Kilo almak ve hacim kazanmak için spora başlıyorum.Bunun için de altı öğünlük bir beslenme programım olacak.Günlük yaklaşık olarak belli bi calori almam gerektiği için doğru besinlerle doğru kaloriyi , proteini , yağı , karbonhidratı almaya çalışacağım fakat bunu yaparken mutfak tartısı çok daha düzenli ve sistemli beslenmeme yardımcı olur sanırım.Örneğin 1 tabak pilav yiyeceğim diyelim , pilavın 100 gramındaki kalori , protein , carb ve diğer besin değerleri belli ben de ünlük programıma göre belli miktarda almaya çalışacağım o öğünde.Atıyorum 150 gram pilav yemek istiyorum.Bunun ölçümünü yapmak için mutfak tartısı gibi bişey arıyorum.
Bir de tenceredeki pilavdan tabağa alıp , önce boş tabağın ağırlığını ölçüp , ardından pilav dolu tabağı(ya da tabağın içinde hangi besin varsa işte) ölçüp farkını alarak mi ölçüyor herkes tabaktaki yiyeceğin miktarını :)
Örneğin hepsiburada'da 25 tlye ucuz bir ürün var , ihtiyacımı karşılar mı.Ya da farklı bi mutfak tartısı kullananlar varsa önerilerini bekliyorum.
Pirinci,bulguru pişmemiş haliyle tartacaksın.Tencereden alıp tartarsan yanlış değerlere ulaşırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: uohk061_TS
Pirinci,bulguru pişmemiş haliyle tartacaksın.Tencereden alıp tartarsan yanlış değerlere ulaşırsın.
Piştikten sonra ağırlıkta ne gibi farklar oluyor çok büyük fark oluşuyor mu hocam ?
Şimdi şu var ki ben zaten o tip yemekleri kendim yapmıyorum ve bilmiyorum , evde yapılan yemekten alıp öçlmek istesem doğru değerlere ulaşamam mı şimdi ?
Benim anlamadığım öbür türlü nasıl olacak evde atıyorum hazır pilav varken nasıl ölçebilirim ya da 150 gr pirinç tüketmek istesem sadece 150 gram için mi pişirip yiyorsunuz ? Yemek yapmaktan hiç anlamadığım için soruyorum
@melfuranyus , teşekkürler bakayım fakir'in ürünlerine de.
Ben linkteki ürünü kullanıyorum, memnunum. Ayrıca dara alma özelliği sayesinde üstüne koyduğun tabağın vs ağırlığını sıfırlayabilir, yiyeceğini daha net tartabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: trybskts
quote:
Orijinalden alıntı: uohk061_TS
Pirinci,bulguru pişmemiş haliyle tartacaksın.Tencereden alıp tartarsan yanlış değerlere ulaşırsın.
Piştikten sonra ağırlıkta ne gibi farklar oluyor çok büyük fark oluşuyor mu hocam ?
Şimdi şu var ki ben zaten o tip yemekleri kendim yapmıyorum ve bilmiyorum , evde yapılan yemekten alıp öçlmek istesem doğru değerlere ulaşamam mı şimdi ?
Benim anlamadığım öbür türlü nasıl olacak evde atıyorum hazır pilav varken nasıl ölçebilirim ya da 150 gr pirinç tüketmek istesem sadece 150 gram için mi pişirip yiyorsunuz ? Yemek yapmaktan hiç anlamadığım için soruyorum
@melfuranyus , teşekkürler bakayım fakir'in ürünlerine de.
Hazır pilav varken ölçmek için şöyle bir şey yapabilirsin, 100gr pişmemiş pirinci tartıp pişirebilirsin. Bakarsın ne kadarlık bir artış oluyor.Tahminin 200gr'ı geçer.Bundan sonra pişmiş pirinci tartıp ne kadar kuru pirinç ettiğini hesaplayıp tüketebilirsin.
@melfuranyus @uohk061_TS @Executor06
Sağolun tavsiyeler için fakat şunu merak ediyorum diyet programında mesela bir kupa esmer pirinç diyor.Direk bir kupa pirinci pişirip iki saat onu bekleyen var mı ? Bunun basit yolu yok mu yani.Hani hazır pilav olunca yenir tamam.Ama diyette bir kupa pirinç yazıyor diye o tip diyetleri uygulayan insanlar yarım kupa pirinci mi pişiriyor iki saat ? Hani basit bi yolu var mı diye soruyorum sizin programınızda bir kupa pirinç yazsa ne şekilde bunu ölçeceksiniz ? Aynı şey makarna için de geçerli.
61_TS hocam dediğin en kötü ihtimalde dediğin şekilde oranlama yapabilirim ama daha pratik ve doğru sonu veren yol var mı diye soruyorum.
trybsktsT
kullanıcısına yanıt
2 saat mi ? Pirinci pişirmesi ortalama 30 dakika sürer. Pilav pişirici'n varsa 15-20 dakika bile sürmez.