Şimdi Ara

HANGİSİNİ ALSAM? YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, önümüzdeki 5 ay içinde arabamı değiştirmek istiyorum ve sizlerinde tecrübelerini alıp öyle karar vermek istedim.

Malum istanbul trafiğinde araç kullanıyoruz ve ben artık düz vides kullanmaktan bıktım. Haliyle biz arabamızı değiştirmeye karar verdik. (Arabam opel astra 2013, 1.3 dizel 95 hp düz vides). Bu arada aracı artık dahada az kullandığımızdan benzinliye geçiş yapmaya kara verdik.

Daha öncesinde 2008 vw jetta 1.4 tsi 122 manuel kullandık ve şuandada aynısının dsg sini düşünüyoruz ama diğer markaların tasarımları, teknolojileri arasında yinede biz düşünmek istedik. Sıralamak gerekirse;

1. 2014 VW Jetta Comfortline 1.4 TSI 122 Hp dsg

2. Opel Astra Sport 1.4 140 hp Otomatik

3. 2014 Toyota Corolla 1.6 Advance Navigation Multidrive S

Evet sıralamamız ve düşündüğümüz modeller bunlardır. Şunu belirtmeliyim ki arasında en az yakan hangisi ise onu alacağım ama yinede siz kullanıcılar her türlü tecrübe ve karşılaştırmalarınızı yazarsanız sevinirim.

Saygılar, Teşekkürler...

• yeni mazda 3 hatchback
  • Millet yazmadan ben diyeyim. Dsg ile alakali forumu arastirdinizmi? Kuru tip olanlar sanirim. Sorun yasayanlar var. Ve epey masrafli tamirati.

Bunun disinda beyaz bi astra iyi gider derim
  • seçeneklerin arasına Honda Cıvıc eklenmeli diye düşünüyorum.

ve Focus 1,6 powershift de incelenmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

seçeneklerin arasına Honda Cıvıc eklenmeli diye düşünüyorum.

ve Focus 1,6 powershift de incelenmeli.

Honda Civic i elbette düşündük. Kalite ve donanım açısından çok iyi bir araba zaten sağlamlığı ve uzun ömürlülüğü tartışılmaz. Ama sorun şu ki ben ona benzin dayandıramam. Bahsettiğimiz sedan sınıfında ekonomi yapılamayacak arabalarda ilk 3 e girer çok rahat.

Amacım hem beniz otomatik olup rahat olsun hemde az yaksın. Öyle yarış yapacak bir sürücü değilim ama yinede motorun torku ara hızlanmaları beni tatmin etmeli. Bu yönlerini düşündüğümde dsg ve tsi ilk akla gelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Millet yazmadan ben diyeyim. Dsg ile alakali forumu arastirdinizmi? Kuru tip olanlar sanirim. Sorun yasayanlar var. Ve epey masrafli tamirati.

Eren şuanda astra kullanıyoruz yaklaşık 1.5 sene olucak. Bu sebeplede biraz farklılık olsun diye düşünüyoruz ama hani almam diye birşeyde yok. Bu arada dsg forumunu dediğin gibi bir araştırayım, Benim arkadaşımda var dsg 1.6 tdi, 30.000 km yaptı hiçbir problem çıkarmadı araba. Birde geçen süre içerisinde hataları iyileştiriyolarmış diye duydum fabrika. Yani her geçen sene daha problemsiz dsg olmuş oluyo. Ama tabi kuru tiplerle alakalı bir problem var. Bunuda göz ardı etmemek lazım. Fakat yinede en konforlu ve atak bana şuanda jetta dsj+tsi geliyor.

• Hocam ilk olarak dsg'den uzak dur, başına iş açma.

Yukarıda saydığın 3 arabadan benim tercihim 1.4 turbo astra olurdu hele birde sport donanım tercih ederseniz çok yakışıklı bir araç haline gelir.

Yakıt olarak yukarıdaki 3 arabadan dizelden sonra üzecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisini almalıyım?
    2 yıl önce açıldı
    Hangisini almalıyım?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Millet yazmadan ben diyeyim. Dsg ile alakali forumu arastirdinizmi? Kuru tip olanlar sanirim. Sorun yasayanlar var. Ve epey masrafli tamirati.

Eren şuanda astra kullanıyoruz yaklaşık 1.5 sene olucak. Bu sebeplede biraz farklılık olsun diye düşünüyoruz ama hani almam diye birşeyde yok. Bu arada dsg forumunu dediğin gibi bir araştırayım, Benim arkadaşımda var dsg 1.6 tdi, 30.000 km yaptı hiçbir problem çıkarmadı araba. Birde geçen süre içerisinde hataları iyileştiriyolarmış diye duydum fabrika. Yani her geçen sene daha problemsiz dsg olmuş oluyo. Ama tabi kuru tiplerle alakalı bir problem var. Bunuda göz ardı etmemek lazım. Fakat yinede en konforlu ve atak bana şuanda jetta dsj+tsi geliyor.

• Benzin Otomatik Sedansa Mazda3 desem kızarlar mı bilmem ama

VW Jetta alınmaz onu söyleyeyim illa alacaksanız 1.4TSİ olanı alın

Astra güzel ama yakıtta üzebilir onun yerine eski kasa benzinli İnsignia bakın yakıtları yakın ama insignia konfor olarak üstün

Corolla işine girmeyin derim.

İnsignia bakın isterseniz.

Eski kasa 3.16i de alınabilir o bütçe ile

• Corolla multidrive mükemmel motor - şanzıman uyumu var. 132hp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu jetta bu kadarmı kötü bir araba. Biz benzinli alıcaz birde.. TSI ve DSG nin uyumunun ne kadar güzel olduğunu söylüyor etrafımdakiler. Burayı okuyunca düşünmeye başlıyorum. Bu araba bu kadar kötümü yani, teknik verilerede baktığımda en yaz yakan tsi+dsg bu karşılastırdığım modeller arasında.
  • 2.el insignia2.0 bile bulunur 2011 model

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdada belirttiğim gibi sıfır araba alacağım ve seçeneklerimi yukarıda belirttim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.