. Monster ucretsiz bakim hizmeti sunuyor, eger Istanbul'daysan arada goturup fanlari temizligi, termal macun degisimi vs yaptirabilirsin.

1 yıldır GT72VR 6RE kullanan arkadaşım var, 6700HQ ve desktop 1070'li, daha izmir yaz sıcağında 75 dereceyi geçtiğini görmedim.

Sizin dediğiniz anca ucuz ya da orta seviye fos laptoplarda olur.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Dedim ya, laptopun kalitesine gore bu surenin ne kadar alacagi degisecek ama sonunda isinma problemi olacak. Oyun laptoplari icin bunun kacari yok cunku yuksek TDP degeri var icindeki sistemin. Ayrica masaustu bilgisayarda oldugu gibi fanlar direkt olarak isinan kisma hava uflemiyor, iletken borular ile isinan kismin sicakligini fanin ufledigi alana tasiyacak sekilde tasarlaniyor laptoplar. Bu da sogutulmasi gereken alani buyutuyor.

Ayrica 75 derceyi gecmemesi, termal sorun yasamadigin anlamina gelmez. Benim laptobum da 80 dereceyi gecmiyor ama kendini underclock yapiyor sicaklik sebebiyle. Ilk aldigin zamanki performansi zaman icerisinde kaybedersin, oyun laptobunda markasi ne olursa olsun bu boyledir. O kadar parcayi minik bir alana yerlestirince bu problem kacinilmaz oluyor. Super tasarlanmis sivi sogutmali bir laptop degilse kullandigin malesef bu sorun hep olacak. Ya da cok iyi tdp degerlerine sahip chiplerin olmasi gerekiyor.

• quote:

Dedim ya, laptopun kalitesine gore bu surenin ne kadar alacagi degisecek ama sonunda isinma problemi olacak. Oyun laptoplari icin bunun kacari yok cunku yuksek TDP degeri var icindeki sistemin. Ayrica masaustu bilgisayarda oldugu gibi fanlar direkt olarak isinan kisma hava uflemiyor, iletken borular ile isinan kismin sicakligini fanin ufledigi alana tasiyacak sekilde tasarlaniyor laptoplar. Bu da sogutulmasi gereken alani buyutuyor.

Ayrica 75 derceyi gecmemesi, termal sorun yasamadigin anlamina gelmez. Benim laptobum da 80 dereceyi gecmiyor ama kendini underclock yapiyor sicaklik sebebiyle. Ilk aldigin zamanki performansi zaman icerisinde kaybedersin, oyun laptobunda markasi ne olursa olsun bu boyledir. O kadar parcayi minik bir alana yerlestirince bu problem kacinilmaz oluyor. Super tasarlanmis sivi sogutmali bir laptop degilse kullandigin malesef bu sorun hep olacak. Ya da cok iyi tdp degerlerine sahip chiplerin olmasi gerekiyor.

75 derecede çalışan CPU ve GPU'da underclock'a sebep olmaz. Bilgilerinizi tazeleyin derim. Laptopta kullanılan bileşenlerin tCase'i desktop modellere göre daha yüksek.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    75 dereceye yukselen underclock yapar demiyorum, underclock yaptigi icin 75 dereceye dusmus olabilir diyorum. 75 derecede benim cpu o halde underclock yapmis olamaz gibi bir mantik yok, bunu bilemezsin frequency kontrolu yapmadan. Ilk aldigin gun 75 fps verip 60 derecede calisiyorsa; 1 sene sonra 75 fps verip 80 derecede calisir; 1.5 sene sonra 70 fps verip 85 derecede calisir vs. Boyle gider. Konuyu daha fazla uzatma niyetinde degilim, ayni seyleri yazip duruyorum zira : )

• Monsterda karar kıldım arkadaşlar cuma-cumartesi günü elimde olacağını düşünüyorum. İlerisi için vb konuyu editlerim performansı hakkında da bilgilendirme yaparım. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sıkıntı yaşadıkça servise kargolarım. Üniversiteye sakaryaya gidiyorum çok da uzak değil zaten İstanbul kendim de bırakabilirim sorun olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.