Şimdi Ara

hangisini tercih etmeliyim? samsung ue-40d7000 Vs. lg 42lw4500 led

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    muhtemelen bir kaç arkdaşımız o ürün çok pahalı falan aynı değerde değiller ki diyecekler,
    o yuzden linki vermek istiyorum( sitenin güvenilir olup olmaması konusu benimde kafamı kurcalıyor)

samsung
    http://firsaturunu.com/Samsung-UE-40D7000-102-Ekran-Led-Tv-2699-TL-yerine-1999-TL-P749.aspx

lg

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-42lw4500-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,22602.html

7 tane gözlük vermesi ve yeni nesil teknolojiyi kullanması lgyi bir adım öne çıkartıyor kafamda.Ama samsung kalitesi tartışılmaz ve fiyatı çok iyi olduğu için kafam karıştı.

Yarın siparişi vermeyi planlıyorum. Yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar.
    not: lg alırsam peşin samsungu alırsam aynı fiyata 10 taksıtle alacağım

• LG model TV ile ilgili şu başlıkta birçok bilgiye ulaşabilirsiniz..
    http://forum.donanimhaber.com/m_49116574/tm.htm

Ben 47LW4500 kullanıyorum ve çok memnunum..
    Diğer kullananlar da çok memnun..
  • 3d özelliği hariç samsung un tüm özellikleri üstün lg den. Hareketli sahnelerde görüntü geçişleri daha iyi samsungda. Sadece 3d için tv aramıyorsanız ben samsungu tavsiye ediyorum.
  • D7000 i o fiyata bırakacaklarını hiç sanmıyorum, zaten "fırsattan" kimse yararlanmamış görünüyor ve 1 saat kalmış bitmesine şu mesajı yazdığım anda. Bu tarz sitelerden TV alma bence.

İkisi arasında D7000 daha üst sınıf bir TV zaten o bir gerçek ve Smart TV özelliği var. LW5500 / D7000 karşılaştırması biraz daha doğru. Bu noktada 3D film ve oyun ağırlıklı kullanacaksan LW FPR gözlük teknolojisiyle bir adım önde. Buna karşın canlı, parlak, yüksek kontrast görüntülerden hoşlanıyorsan ve TV yi koyacağın odada yansıma sorunu yoksa D7000'i seç. Daha sinema ortamına benzer bir görüntü (plasmaya yakın) seviyorsan ve 3D ağırlıklı kullanacaksan LW5500 tavsiye ederim.
  • lg lw5500 kesinlikle aklımda ilk sırada fakat 500 lira gibi bi fark söz konusu.Açıkçası sadece smart tv özelliği için 500 lira vermek bana pek mantıklı gelmiyor.
    Buyuk ıhtımalle lg yı alacağım .Ki zaten fırsaturunu.com sitesinde bir sorun görünüyor şu an.
  • lw4500 için, bimeksin sitesinde mkv uzantılı dosyalarda sesle alakalı sıkıntı olduğundan bahsedilmiş bir yorumda bir diğerin yorumda da mağazadaki 3d ile evdeki arasında çok fark var denmiş..
    bu konularda fikri olan var mı?
  • şu saatten sonra samsunglar br halta yaramaz, at çöpe gitsin. 2d yayın kalitesinde lg gene önde (lw serilerinde) samsunglar dayıyor vivid renkleri, görüntüde ne gerçekçilik kalıyor, ne de sen de sağlam göz kalıyor. o vivid renkler uzun seyretmelerde gözlerini yorar. ayrıca vivid ekranlar eskinin renk ayarı bozulmuş tüplü tv leri gibi. lg ise net, canlı, renk tonlamaları tam; tam olması gerektiği gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 55UJ630V 55" vs. LG 49SJ800V
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaMiL_1907

lw4500 için, bimeksin sitesinde mkv uzantılı dosyalarda sesle alakalı sıkıntı olduğundan bahsedilmiş bir yorumda bir diğerin yorumda da mağazadaki 3d ile evdeki arasında çok fark var denmiş..
    bu konularda fikri olan var mı?

