Şimdi Ara

Hararetten dolayı motor subablarınin değişmesi?? araç alicam yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugün bir araç sahibi ile görüştüm 2003 model laguna 2- 2.0 motor otomatik privilege full olanı fiyat ve km olarak bana uygun geldi aradım konuştum adam astsubay zeytinburnunda
    Arabayı geçen sene Aydın'dan başka bir asker arkadaşının aracılığı ile bir servis ustasindan almış
    Araç ta ne varsa dürüst bir şekilde anlatti araçta kafama baya yattı , ancak 2 şey var sormak istediğim ve kafama takılan;

1. Motor daha önceki sahibinde hararet yapmış ve motor subab yada subab kapakları değişmiş telefonda soyledi ama tam anlayamadım motorla ilgili böyle birşey söyledi , arabalardan fazla anlamadigim terimleri çok bilmediğim için aklimdada bu kadari kaldı :)
    Arabayi geçen hafta almak için bir kac galerici gelmiş tabi bunlar ustaya götürmüş baktirmak için Bakan usta motor inmemiş sorun olmaz falan demiş galerici milleti mezarciligin dibine vurunca bu adamda bunların hepsini göndermiş, hepsi birgün sonra arayip fiyati arttirmislar ama bu vermedim diyor
    Neyse cok uzatmayim muhabbeti bu yukarıda yazdigim subab olayi nedir ileride sorun teşkil edermi bilenlerden yardım rica ediyorum

2. Sorumda şu araç lpgli ancak arabadaki tüp atiker beyni farklı bir markaymiş ve şuanda triptronik olarak kullanınca yokuş çıkarken yol bilgisayari emisyon ariza diye konuşuyormuş (bu aracta türkçe konuşan yol bilgisayarı var) bu sorun için 2 ustaya gitmiş iki ustada tüp atiker beyin farklı bir marka demiş adam hatirlayamadi ama beyin markası piyasadaki en iyilerden birisiymiş
    Bu olay ileride herhangi bir sorun teşkil edermi ?

Birde bu laguna larda triger kaç binde değişiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hayırlısı olsun inşallah.

Galerici sonra arayıp fiyat arttırmış satmamış falan bunlar genelde al satcıların ayakları ben şahsen böyle insanlardan uzak durarım.Adamın anlattığının tam tersi de olabilir belki galericiler arabayı beğenmedi ondan almadılar.

Hararet yapabilir araba hararet de gittiyse conta da yanmıştır farklı sorunlarda çıkmıştır bunları nasıl ustaya yaptırdığı da önemli.

Arabanın fiyatı emsallerine göre ucuzsa zaten bir sıkıntı var demektir.KM , boya , fiyat diğer araçlarla kıyaslanmalı çok fark yoksa farklı araçlar tercih edilebilir.

Triger ise 60 binde değişmekte.

Yeni araçlarda 80 binde değişen de mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 26 Aralık 2014; 16:06:57 >
  • arabadan anlamıyorsanız direk uzak durun o araçtan laguna zaten çok fazla elektronik özellik barındırdığından çok fazla sorun çıkarma ihtimali de var
  • Motoru yatak sarmıssa baya sıkıntılı bir durum ortaya çıkıyor ve tabi ki masraflı da adam yapılmış diyebilir ama düzgün yapılmassa ileride başınız çok ağrır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayrullahKNY -- 26 Aralık 2014; 16:34:43 >
  • Cevaplar için teşekkür ederim

Fiyat aslında çok ucuz değil sadece 124 bindeki araç için 23.250 istemiş diğerleri 150bin üstü araçlar için 24 bin liradan başladıkları için bana digerlerine nazaran uygun geldi ayrıca adamin dediği baska birşey daha var aldığı kişi trigeri degistirdim demiş faturasini dahi vermiş
    Bu ben bu km deki aracin trigerini degistirmeden binmem ev alacak olmasam trigeri degistirecektim bunun fiyatini ve lpg deki ariza kodu için olan masrafı düşücem fiyattan dedi yani 23.250 den zorlarsam muhtemelen 21e falan dusururum

araba fotoğraflarda diğer araclara göre inanilmaz diri duruyor çok çok temiz görünüyor yarin davet etti ortak noktada buluşalım alin yada almayin gelip bakin dedi konuşması falan güven verdi birde açık açık herseyini anlattı bazilari gibi expertiz yaptiricam diyince mirin kirin etmedi bosch car servise götürüp expertiz yaptiricam dedim tamam sikinti yok benim icin dedi

• Uygun fiyata denk getirirsen birde sorunsuzsa arac al bence. 1.6 kullaniyorum arada. 2.0 arabanin gercekten hakkidir. 20 25e arabami kaldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Uygun fiyata denk getirirsen birde sorunsuzsa arac al bence. 1.6 kullaniyorum arada. 2.0 arabanin gercekten hakkidir. 20 25e arabami kaldi.

