Şimdi Ara

Hapşırık ve basınç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yani bi anda bütün vücudumuz titriyor vs.
    ve hapşırık olayı tam olarak nasıl gerçekleşiyor
    burundan vücuda girmeye çalışan mikropların atılma yöntemi diye biliyorum.

konuyu takip edemeyebilirim.Amacım bu konuda bir konuşma başlatmak,hem kendım de bılmedıklerımı bu konuda ogrenmek ıstıyorum

• hapsurugun bir çok nmedeni olaiblir..mikropları veya yabancı cisimleri atmanın yanında alerjik hapsuruklarda olabilir..duyduguma gore kalbimizde duruyomus o sırada, ama bilimsel açıklamasını tam olarak bilmiyorum.
  • Basıncını bilmiyorum ama hızının 70 km/s olduğunu duymuştum,evet kalp de dahil vücuttaki bütün organlar duruyor 1 sn.Allah uzatmasın
  • her hangi bir uyarandan sonra ( genelde bu toz parçacığıdır, mikroorganizmalar eğer çok fazla sayıda olurlarsa uyarırlar, yoksa bir kaç tanesi ile hapşırık oluşmaz) refleks olarak derin bir nefes alırız.

ardından ses telleri dediğimiz ( aslında soluk borusunu kapatan iki adet ince zardır) yapılar kapanırlar.

daha sonra solunuma yardımcı olan kaslar ( solunuma yardımcı olan diyorum çünkü asıl solunum kasımız olan diyaframın sadece nefes alırken işlevi vardır, nefes vermek aslında diyaframın gevşemesiyle kendiliğinden olan bir işlemdir.Ama hapşırırken karın kasları ve kaburgalar arasındaki kaslar çalışır)

büyük bir şiddette kasılırlar. göğüste basınç iyce artar ve ses telleri refleks olarak aniden açılırlar ve pufff... fakat basıncı hakkında bilgim yok.
  • Toksin atımı olması gerek. Benim merak ettiğim mevzu güneşe bakınca neden hapşırdığımız.
  • Hapşırırken oluşan gerilim ve basınç nedeniyle gözlerimizi de kapatmak zorunda kılırmışız diye duymuştum.
    Gözlerinizi açık tutmaya çalışırsak dışarıya fırlama tehlikesi varmış.
    Bence hiç kendimizi kasmadan rahat bir şekilde hapşırmak gerekiyor.
    Oluşacak basıncın 600-700 mbar civarında olacağını tahmin ediyorum.
    Normal bir insan bir manometreyi şişirmeye çalıştığında en fazla ortalama 100-300 mbar üfleyebiliyor.
    Sadece tahmin.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kant

Benim merak ettiğim mevzu güneşe bakınca neden hapşırdığımız.

Genelde böyle bir durum mu var ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comm@gene -- 10 Haziran 2007; 3:22:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli İdrar Varmış Hissi
    3 yıl önce açıldı
    çok soğuk havalarda beynin donması
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi hağşırmadan once elimi kalbime koydum hapşırdım hiç bir deişiklik olmadi bende duymustum 1-2 sn durdugunu ama
  • Hapşırığını tutup felç olmuştu bir kaç kişi sanırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: comm@gene

quote:

Orjinalden alıntı: Kant

Benim merak ettiğim mevzu güneşe bakınca neden hapşırdığımız.

Genelde böyle bir durum mu var ki?

Genelde olduğunu sanmıyorum ama bende bazen oluyor mesela yürürken gölgeden güneşe çıkınca hapşırıyorum bazen. Ama devamlı olup rahatsız eden bişey deil. Annem sende güneş alerjisi var diyor
  • Ben de güneşe çıkınca sürekli hapşırmaya başlıyorum... Yaza girerken oluyor sonra bağışıklık kazanıyorum
  • Güneşe bakmak için kafanızı kaldırınca burununuzdan giren toz,polen vesaireden dolayıdır o...
  • ablamda kulaklarını temizlerken hapşırırdı kulakları çınlasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.