DTS sesleri desteklemez LW serisi bundan bahsetmiştir.
    Mağazadaki 3D videolar Blueray den gelir ve doğal olarak olabilecek en yüksek kalitededir. Evde hangi kaynaktan nasıl bir yayın izlendiği önemlidir bu durumda. Blueray den izlediğin film ile internetten buldığun kötü riplenmiş bir filmde kalite farkı olur doğal olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devastatoRReady

şu saatten sonra samsunglar br halta yaramaz, at çöpe gitsin. 2d yayın kalitesinde lg gene önde (lw serilerinde) samsunglar dayıyor vivid renkleri, görüntüde ne gerçekçilik kalıyor, ne de sen de sağlam göz kalıyor. o vivid renkler uzun seyretmelerde gözlerini yorar. ayrıca vivid ekranlar eskinin renk ayarı bozulmuş tüplü tv leri gibi. lg ise net, canlı, renk tonlamaları tam; tam olması gerektiği gibi.

2d yayın kalitesi olarak samsung daha önde çoğu kişi forumda öyle diyordu. Samsungda renkler daha canlı ve gerçekçi bence.
  • renklerin her daim canlı olması zaten gerçekçiliği ortadan kaldıran en büyük etmendir, kendi kendinizle çelişmişsiniz. gelen ışığın açısına ve türüne göre renk tonlamalarında farklılıklar olur. e şimdi sen her türlü görüntüde canlı renkleri dayarsan nerede kaldı gerçekçilik? samsung sahipleri kendilerini avutuyor, lg nin renk kalitesi tam yerinde ve gerçekçi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devastatoRReady

renklerin her daim canlı olması zaten gerçekçiliği ortadan kaldıran en büyük etmendir, kendi kendinizle çelişmişsiniz. gelen ışığın açısına ve türüne göre renk tonlamalarında farklılıklar olur. e şimdi sen her türlü görüntüde canlı renkleri dayarsan nerede kaldı gerçekçilik? samsung sahipleri kendilerini avutuyor, lg nin renk kalitesi tam yerinde ve gerçekçi.

bu kişisel bir yaklaşım.samsung sahibi olanlar bu durumdan şikayetçi değil.kimse tv si canlı gösteriyor diye şikayet etmiyor,tam aksine mutlu oluyor.ayrıca samsung sd konusunda da lg ye göre daha başarılı.3d yi bir tarafa bırakırsak samsung lg yi döver

• samsung lg yi nasıl dövüyor çok merak ediyorum. herhalde en yeni model samsunglarla eski model lg leri karşılaştırdınız. madem canlı renkler herkesin hoşuna gidiyor eski tüplü tv nizde renk ayarlarını sonuna kadar kastırsaydınız. canlı renkler yazın güneşli pırıl pırıl açık hava sahnelerinde güzel olabilir ama diğer görüntülerde işe yaramaz. siz kendi gözünüzden etrafa baktığınızda her tarafı her koşul altında canlı canlı mı görüyorsunuz; renkler gözünüze gözünüze mi giriyor? yok benim dediğim yanlışsa panasoniz plazmalar renk kalitesi ve derinliği olarak niye övülüyor? sizin söyledikleriniz tribüne oynanan klasik samsungçu yalanları... film falan izlerken lg nin renk kalitesinin daha iyi olduğu ve gerçekçi görüntü verdiğini bodrumdaki balıkçı bile biliyor ama siz bilmiyorsunuz, hayret! herhalde samsungun lg karşısında geri kalması egolarınızda derin yaralar açıyor

• 40d7000
    bi göz at istersen 2999 lira
    hafta sonu kamp. imiş :)
    lhttp://www.avrupatr.com/UE-40D7000,PR-51.html
  • Onu bunu bilmem de 3D konusunda LG LW serisi (FPR teknolojisi) 3D tv piyasasının çok pis vurdu geçti. Diğer firmalar 3D tv satışlarında çok kötü durumda şuan kara kara düşünüyorlar. Bu konuyu büyük bir elektronik marketteki elemanlarlada konuştum dedikleri şu 3D tv klasmanın da günde 10 tane LG LW satıyorsak 3 günde 1 tane diğer markalardan satıyoruz. 3D özelliği aramayan müşteriler genelde samsung un ucuz modellerine yöneliyor ama 3D diyenler mutlaka ama mutlaka LG LW kucaklayıp gidiyorlar.

