Şimdi Ara

Hapis ihtimali (mukavemet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mukavemet işlediğime dair üzerime şikayet var ve suçlamaları kabul ettim 3. celse bitti alkollü araca binip manevra yapmıştım karşımdaki devlet memuru ve şikayetçi ne olursa olsun davadan vazgeçmiyor birkaç ay sonra 4. duruşma olacak nasıl bir yol izlemeliyim adlı siciline işlemesine çok çekiniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinazola -- 19 Mart 2025; 23:31:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hakkınızdaki mukavemet suçlaması, Türk Ceza Kanunu’nun 265. maddesi kapsamında "görevi yaptırmamak için direnme" suçunu oluşturur ve kamu görevlisine karşı işlendiği için şikâyetten vazgeçme cezanın düşmesini sağlamaz, çünkü bu suç kamu davasına tabidir. Ancak, suçun niteliği, mağdurun zarar durumu, fiilin ağırlığı ve pişmanlık göstermeniz cezanın belirlenmesinde önemli rol oynar. Adli sicilinize işlenmemesi için öncelikle, hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararı verilmesini talep edebilirsiniz. HAGB kararı verilirse, 5 yıl denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlemezseniz, ceza hiçbir şekilde sabıka kaydınıza işlenmez ve dava düşer. Mahkemede samimi pişmanlık göstererek, kamu görevlisine yönelik bir zarar oluşmuşsa bunu gidermeye yönelik adımlar attığınızı belirtmeniz ve varsa lehine olan tüm delilleri sunmanız cezanın ertelenmesi veya HAGB kararı alma ihtimalinizi artırabilir. Bu süreçte hukuki destek verebiliriz.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Fatih bey çok teşekkür ederim. Dm yoluyla iletişime geçtim bakabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.