Şimdi Ara

Hard disk girişi kırıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa arkadaşlar 500 gb lık hard diskim girişi çok oynuyordu ve kırıldı.

İçinde bir sürü aile fotoğrafı video su vardı.

Disk darbe felan yemedi sadece girişi kırıldı o yeşil plaka dan kırıldı resim atacam.

Acaba bu yeşil tabaka adı ney bilmiyorum harita gibi üzerinde metaller olan kırılan o işte bunun aynısını bula bilirmiyim.

Bulup taksak yada bu hard disk başka türlü içindeki dosyaları nasıl ala bilirim.

Pek anlamıyorum bu işleri yardım ederseniz sevinirim.

Değerli yorumlarınız yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Hard disk girişi kırıldı. Hard disk girişi kırıldı. Hard disk girişi kırıldı. Hard disk girişi kırıldı.

• Usb girişi ile birlikte hdd kartının nin bir kısmı da gitmiş. Parça Micro usb b konnektör. Parçayı bulsanız da pcb de kırıldığı için kalıcı bir tamir çok zor. Kontrolcünün datasheetinden usb yolları tespit edilip geçici kablo bağlantısı ile verilere erişilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Haziran 2017; 21:44:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahminimce usb kontrolcüsü arka tarafta yer alan tek entegre olabilir diye tahmin ediyorum. Kırık yerden gelen üç tane hat çifti onun orada bir yerde sona eriyor.Diğer taraftaki marvell olan ana kontrolcü.

Devre kartı ile kırık parçayı yan yana koyup öyle resim çekin. Ayrıca arka taraftaki küçük çip ve marvell çipin kodlarını yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Haziran 2017; 21:42:54 >
  • Abi baya oldu kırılalı o kırılan parça kayıp bulamıyorum.
  • https://www.youtube.com/watch?v=Q_rqw0_65QM
    Videoda devresini satan bir sitenin linki var. Türkiyeye getirtiyolarsa 50 dolara devreyi satıyor. Ali Expres'de 10 dolara da var. Birinden alıp değiştirerek kullanabilirsin. Bir başka seçenek de aynı marka model bir başka hdd alıp devresini ona takıp verileri kurtarırsın. Sonra da 2 hddi de dever değiştirerek kullanabilirsin. 295e 1tblık satan biri var.
  • Eshnud E kullanıcısına yanıt
    Sadece kart değiştirmekle çalışmaz, eeprom u da eski karttan yeni karta aktarmak gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.