Şimdi Ara

Harç pulu dönemi sona eriyor: Peki, yurt dışı çıkış harcı nasıl ödenecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harç pulu dönemi sona eriyor: Peki, yurt dışı çıkış harcı nasıl ödenecek?
    GiB, yurt dışına çıkış harcının harç pulu alınarak ödenmesi uygulamasının 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla sona ereceğini duyurdu. Peki, yurt dışı çıkış harcı nereye, nasıl ödenecek?

Yurt dışına çıkış harcı nasıl ödenecek?

• Dijital Vergi Dairesi

• GiB mobil uygulaması

• Yetkili bankaların online kanalları

• PTT

• Havalimanı ve çıkış kapılarındaki kiokslar

• Vergi daireleri

Yurt dışına çıkış harcı, yurt dışına çıkmadan önce vergi daireleri, mal müdürlükleri, gümrük saymanlıkları, defterdarlık muhasebe müdürlükleri, yetkili bankalar ile PTT veznelerine makbuz karşılığında ödenebiliyor. GİB'in Dijital Vergi Dairesi ve mobil uygulamaları ile yetkili bankaların internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları aracılığıyla da yurt dışına çıkış harcı ödemesi yapılabiliyor.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, 1 Ocak 2025 itibarıyla yurt dışına çıkışta fiziksel olarak harç pulu almak gerekmeyecek. Elektronik ortamda yapılan ödemeler, sistem üzerinden kontrol edilebilecek, çıkış yapılması üzerine harç tutarının kullanıldığı sisteme işlenecek.

Önceden alınmış yurt dışı harç pulları ne olacak?

Ancak 2024 yılının sonu itibarıyla geçerli olan 500 TL üzerinden alınmış yurt dışına çıkış harç pulları 10 Ocak'a kadar geçerli olacak.

2025'te yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak?

2024'te yurt dışı çıkış harcı 500 TL. 2025 yılından itibaren yurt dışı çıkış harcı 719,65 TL olacak.

Kaynak:https://www.gib.gov.tr/yurt-disina-cikis-harci-uygulama-genel-teblig-taslagi-hazirlanmistir
    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/yurt-disina-cikista-basili-harc-pulu-donemi-yeni-yilda-sona-eriyor-/3387128

• Öpmeye devam. 🤦‍♂️

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Düşünsene, vatandaşından yurt dışına çıkış harAcı alıyorsun... Vatandaşına diyorsun ki, madem yurtdışına çıkıyorsun, kuvvetlisin, bana da bir sakal at.

Üzücü bir durum.

• Kapıdan çıkana haraç kesip sınırdan kaçak girene gıkı çıkmayıp üstüne de bizim paramızla bedavaya besleyen devlet :) :)

Başka ülkede yaşanmaz, var mı böyle muamele yapıp zevk veren ülke :) :) :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 24 Aralık 2024; 21:28:9 >
  • Eeee bişey değişmemiş. Sadece havaalanına gelmeden de ödeyebilme sistemini kolaylaştırmışlar. Aslında bu da vardı da, daha zorluydu. Gene havaalanında makina önünde sıra oluşacak :)

• Afedersiniz pul yalamak... Zaten toplum yapımıza ters, erojen bir eylemdi, yasaklanması iyi olmuş.

• doruhüso D kullanıcısına yanıt

bir hikaye vardı hocam padişah mıydı yoksa başka birimi köprüden geçerken ücret alalım diye başlıyorlar, hikayenin devamını bilen anlatsın ben tam bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Temmuzda pulu 150₺’ den aldım ve kullanmadım.
    Herkeş güncel tutar 500₺ olduğu için fark alırlar dedi.

2 gün sonra gümrükte fark alıp almadıklarını göreceğim…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh be! Çok güzel, harika ötesi bir gelişme. Çok sevindim. Bende şu lanet haracı nereden ödeyeceğim diye günlerdir düşünüyordum. Sağolsunlar bunu da çözdüler. Malum partililer ve destekçileri yaparsa mükemmelini yapar. Durmak yok yol(may)a devam.

• Sen akepeyi savundun....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muz cumhuriyetinden giderken sakalınızı bırakmadan çıkamazsınız parası .

• Komünizm'de ülkeyi terk etmek yasaktır. izne tabidir.

adamlar lütfedip ülkeyi terk etmenize izin veriyo siz haraca laf ediyonuz. cık cık cık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne demek harç pulu almıyorsun. sen kimsin ya.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    olsun a haberi aç avruba batıyormuş ameriga bizi kısganıyormuş öle diyolaaar :)

• Bilet fiyatlatlarına yansıtın havayolu şirketi alsın bizden insanları 2 kez uğraştırmayı ne çok seviyorlar.

İşleri işin içinden çıkılmaz hale getirip, sonra iyileştirdik diyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Halk sömürülmek istedi kızmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 25 Aralık 2024; 8:8:20 >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    gümrük polisinin dikkatine kalmış bir şey, mümkünse sabah saat 4 5 gibi girersen o uykulu haliyle farketmeyebilir :) zaten pul ödemelerinin online yapılma zorunluk sebebi de bundan dolayı, 1 Ocağa kadar gümrük memuru amcana denk gelirsen bedava bile yurtdışına çıkarsın

• o kadar para verip en azindan pul aliniyordu, artik onu basip ulastirma zahmetine bile girmeyecekler demek ki
    yillar once 15 lirayken yabanci arkadaslara anlattigimda cok sasirmislardi. bir de imei kayit olayina. avrupada da vergi gorece fazla alinir ancak aldiklari vergilerin oranlari ve alinma sekli akla mantiga oturuyor en azindan. bir elektronigin ya da arabanin iki kati vergi alinmiyor mesela. tutup yurtdisi alisveriste ucretsiz kargo olmaz gardas 3 euro atesle bakayim demiyorlar, limit olaylari da yok tabi aglak esnaflari yok.
    bunlar vergi degil direkt vatandasi sevmek aslinda, mantikli hic bir aciklamasi olmayan, sadece alinmak icin uydurulmus harac pardon vergiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık yanıltıcı, düzeltiniz.

• Benim hatun asyalı bangkoka yerleşirken bekle harç pulu alıcam çıkarken vergi vermem diye 2 saat açıklama yapmam gerekti hatun anlam veremedi niye harç pulu alıyosun ki diye çünkü ben TÜRK'üm makarnacıların yönettiği ülkede herşeye haraç veriyorum diye anlatana kadar dilimde tüy bitti hem utandım hem üzüldüm rezillikler ülkesiyiz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.