Araç 2003 model 23 bin bile fazla bence
    Benim şuanki aracimda 2003 otomatik clio hb bu gece ilana vericem millet 21 bin lira yazmış burnundan kil aldirmiyor uçmuş resmen benim gözümde ederi en fazla 16 yada 17 ama piyasadan dolayi bende 19 dan koyucam 18.500e birakicam lastik masrafı var birde klima gazı yok kimse ikinci el araba alıp masraf yapmadim diyemez illaki bir masrafı oluyor ne kadarda temiz olsa

Yarın gidip arabayi gorucem haftaya da ustama getirip gostericem eğer şanzıman ve motorda sıkıntı yoksa muhtemelen alırım aldığımda 1000 lira bakim masrafıni gözden çıkarttım şimdiki aracimi aldigimdada 800 lira masraf yapmıştım triger devir daim buji yağ vs.. bundada illaki bunları yaptiricaz sıfır değil sonuçta

cevaplar için tekrar Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka ihtimaller varsa değerlendirin. tam kaynağı çözümlenmemiş hareret sorunları bitmek bilmez, uğraşır durursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Öncelikle hayırlısı olsun inşallah.

Galerici sonra arayıp fiyat arttırmış satmamış falan bunlar genelde al satcıların ayakları ben şahsen böyle insanlardan uzak durarım.Adamın anlattığının tam tersi de olabilir belki galericiler arabayı beğenmedi ondan almadılar.

Hararet yapabilir araba hararet de gittiyse conta da yanmıştır farklı sorunlarda çıkmıştır bunları nasıl ustaya yaptırdığı da önemli.

Arabanın fiyatı emsallerine göre ucuzsa zaten bir sıkıntı var demektir.KM , boya , fiyat diğer araçlarla kıyaslanmalı çok fark yoksa farklı araçlar tercih edilebilir.

Triger ise 60 binde değişmekte.

Yeni araçlarda 80 binde değişen de mevcut

+1

• subap ayarı ayar tutmaz o meretın sımdı ( ben daha subap ayarlanıp da dikiş tutan araç görmedim). nerde bulacaksın orjınal subapları keçelerı lastıklerı ust kapak contasını.. Haa komple rektefe edilmiştir, beraberınde piston segman gömlek değişmiştir eyvallah derım. Ancak uzak dur. araba mı kalmadı yahu =?

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

subap ayarı ayar tutmaz o meretın sımdı ( ben daha subap ayarlanıp da dikiş tutan araç görmedim). nerde bulacaksın orjınal subapları keçelerı lastıklerı ust kapak contasını.. Haa komple rektefe edilmiştir, beraberınde piston segman gömlek değişmiştir eyvallah derım. Ancak uzak dur. araba mı kalmadı yahu =?

haklısın hocam araba çokta aradığım özelliklerde araba bulmak çok zor clio artık gına getirdi sürekli sorun sürekli sorun anlamadığımdan dolayı ufacık bir sorun büyüyor fazladan masraf cıkartıyor
    zaten son yorumlardan sonra vazgeçtim gidip bakmaktan motor şakaya gelmez 3 ay sorun cıkartmaz 4. ay elime alır gezerim motoru usta usta, en iyisi biraz daha arastırmak

• 2.0 motor dusundukten sonra 2000-2001 avensıs al. kesınlıkle uzmez. lpg takılan modellerı var. d4 motor olmayanlara takılıyor. al bın doya doya. cok kalıte arabadır

• 2002 yeni kasa 2.0 privelege trip. Aracımızı 3 yıl kullandık. Öncelikle lagunanın apayrı bir sürüş keyfi var benim cok hosuma giden bir araçtı sattığımıza bin pişman olduk zaten. Aracın lpg ile tüketimi 15 lt civarı. Bizimkinde prins lpg takılı oldugu için hiç bir sorun yaşamadık. 2009 yılında 19000 tl ye 2 günde sattık. Arasıra bakıyorum ilanlara görüyorum aracımızı 22 bin tl ye satıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Uygun fiyata denk getirirsen birde sorunsuzsa arac al bence. 1.6 kullaniyorum arada. 2.0 arabanin gercekten hakkidir. 20 25e arabami kaldi.

