Şimdi Ara

Hapşırırken gögüslerim acıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
23.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hapşırırken akciğerlerim resmen acıyor ve bi 5 - 10 dk arası sürüyor.Dalış yapıyorum acaba bu yüzdenmidir.Yoksa 15 yaşından beri günde 1 paket sigara içmemdenmidir?Şuan 17 yaşındayım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hapşırırken Göğsünün Ağrıması

Hapşırmak, vücudun yabancı maddeleri dışarı atma mekanizmasıdır. Ancak bazı durumlarda, hapşırırken göğüste ağrı hissedilebilir.

Nedenleri

Hapşırırken göğüste ağrı yaşamanın birkaç nedeni olabilir:

• Kaburga Kıkırdağı İltihabı: Kaburga kıkırdağları göğüs kafesinizi oluşturan kemikleri birbirine bağlar. Hapşırma sırasında ani hareket bu kıkırdakları tahriş edebilir ve ağrıya neden olabilir.
    • Kas Gerginliği: Hapşırma sırasında göğüs kasları hızla kasılır ve bu da gerginliğe ve ağrıya yol açabilir.
    • Stres Kırıkları: Yoğun hapşırma, göğüs kemiğinde küçük stres kırıklarına neden olabilir ve bu da ağrıya yol açar.
    • Akciğer Problemleri: Bazı durumlarda, hapşırırken göğüs ağrısı, zatürre veya diğer akciğer rahatsızlıklarının belirtisi olabilir.

Ne Zaman Doktora Görünmelisin

Hapşırırken göğüs ağrısı genellikle ciddi bir durumun belirtisi değildir. Ancak aşağıdaki durumlarda bir doktora görünmek önemlidir:

• Ağrı şiddetli veya kalıcıysa
    • Nefes darlığı yaşıyorsan
    • Öksürük veya ateşin varsa
    • Hapşırma sırasında göğsünde çatlama veya tıklama hissediyorsan

Önleme ve Tedavi

Hapşırırken göğüs ağrısını önlemek veya tedavi etmek için yapabileceğin birkaç şey vardır:

• Hapşırmadan önce göğsüne sıcak bir kompres uygula.
    • Hapşırırken göğsünü destekle.
    • Hapşırma sırasında derin ve yavaş nefes al.
    • Ağrı kesiciler veya iltihap önleyici ilaçlar ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Genellikle, hapşırırken göğüste ağrı birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak ağrı devam ederse veya kötüleşirse bir doktora görünmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardım .. :/
  • Başlık sakat

Sigarayı bırakın belki bunda bir etkisi olabilir. Zira dalış yapıyorsunuz diye hapşrınca göğsün acıması bana pek mantıklı gelmedi.
  • Cevabı vermişsin zaten.Sigarayı bırak yaşın daha küçük yazık etme kendine.
  • hapşırma o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

hapşırma o zaman.

• Benim de vardı. Hatta hareket edince falan da acıyordu. Ben sigara içmiyorum. Dalış da yapmıyorum. Benimki kas ağrısı idi. Gripten. Burun akıntısı, balgam falan vardı. Normal bir şey. Git doktora ağrı kesici kas gevşetici merhem versin. Suda eriyen balgam sökücü de güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Testiste ve Kasıkta ağrı
    15 yıl önce açıldı
    Ciğerlerim acıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sigarayı bırak sonrada doktora git
  • Dostum sana 1 ay sora olacaklari solim agzina siyah balgamlar gelcek kalbin efsane bi sekilde atmaya baslicak. Aynisi bnm basima geldi doktora git ilac verir onu kullan 1 hafta sigara icme sora tekrar basla biseyin kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SyMPaTHyc

Dostum sana 1 ay sora olacaklari solim agzina siyah balgamlar gelcek kalbin efsane bi sekilde atmaya baslicak. Aynisi bnm basima geldi doktora git ilac verir onu kullan 1 hafta sigara icme sora tekrar basla biseyin kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: mechanophobia

quote:

Dostum sana 1 ay sora olacaklari solim agzina siyah balgamlar gelcek kalbin efsane bi sekilde atmaya baslicak. Aynisi bnm basima geldi doktora git ilac verir onu kullan 1 hafta sigara icme sora tekrar basla biseyin kalmaz

İyiydi
  • quote:

quote:

epic heartbeats..voov man
  • Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wesley Sniper -- 5 Şubat 2021; 17:3:13 >
  • quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

quote:

quote:

yeni forum repliği. kalbin efsane bir şekilde atacak.

• quote:

ne güzel bırakmıstık 1 hafta niye tekrardan baslatıyon
  • Tamam beyler sakin olun
  • Bu yaşta sigarayı vücud kaldırır rahat ol ben 2 ay önce gittim 23 yaşımdayım, sonuçları aldığımda doktor bu yaşta sigarayı alkolü vücud kaldırır ama biz gene de bırakmanızı öneririz demişti...Sigaradan değil rahat ol, dalışta soğuk algınlığı kapmış olabilirsin.Aksırır-tiksirirken, hapşırırken, öksürürken ciğerlerin ağrıyorsa hemen antibiyotike başla 15 günde huzura erersin..Kendimden biliyorum ama çok pimpirikliysen doktora görün tabi bizim lafımızla olmaz sonuçta doktor değiliz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.