Şimdi Ara

Harcanan Kalori Hesabı Doğru Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar salonda kardiyo yaparken yürüyüş bandı, eliptik bisiklet ve bisiklet kullanıyorum. Her biri için 15 dakikalık kullanımlarda sırasıyla 170, 24, 42(net değil değişiyor) kcal yaktığımı gösteriyor aletler. Şimidi benim kafama takılan bir şey var. Bisiklette 1 zorluk derecesinde yaklaşık 26-28 hız ile pedal çevirerek 170 kcal yaktığımı gösteriyor alet. Eliptik bisiklette 1 zorluk derecesinde 24 kcal yaktığımı gösteriyor alet. Yürüyüş bandında ise 6 eğim ve 6-8 hız ile yaklaşık 40-45 kcal arası yaktığımı gösteriyor. bu üç aletten beni en az yoran bisiklet olurken nasıl bu kadar fazla kalori yaktığımı gösteriyor. Beni en çok yoran eliptik bisikletken en az kalori yaktıran o oluyor. Salon sahibine bisikletlerin kalori hesaplaması yanlış olabilir mi dediğimde sorun yok doğru gösteriyor dedi. Açıkçası ben pek anlam veremedim. Gösterilen değerler doğru mu yoksa aletler arızalı mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Harcanan Kalori Hesabı Doğru mu?

Eliptik bisiklet veya kondisyon bisikleti kullanarak egzersiz yaptığında, harcadığın kaloriyi doğru bir şekilde hesaplamak önemlidir. Cihazın üzerindeki kalori göstergesi genellikle tahmini bir değer verir, bu nedenle gerçek harcamanın biraz farklı olabileceğini unutmamak gerekir.

Eliptik Bisiklet Kalori Hesaplama

Eliptik bisiklet kalori hesaplaması, ağırlık, egzersiz süresi ve yoğunluk gibi faktörleri dikkate alır. Bazı eliptik bisikletler, kalp atış hızını da hesaba katarak daha doğru bir tahmin yapabilir.

Eliptik Bisiklet Kalori Göstergesi Doğru mu?

Eliptik bisiklet kalori göstergeleri genellikle yaklaşık bir değer verir ve gerçek harcamadan %15-20 kadar farklılık gösterebilir. Bu nedenle, kalori hesabında küçük bir hata payı olabileceğini göz önünde bulundurmalısın.

Kondisyon Bisikleti Kalori Hesaplama

Kondisyon bisikleti kalori hesaplaması da benzer faktörleri dikkate alır. Ancak kondisyon bisikletleri genellikle eliptik bisikletlere göre daha yüksek yoğunluklu egzersizler için kullanılır, bu nedenle kalori harcaması daha yüksek olabilir.

Doğru Kalori Hesabı İçin İpuçları

• Egzersizden önce ve sonra kendini tart.
    • Egzersiz yoğunluğunu takip et.
    • Kalp atış hızını ölç.
    • Çeşitli kalori hesaplama yöntemlerini kullan ve sonuçları karşılaştır.

Harcanan kaloriyi doğru bir şekilde hesaplamak, fitness hedeflerine ulaşmanda ve ilerlemeni takip etmende yardımcı olabilir. Cihazındaki kalori göstergesine güvenmek yerine, çeşitli faktörleri dikkate alan bir yaklaşım benimsemeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • baddady B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğrudeğil,
    Aletler hatalı demiyorum, ama orda bin kalori gösterince onu yakmış olmuyorsun,
    Profesyonel eğitmenler hit kardiyo yu öneriyorbi bak internetten,
    Ben uyguladım gayda gördüm 1 aydır
    Mal gibi 40dk aynı tempoda koşuyordum
    Şimdi hit 15dk yapıyorum çok çok daha faydalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende doğru ölçtüğünü düşünmüyorum zaten ama salon sahibi aletlerin doğru çalıştığını söylemesi üzerine bi acaba ? durumu oldu yani.
  • baddady B kullanıcısına yanıt
    Alette sıkıntı yoktur kardeşim ama dediğim gibi orda 400 500 yazınca onu yakmış olmuyorsun
    Hit kardiyo yu bi araştır

• darkshine666 D kullanıcısına yanıt
    salonda hitt kardio nasıl olur mesela ?_
  • aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    Uzman değilim ama fayda gördüğüm antrenman şu,
    1,5dk 12 hızda koş 1dk 4hızında dinlen X 3 yani peşpeşe 3 kez yapıyorsun bunu 7,5dakika oluyor sonra 2dakika gene 4 hızında dinleniyorum sonra 13 hızında 2 dakika koşup antrenmanı bitiriyorum

Bunu günlük antremanımın en sonunds yapıyorum, glikojen depoları tamamen boşalmış ya da kıs en boşalmış oluyor vücut artık enerji için yağasitlerine başvuruyor,
    Haftada 3 4 kez uyguluyorum antrenman sonunda, fayda gördüm
    Salonda farklı hit antremanları var araştırmanda fayda var

• darkshine666 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim salon hocası biraz malesef o yüzden ağırsağlam 5x5 programını yapıcam ve haftada 3 günde dediğiniz uygulamayı yapacam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

Teşekkür ederim salon hocası biraz malesef o yüzden ağırsağlam 5x5 programını yapıcam ve haftada 3 günde dediğiniz uygulamayı yapacam

Hadi inşallah
    Sonuçları da paylaş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.