Şimdi Ara

Hard Disk kasada titreşim yaratıyor (Ses Problemi) - Çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Seageate Barracuda 1TB 7200RPM HDD kullanıyorum.

Pek çok kez yardım istedim veya dile getiridm fakat kasaya tekme atmak üzereyim.

Hard Disk'i kasayı vidalayıp kapalı bir alana koyunca titreşim yayarak kasada bir "UĞULTU" çıkartıyor.

Hiçbir şekilde bu sesi kesemiyorum. NZXT S340 Elite kasa kullanıyorum.

Vidaları plastikle vesaire kapladım yok banamısın demiyor. Devamlı 7200RPM dönüyor HDD. İşin garip yani hard disk %0 kullanılıyor birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 14 Şubat 2018; 16:0:45 >

• hdd takılan kısmın kasaya bağlandığı yerde muhtemelen bir boşluk var corsair 200r kasada aynı şeyi yapıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdas

hdd takılan kısmın kasaya bağlandığı yerde muhtemelen bir boşluk var corsair 200r kasada aynı şeyi yapıyordu

Ne gibi bir boşluktan bahsediyoruz hocam?
  • BR9 kullanıcısına yanıt
    işaretli kısımda takılı ise hdd bu yuvanın kasaya bağlantısında altta veya üstte tırnaklı bir bağlantı var diye tahmin ediyorum oradan sallanıyor olabilir
    Arkadaş kesin sonuç almış.Konuya göz atmanızı tavsiye ederim.
    https://forum.donanimhaber.com/harddisk-sessizlestirme--12232669

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

işaretli kısımda takılı ise hdd bu yuvanın kasaya bağlantısında altta veya üstte tırnaklı bir bağlantı var diye tahmin ediyorum oradan sallanıyor olabilir

Hocam işaretli kısma takılı evet. Fakat tırnaklı bir kısım göremedim ben ne yalan söyleyeyim. 3 hdd girişi var en üst orta ve en alt. 3 kısımda harddiskin kasaya temas etmesini sağlıyor. Yabancı forumlarda bunun çözümü var aslında ama ingilizcem olmadığı için anlayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanss

Arkadaş kesin sonuç almış.Konuya göz atmanızı tavsiye ederim.
    https://forum.donanimhaber.com/harddisk-sessizlestirme--12232669

Bir önceki kasamda benzer şekilde sonuç almıştım. Harddiski kasaya hiç temas etmeyeceği şekilde bağlamıştım. Fakat bu kasada öyle bir şansım yok çünkü harddiski bu şekilde bağlayabileceğim bir alanım yok. Sistem o kadar sessizki hdd olmadığı zaman. Ama HDD işin içine girince inanılmaz 1 şey çıkıyor ortaya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdd ön bellek yazma ayarı sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    link at yardımcı olayım
    kapağı açtığında hdd takılan kısmı elle tuttuğunda ses kesiliyor mu?
  • quote:

link at yardımcı olayım
    kapağı açtığında hdd takılan kısmı elle tuttuğunda ses kesiliyor mu?

Hocam kasayı masanın üzerinden elle havaya kaldırınca ses kesiliyor. HDD kasaya titreşim yayıyor ve bu titreşim kasa aracılığı ile masama geçip uğultu yaratıyor.

Birde kulağımı kasanın arka kapağına dayayınca sesin yoğunluğunu çok rahat duyabiliyorum.

