Şimdi Ara

HARBİDEN 'uzun menzilli' wi-fi adaptör tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Google'a ve geçmiş konulara biraz göz attım ama benim gibi ihtiyacı olan pek olmadığından ya cevap bulamadım yada bulduklarım çok teknik bilgi içeriyordu, o kadar olayın içinde olmadığım için anlayamadım.

Şimdi benim şöyle bi durumum var, gemi mühendisiyim. Uzakyol çalışan gemilerde çalışmaktayım.

Limandayken yada açıkta demirde beklerken , karadaki yaşam alanlarındaki wireless bağlantıları görmek ve kullanmak istiyorum.

Şu an gemilerde internet yok diyebiliriz. Olan var ama çok yavaş ve/veya çok pahalı.

Seyir anında zaten bi işime yaramayacak ama böyle yakınlarda wireless bulma ihtimalim olan yerlerde de şansımı denemek isterim.

Burada uzun menzil derken , benim kastım "evin diğer ucundaki oda" yada "karşıdaki apartman" olmadığından biraz sorun oluyor.

min 1 km olmalı. Ama illa şu kadar hıza kadar çalışsın diye bi derdim yok. Yani HIZ DEĞİL MENZİL önemli benim için.

Tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var. Bütçe olarak çok bi bütçe ayırmak istemiyorum. Makul fiyatlarda olursa iyi olur yani :)

Teşekkürler okuduğunuz için :)

EDİT:

Bu arada söylemeyi unuttum, tek parça olmak zorunda değil ama eve kurmayıp kullanacağım yere bavulla götüreceğimi de unutmamak lazım tabi :)

Yani adaptör+kablo+anten olarak da tavsiye verebilirsiniz.

Notebook ile kulanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1ME -- 2 Kasım 2013; 15:33:12 >

• Merhaba,

şöyle bir anten işinizi görecektir büyük ihtimalle. Çok pahalı bir şey de değil. Hatta 2. el olarak da bakın derim;

https://www.google.com.tr/?gws_rd=cr&ei=ngR1UtXdA7PV4QSywoHoCg#q=Tp-Link+TL-ANT2424B

Bu anten için kablo dönüştürücü bir adaptör gerekebilir. Bir de yüksek çıkışlı (elektriksel anlamda) bir access point almanız gerekebilir, yani almaya karar verirseniz biraz daha araştırın mutlaka

Not: Bu anten "yönlü" bir anten, yani kaynağı "görmesi" gerekiyor. O yüzden eğer geminiz sürekli sallanıyor ya da sağa sola dönüyorsa, muhtemelen sinyal alamazsınız karadan. Sabit durmanız lazım. Başka alternatifler de vardır belki, bilen arkadaşlar yazar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igorparker -- 2 Kasım 2013; 16:01:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Merhaba,

şöyle bir anten işinizi görecektir büyük ihtimalle. Çok pahalı bir şey de değil. Hatta 2. el olarak da bakın derim;

https://www.google.com.tr/?gws_rd=cr&ei=ngR1UtXdA7PV4QSywoHoCg#q=Tp-Link+TL-ANT2424B

Bu anten için kablo dönüştürücü bir adaptör gerekebilir. Bir de yüksek çıkışlı (elektriksel anlamda) bir access point almanız gerekebilir, yani almaya karar verirseniz biraz daha araştırın mutlaka

Not: Bu anten "yönlü" bir anten, yani kaynağı "görmesi" gerekiyor. O yüzden eğer geminiz sürekli sallanıyor ya da sağa sola dönüyorsa, muhtemelen sinyal alamazsınız karadan. Sabit durmanız lazım. Başka alternatifler de vardır belki, bilen arkadaşlar yazar zaten.

Öncelikle teşekkürler cevabınız için.

Linkteki ürünü bende gördüm ama 3.5 kg lım ağırlığı uçaklardaki bagaj sınırı yüzünden,benim bavulumdan bayağı bişe eksiltmeye iteceğinden mecburen eledim.

