Hani sınav zekaya bağlıydı |
Hani ekonomi bitikti (2. sayfa)

-
-
%100 doğru
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
son zamanlarda ben de görüyorum. hemşire ve öğretmen tayfası kadınlar sürekli yurt dışına tatile gidiyor. kendi kazandığı paralarla bu olay imkansız. zengin birini buluyorlar onlar fonluyor.
-
son dönemdeki zamlardan dolayı bu şekilde en düşük memur maaşı 22bin bandında hemşireler ek ödemeleriyle ve öğretmenler ek dersleri ile 35-40a kadar kazanıyor
ve yurtdışına tatillerde turlar genelde kişi başı 15-30bin gibi ücretlerle gidilebiliyor şu an
ama burada olan durum memurlar arasındaki temmuzda verilen en düşük memura %87 zam hekim, mühendis, hakim ve yönetici konumdaki memurlara aynı etkiyi yapmadı çünkü onlara verilen oransal ücret %30lar gibi yansıdı (seyyanen zamdan dolayı) ve maaşlar birbirlerine çok daha fazla yaklaştı
-
Millette para var bu çok net. Kimse inkar etmesin.
-
valla kardeş 35-40 alsın. istanbulda surilerin veya bir kekonun durduk yerde bıçaklamayacağı semtlerde kiralar 25 binden başlıyor, yemesi içmesi, ev geçindirmesi yok mu bunun?
-
2001-2018 arası millet deli gibi para kazandı. Ev, arabalar alındı ucuz kredilerler görece yüksek maaşlarla. 80-00 arası da emekliler vs. güzel güzel yazlıktır evdir topladı tazminatlarıyla bile. Yani çoğu insanın birikmiş bir serveti de var. Kira ödemiyor olabilir, arabayı ailesi vermiş olabilir vs. vs.
-
ben uzaktan tanıdığım birine göre konuştum. 25 yaşında devlette bir öğretmen. bu sene dubai, italya ve yunan adalarında tatil yaptı, her hafta istanbulun lüks mekanlarında. İnstagram'da da bu tipleri görüyorum, benzer şekilde yaşıyorlar. Kusura bakmayın da böyle bir maddi durumu olan öğretmenlik hemşirelik vs. yapmaz. Ben hali vakti yerinde biri olarak sürekli oralarda gitmem, gidersem ipin ucu kaçar, ödenen hesap çoğu zaman uçuk miktarda oluyor. öğretmeni geçtim yüksek seviyeli memur maaşı ile de bu imkansız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 21 Eylül 2023; 20:31:53 > -
Hocam kira falan derdi yoksa bir şekilde yapar ya. Bir de şu an zaten ortalama hatta ortalama üstü maaşlarla bile ev, araba gibi fiziksel bir şeyler alabilmek çok zor 0'dan. Bu yüzden insanlarda artan bir harcama içgüdüsü de sezmiyor değilim. Adama zaten araba ev uzak ama elinde para var e napar tatile gider, mekana gider, yer içer
-
türkiyenin en gözde şirketlerinde de çalışsak kendi işimizi kurmadığımız veya yurtdışı yapmadığımız sürece maks 45 50k hadi diyelim 100k aldık 1 sene yemeden içmeden anca belki bir fiat egea alırız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Okulda arabayı park edecek yer bulamıyorum. Zengini çok zenginleşti, fakiri çok fakirledi uçurum açıldı. Orta sınıf kayboldu.
Çoğu kişi bu gerçeği kabullenmek istemiyor ne yazık ki
Sen cok hakimsin bu piyasaya bu karıları sen mi fonluyon yoksa
Mekan icmek tam instagram agziyla konusuyon saka bir yana kira masrafı olmayan 25 yasinda birisi nasıl olsun? Aile evinde mi yasayacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E2EDBBF4 -- 21 Eylül 2023; 21:21:35 >
gözüm parada değil hocam benim güzel bir işim olsun 30 40k hayatıma çok rahat eder amacım kötümserlik yapmak değil de hiçbir zaman 2 3 ay birikim yaptım gidiyim de bir araba alayım ya da ne bileyim 8 aylık paramla bir ev alayım falan bari kafasına giremeyeceğiz bu gerçek üzücü yani sadece nispeten rahat yaşayacağız
Kimse maasıyla zengin olamıyor, olamıyordu, olamayacak. Misal pederin 2007’de Ankara’da dağın başında 4-5 aylık maaşıyla aldığı arsaların değeri bugün 70-80 maaşı. Böyle fırsatları değerlendirmek lazım. Yatırım araçları değişebilir fakat yatırım yapmak lazım. Sorun şu, hayat pahalılığının aşırı artmasına karşın maaşlar o kadar artmadığı için yatırım için ayırabilecek bütçe çok azaldı. Fakat belli bir kazancın üstünde hala imkan var.
Ara sıra oluyor fonladığımız. Geçen hafta kadıköyde bi kızla pub'a falan gittik 300-400 ödedim sonra tatlı falan bir şeyler orda da 300-400
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X