HDD çalışırken elimi kasaya attığımda kasada bir çalışma hissi ve titreşim hissedilebiliyorken hdd'i çıkarttığımda böyle bir şey asla olmuyor.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3399788/fixing-case-vibration.html

https://linustechtips.com/main/topic/577351-nzxt-s340-hard-drive-vibration/

https://www.reddit.com/r/NZXT/comments/5m1spe/s340_hdd_vibration/

https://www.youtube.com/watch?v=sQwwkBbV9lI şu videoda ön fanların toz filtresinden sesin geldiğini farkedip çift taraflı bant ile filtreyi sıkıştırıyor
    ama tahminim hdd yuvasında bir boşluk var oradan geliyor ses linklerde de tam çözememişler vida yerlerine lastik titreşim engelleyici takın gibi öneriler var
    bence kasaynın heryerini aç ön kapak yan kapaklar filtre falan sesin tam geldiği yeri tespit et
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=sQwwkBbV9lI şu videoda ön fanların toz filtresinden sesin geldiğini farkedip çift taraflı bant ile filtreyi sıkıştırıyor
    ama tahminim hdd yuvasında bir boşluk var oradan geliyor ses linklerde de tam çözememişler vida yerlerine lastik titreşim engelleyici takın gibi öneriler var
    bence kasaynın heryerini aç ön kapak yan kapaklar filtre falan sesin tam geldiği yeri tespit et

Hocam uyguladım ben bunu bu tamamen hdd çok titreşim yapınca kasanın önündeki toz filtresi sabit olmadığı için yerinden titreyip kasaya seri seri vuruyor.

HDD çalışır vaziyetteyken vidalarını çıkartıp kasanın içinden elimle oynattığımda ses anlık olarak kesilip geri geliyor. Sizin dediğiniz şekilde bir şey olabilir diye düşünüyorum.

Kasanın sabit 2 tane HDD girişi var lakin birde en alt kısmı var oraya takılıyor mu acaba.

corsairin hdd bölmesi kasaya bu tırnaklarla sabitleniyor ordan ses yapıyor hdd çalşırken senin kasanın altında böyle birşey varsa oraya bak
    2+1 hdd yuvası gösteriyor özellikler senin kasa
  • quote:

corsairin hdd bölmesi kasaya bu tırnaklarla sabitleniyor ordan ses yapıyor hdd çalşırken senin kasanın altında böyle birşey varsa oraya bak
    2+1 hdd yuvası gösteriyor özellikler senin kasa

Hocam çözdüm ben sorunu. Çok sağlıklı olmadı ama kurtuldum. Harddiski slotundan çıkartıp kasanın orta PSU yanında boş bir alan vardı oraya sünger yatırıp harddiski üstüne sabitledim. Kasaya hiçbir şekilde temas etmiyor harddisk. Daha sonra sata ve güç kablosunu takip çalıştırdığımda ne ses kaldı ortada ne başka bir şey.

• hdd şuraya montajlı değilmi kasayla hiç teması olmayan bi nokta. yanlardan atacağınız civataları geçirdiğiniz noktaların hdd ye temas edecek olan iç kısmına (dışa civata başının altına değil) ufak kauçuk atın civatayı onu delecek şekilde sıkın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 13 Şubat 2018; 2:21:25 >
  • birde şey soracağım hdd olduğundan iyice eminmisiniz, güç kaynağı iyice sıkılmayınca yada fanın balansı iyi değilse o da baya titreşim yapıp ses çıkartır
  • @Rogue Agent : Hocam kesinlikle HDD sistemin diğer tüm parçaları neredeyse 0 ses çalışıyorlar.
    @merdas

Sorunu çözdüm. HDD'den çıkan sesi kesmek için yapmadığım kalmamıştı. Plastikler, lastikler, hdd'i kasanın içine takmadan sünger üstüne koymalar vesaire fakat sesi hiçbir şekilde kesmiyordu.

HDD'i düzgün bir şekilde çıkartıp tekrar bir üst bölmeye aşağıdaki vidalar ile taktım. İyice sıkıp yerleştirdikten sonra HDD üzerinden çıkan ses tarihe gömüldü. 0 ses çalışıyor şuanda 7200RPM dönmesine rağmen.

muhtemelen vidalardan oynuyordu hdd geçmiş olsun

Bu yöntem çok iyi oldu, kasanın kendi plastik tutucuları ile ses yapıyordu, neredeyse 1 Tb.lık hdd'yi atıp SSD alacakken kurtardın, teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.