Araç 2003 model 23 bin bile fazla bence
    Benim şuanki aracimda 2003 otomatik clio hb bu gece ilana vericem millet 21 bin lira yazmış burnundan kil aldirmiyor uçmuş resmen benim gözümde ederi en fazla 16 yada 17 ama piyasadan dolayi bende 19 dan koyucam 18.500e birakicam lastik masrafı var birde klima gazı yok kimse ikinci el araba alıp masraf yapmadim diyemez illaki bir masrafı oluyor ne kadarda temiz olsa

Yarın gidip arabayi gorucem haftaya da ustama getirip gostericem eğer şanzıman ve motorda sıkıntı yoksa muhtemelen alırım aldığımda 1000 lira bakim masrafıni gözden çıkarttım şimdiki aracimi aldigimdada 800 lira masraf yapmıştım triger devir daim buji yağ vs.. bundada illaki bunları yaptiricaz sıfır değil sonuçta

cevaplar için tekrar Teşekkürler

Hocam laguna ile clio u bir tutmayın

• Hocam araba hararet yapmiski araba yuksek hacimli motora sahip 1.4 falan deil yani yuksek haci derkenama genel olarak hararet yapmis arabadam uzak dur heleki lpgli bide iki kere uzak dur hicbir ayar tutmaz etmez kmsi yuksek olsun daha iyidir eski arabalarda isleyen demir isildar hesabi gerekirse 98-2000 model al 180k+ km al ama saglam bisey al basini agritmasin

• Hocam laguna zaten tehlikeli araçtır eyvallah adam her şeyini anlatmış gibi duyuyor ama araç feleğin çemberinden geçmiş görünüyor yerinizde olsam bulaşmazdım.

• ne yalan söyliyeyim adam neyi var neyi yok dürüst bir sekilde anlattı keske her satıcı bu sekilde gecmişini yada arac hakkında bildiği herseyi anlatsa dolu arac istediğim için laguna bana en uygun arac aslında hem fiyatı uygun hemde privilege olanları agzına kadar dolu şimdiki sıfır coğu c hatta d sınıfı aracta olmayan özellikler var @rubelhizb

hocam arkadaşımda orjinal 80 bin km de volvo s40 var araba inanılmaz temiz inanılmaz güzel bir araba ancak! volvo bana ağır gelir tamam hangi ustaya sorsam kolay kolay sorun cıkartmaz diyor ama ben bahtsız bedevi olduğum için en sagam araba bende sorun cıkartır olduki sorun cıkarttı benim clio nun 3 belki 4 katı fiyatlara cıkar oda beni aşar bunun bile işletmekte zorlanırken volvoyu arıza sonrasında kapıda yatırmak zorunda kalırım. Km olarak yuksek araba istemiyorum en yuksek 125bin olsun diyorum onuda bulmak gercekten zor bulduklarımda işte böyle ufak tefek mide bulandıran sorunlarla karşıma cıkıyor @19onur19

yok hocam bir tutmam :) laguna gercekten güzel bir araç dolu bir araç istediğim bir araç ama km az sorunsuz bulmakta zor @NamSalanAdam

peki arkadaşlar sizin bir öneriniz varmı istediğim özellikler
    abs esp en az 4 airbag olsun c+ yada d sınıfı olsun 2002 den eski 2004 den yukarı olmasın,ağzına kadar dolu dediğimiz araçlardan olsun ,biliyorum bunun için en az 30 bini gözden cıkartmak gerek ama mesela laguna alfa 156 toyota avensis ford mondeo gibi tutulmayan muadillerine göre piyasası biraz daha uygun olan araç bakıyorum

baktığım araçlar laguna 2003 privilege, alfa 156 selespeed , alfa 147 selesped , mondeo çok bakmadım km leri ciddi anlamda yuksek avensisde bu aralar uçtu gecen sene 22-25 arası istenilen arabalar son bir kac ayda 30 bini aştı

tabi herseyden önce otomatik vites olacak manuel kullanamıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_MuKa -- 26 Aralık 2014; 22:29:29 >

• Boş ver alma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.