Bana sorarsanız 2012 gelmeden en kötü yılbaşı gecesi şatafatlı bir reklamla insan sağlığını rahatsız etmeyen ve kaliteli parlak sorunsuz 3D görüntü sunan üstelik bir çok gelir seviyesine hitap eden tv yi LG nin bir rakibinin sunması gerekiyor. Yoksa LG dışındaki 3D tv ler ambarlarda paslanıp gidecek

Bende 47LW4500 ün büyük indirim günlerindeki fiyatlarının biraz daha düşmesini bekliyorum. 42LW4500 de alabilirim ama temmuzda fiyatı neyse hala aynı dolarda düştü olacak iş değil. Vatanla Teknosa 3 ay geçti kademeli indirim bekliyoruz. Bir elektronik ürün 3 aydır aynı fiyat olurmu eskiden zaman geçtikce kademe kademe inerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 29 Ekim 2011; 19:55:46 >

• LG ler DTS özürlü TV lerdir. internetten indirdiğin filmi izleme için media player ve optik girişli ses sistemine ihtiyaç duyar. TV tavsiyeleri başlığını okursan, TV DEN SES ALAMIYORUM diye yazan binlerce yorum okuyabilirsin.
    TV den DTS film seyretsen ne olacak, zaten 6 kanal ses alamazsın diyenler de vardır. ben DTS filmleri, ses ayarı 15 te izliyorum, AC3 leri ise 80 de. Artı, ses sistemine taş çıkaran ses kalitesi ile izliyorum DTS li filmleri.
    salon sehpası üzerinde TV, media player ve ses sistemi kumandası görmek istemeyenler ve kablo karmaşası sevmeyenler, all in one tv lere yönelmeliler. Dahili uydu alıcılı, DTS ve altyazı destekli. gerisi hikaye
    şu an tek kumanda var elimde, tv ye takılı 1 TB lık bir HD, 720 ve 1080 lik yüzlerce film. ister uydu, ister film, tek kumanda ile ve zahmetsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 29 Ekim 2011; 22:55:53 >
  • filimlerin bundan sonra çoğunun 3d çıkacağını düşünürsek 300-400 tl daha verip player lı ses sistemi alıp baş ağrısı olmadan tv izlemek daha mantıklı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

LG ler DTS özürlü TV lerdir. internetten indirdiğin filmi izleme için media player ve optik girişli ses sistemine ihtiyaç duyar. TV tavsiyeleri başlığını okursan, TV DEN SES ALAMIYORUM diye yazan binlerce yorum okuyabilirsin.
    TV den DTS film seyretsen ne olacak, zaten 6 kanal ses alamazsın diyenler de vardır. ben DTS filmleri, ses ayarı 15 te izliyorum, AC3 leri ise 80 de. Artı, ses sistemine taş çıkaran ses kalitesi ile izliyorum DTS li filmleri.
    salon sehpası üzerinde TV, media player ve ses sistemi kumandası görmek istemeyenler ve kablo karmaşası sevmeyenler, all in one tv lere yönelmeliler. Dahili uydu alıcılı, DTS ve altyazı destekli. gerisi hikaye
    şu an tek kumanda var elimde, tv ye takılı 1 TB lık bir HD, 720 ve 1080 lik yüzlerce film. ister uydu, ister film, tek kumanda ile ve zahmetsiz

70-80TL lik uydu cihazına bile biss key atılabiliyorken uydu cihazı içine gömülü tv lere biss key atılamıyor. Doğal olarak hiç bir maçı izleyemiyorsunuz. Başta ntvspor olmak üzere BARCA - REAL maçını izleyememek ne kadar kötü birşeydir tahmin edemiyorum bile

100-150TL lik bir medya oynatıcı bile alayına görüntü ve ses formatını açarken medya oynatıcı içine gömülü tv ler seçici oluyor. Üstelik harici medya oynatıcılara harici dvd rom takılabiliyor. Ayriyeten dvd image ını (.iso) formatını açıp dvd yi menüleriyle oynatabiliyorlar ve menüsüz Blu-ray iso larıda açıyorlar. Benim gibi Dvd arşivinin neroda veya ultra iso da image ını (.iso) almış kişiler için çok rahat ayriyeten bir şekilde elde ettiğiniz 30-40GB lık Bluray.iso larıda çatır çatır oynatıyor harici medya oynatıcılar. 3D altyazıda çok güzel gözüküyor.

Benim harici medya oynatıcım ve harici uydu alıcım tüm bunları yapıyor. Tv ye gömülü uydu alıcıları ve medya oynatıcılar her zaman seçici oluyor insanı sinir ediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.