Şimdi Ara

Hangisini seçeyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Hangisini seçeyim

(En Son Oy Tarihi: 1.7.2024)
Giriş
  • Vet için hangisi daha çok para kazanır sizce

• Kedi köpek bak. Benim kedi hasta oldu 10k para gitti totalde. 1 ayda.

• Vay be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• ne okuyorsun paşam sen. millete ne seçeyim die sormuş sun ama branş dersleri onlar. ahmetin mehmetin yönlendirmsei ile seçilecek bir olay değil ki.

yazmayı mı düşünüyorsun mezun mu oldun. hangi seçenek.

• boş iş. tüm köşe başları tutulmuş durumda. şu saatten sonra 2-3 milyon sermayesi, 2-3 sene pet tecrübesi olmayan biri sıfırdan pet işine girse dahi eninde sonunda kulvar dışı kalır. aşırı sermaye istiyor, rongeninden tutta acayip masraflı.

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Vet okuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisini almalıyım
    4 ay önce açıldı
    Hangisini önerirsiniz?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Veteriner hekimlik istihdam açısından en yüksek meslekler arasında ille klinik açmaya gerek yok iş bulamama çok zor vette

1. sınıf ta isen hemen bırak, zirrat oku. eşşeği koysan bitirir. 80 kps puanı ile seçmece bir yere atanıp hayatını garanti et. ayrıca 657 olup saha da eşşek gibi çalıştıktan sonra bayram öncesi sadece 2 gün istirahat ettin diye bir sürü eleştiri ye. tam 6 aydır sahada soluksuz çalıştığımız için plaket vermedikleri gibi yıllık izinleri de iptal etmeye kalkmalar felan filan. 20 yıldır aktif çalışıyorum bunun 13-14 yılı bakanlıkta. yapamadığımız bayramlardan tutun da. tam siz yaz tatili planlarken tüm rezerveleri yapmışken iptal edilen tatiller. inanın insan erken yaşlanıyor bizim meslekte.

her mesleğin iyi kötü yönleri olur. bizdede mesela sahada yapılan işlemlerden el emeği geliri var. o el emekleri okadar oran olarak gerilediki saha ya çıkmaya değmez hale geldi. mesela 2017 senesinde hesaplamıştım ilk bahar döneminde 1,5 maaş kadar ek gelirim olmuş. biraz dişe dokunur bir kazanç olunca teşvik ediyor insanı bu tarz aktiviteler. ama şuan ele geçen tüm senede 1 asgari ücret bile etmez. ayda 2 bin gibi astro komik bi durum. iş yerinde yemek 45 lira. eğer araziye gidip yemeği kaçırırsan dışarda 100-150 eh işte diyecek kadar karnını doyuruyon cebinede 200 lira geçince çıkmasan daha karlı oluyor zira üzrinin kirlenmesi felan hesap edince harcı borcunu karşılamıyor. matematik hocası bile geçtimiz dönem özel dersi 400 liradan verdi saatini.

eğer beceri ve ilgin var da maşan yiyorsa ve okulunda adam gibi bir okulsa(yeni yetme okullarda bu olmaz) cerrahi bilim dalında pet kırıkları üzerine doktora yap. ilerde de bana dua edersin. cidden diyorum.

halk ufak mini minnacık köpekler besliyor. bunlarında aşırı hassas kemikleri var. kırıldıklarında pim felan takma işlemi biraz üst düzey teknik bir olay olduğundan bu meziyet elinde olursa sen atıyorum çorumda bi pet klinik kursan anında parmakla gösterilirsin. ama zordur yani cerrahi asistanlığı.

benim oğlan yks ye girdi bu sene kötü sıralaması gelirse mesela 30k üzeri bi aklım direk ziraat mühendisliği okutmak geliyor içimden. yorulmadan incinmeden okuyp parmakla gösterilen öğrenci olabilir. malum gidenlerin ıq ları 150k üzeri. en kötü vet fak en iyi ziraatten yüksek ti bizim zamanımızda. ama dedim ya bilen aynı maaşı alıyorlar ve onlar sadece 8-5 mesaide çalışıyorlar. kesinlikle kıyamet kopmadıktan sonra hafta sonu iş yok onlara.

Ziraate ilgisi de varsa yazılır bu arada. O sıralamalardan girse baya başarılı olur. Ama ilgi falan yoksa bence değmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.