Levha tipi olan yönlü antenlerde varmış sanırım. Ağırlık ve hacim faktörleri de önemli olduğundan bi yandan da onları araştırıyorum. Evde de imal edilebilen bişeymiş sanırm.

Birde yagi tipi varmış ama henüz ona gelemedim. Zaten bu elektronik mevzular hakkında bilgim epey az. Ne yalan söyleyeyim çok da ermiyor açıkcası. Mekanikçi adamım ben neticede

Peki hazır anlayan birisini bulmuşken biraz yüzsüzlük yapıp bi soru daha sorayım; bu tip bi anteni direkt bilgisayara mı bağlıyoruz? Bağlıyorsak ne tür bi kablo kullanıyoruz?

Uygun kablo türü ve kablo uzunluğu yüzünden kayıp diye bişe var sanırım.

Kablo ve anten dışında başka bişe gerekli mi? bikaç yede bullet2hp diye bişe okudum mesela? Nedir bu, bana uyacak bu tarz ürün tavsiyeniz var mı?

Gemi demirdeyken yön değiştirebiliyor akıntıya göre, o konuda zaten yapaceceğimiz bişe yok ne yazık ki :) Benim amacım zaten, mümkün olan durumlarda kullanmak. Kesik kesik bile olsa "hiç olmamasıyla" kıyaslandığında hakikaten nimet çünkü :) Malum , mahrumiyet hayatı çünkü...

Biraz yüzsüzlük edip bayağı soru sordum, kusuruma bakmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1ME -- 2 Kasım 2013; 16:23:34 >

• Estağfurullah, keşke elimden gelse de daha çok yardım edebilsem. Gemideki hayatı az çok tahmin edebiliyorum çünkü. Biz burada 20 mbit alıp "neden 22 olmuyor yahu" diye ağlarken siz ufak bir "data kırıntısı" arıyorsunuz

Benim antenler, kablosuz bağlantılar konularında kısıtlı bir bilgim var, sadece ilgi alanıma girdiği için okuduğum kadarıyla biliyorum. Hiç test etme şansım olmadı, ihtiyacım da olmadığı için detaylı araştırmadım açıkçası ama mutlaka bilen, bu işin matematiğinden anlayan birileri çıkacaktır. Burada olmasa bile başka forumlar da var sadece bu konularla ilgilenen. Mutlaka göz atın.

Benim linkini attığım anteni kullanabilmek için kuvvetli elektrik çıkışı verebilen bir access point ve anten kablosuna ihtiyacınız olacak sadece (bir de standart kablolar olmuyor galiba buna, ufak bir adaptörü var, uçlarını çeviriyor sadece). Yani bildiğimiz access point'in antenini değiştiriyorsunuz özünde. Access point de bilgisayarınza kablosuz ya da ethernet kablosu üzerinden bağlanıyor, hepsi bu kadar. Bullet2hp de sanırım aynı şekilde bir "yönlü" anten. Onun iletim mesafesi çok daha uzun sanırım ama laser pointer gibi acayip hassas görmesi gerekiyor vericiyi. Bu tip ürünler genelde birbirini engelsiz gören ve maalesef sabit alıcı ve vericileri bağlamak için kullanılıyor. Bullet2hp'yi Türkiye'de bulabilir misiniz bilemiyorum. Tplink'in anteninin töleransı biraz daha çok sanırım, yani kusursuz şekilde vericiyi görmese de sinyal alabilir ama mutlaka kayıplar olacaktır.

Sizin için bir başka alternatif de uydu üzerinden internet bağlantısı aslında ama geminin sabit durmaması problem :( Türkiye'de hizmet veren Tooway var bildiğim kadarıyla. Biraz pahalı ama denizin ortasında da olsanız bağlanabilirsiniz buna. Eğer Tooway ya da yurtdışı kaynaklı başka bir firmanın motorlu uydu anteni yani uyduyu otomatik ve sürekli olarak takip eden bir donanımı varsa, kesintisiz olarak istediğiniz her yerden bağlanırsınız internete. Bence vardır böyle bir donanım. En azından olmalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.