Şimdi Ara

HARD DİSK SAĞLIK SORUNU (ST1000DM003-1CH162)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Size birşey danışmak istiyorum. Lütfen konu hakkında iyi bilgili arkadaşlar yorum yapsın.
    Geçenlerde bilgisayarım hard diski bir görmeye bir görmemeye başladı. İçinde bir klasöre girmeye çalıştığımda hata veriyordu. Zaten uzun zamandır hard diskten kafa atma sesi gibi ses geliyordu. Klasörü falan okumuyordu. Biraz araştırdım. Bad sektor taraması (yavaş şekilde) falan yaptım ama HDD Tune bad sektor bulamadı. Sağlık durumuna baktım. Resim aşağıda. En son güç bela okudu. İçindekileri yedekledim. HDDGuru ile Low Level Format attım. Şuan kafa atma sesi gibi bir ses yok. Görmeme sorunuda çözüldü. Min. 164 mb. Max 200 mb. okuma hızı. Yazmaya bakamadım. Şimdi ben bu hard diske güvenmeli miyim? Yoksa ömrünü tamamlamış mı? Resim size yorum yapmak için yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

HARD DİSK SAĞLIK SORUNU (ST1000DM003-1CH162)

Şimdiden teşekkürler.

• Bad sector olan disk asla güvenilir hale gelmez. Bad sector fiziksel hasardır, yayılır ve tamir edilemez. Chkdsk ve benzeri yazılımlar sadece bozuk olan bölümlere "bu bölümü atla" anlamına gelen işaret koyup sistem tarafından o bölümlerin atlanmasını sağlar fakat bad sector yayıldığında disk yine aynı hataları verir.
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 16:3:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.