Şimdi Ara

Hard Disk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımda 500 Gb Toshiba hard disk bulunmakta.
    Bilgisayarı açtım ve bana "WARNING:Immediately back-up your data and replace your hard disk drive a failure may be imminent" bu uyarıyı verdi.
    F1 kullanarak bilgisayarı açtım.32 Bit olan Windows 7 Ultimate olan işletim sistemde; bilgisayarın ilk açılışında "Veri kaybınız olacaktır.En kısa zamanda verilerinizi yedekleyiniz ve hard diskinizde sorun var lütfen teknik destek alınız.Bu süreçte hard diskinizi kullanmayınız" buna benzer bir oyarı aldım.Verilerimi depolayana kadar bu uyarıyı sık sık aldım.
    Sorunun sistemsel olacağını düşünerek, format atmak istedim.Format ve kurulum için " C " sürücüsünü sildim ve sürücüyü seçerek kuruluma başlamasını istedim.Bu kez de "Sabit diskinizde erişmek üzere gereken aygıt sürücüsünü yüklemek için, sürücü dosyalarını içeren yükleme medyasını yerleştirin ve Tamam'ı tıklayın"
    İşte böyle bir sorunla karşı karşıyayım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• defrag yapmayı dene yedekledikten sonra. büyük ihtimal düzelmezse kafa vurma varmı hdd de dinle sesini. ama fayda gelmez o hdd den artık yani.
  • sizin dediğinize göre sanırım sata driverini istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem81

sizin dediğinize göre sanırım sata driverini istiyor

Hard diskin bozuk olma ihtimali var mı? Çünkü kurulum yapamıyorum.Artık cihazda kurulu bir sistem yok.
  • f1 kullanarak açtıysanız bu S.M.A.R.T tarafından sağlanmış bir bilgidir. bunu dikkate almanızı öneririm. diskin hata bildirim özelliğine S.M.A.R.T denir. BIOSTAN kapatabilirsiniz.

http://www.tvt.com.tr/Teknik-Terimler-Sozlugu-S-Z,DP-9.html

bu linkten S.M.A.R.T ı bir okursanız.

garantisi varsa gönderin gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TVT(Patron) -- 1 Mayıs 2010; 0:55:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TVT(Patron)

f1 kullanarak açtıysanız bu S.M.A.R.T tarafından sağlanmış bir bilgidir. bunu dikkate almanızı öneririm. diskin hata bildirim özelliğine S.M.A.R.T denir. BIOSTAN kapatabilirsiniz.

http://www.tvt.com.tr/Teknik-Terimler-Sozlugu-S-Z,DP-9.html

bu linkten S.M.A.R.T ı bir okursanız.

garantisi varsa gönderin gitsin.

Çok teşekkür ederim.Evet garantisi mevcut.Ancak cihazı proje çizmek için kullandığımdan, dönem sonu da yaklaştığı için en kısa yoldan kendim çözmeye çalıştım.Anlaşılan sorun beni aşıyor.En yakın teknik servise cihazı yolluıyorum.Desteğinizden dolayı teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Samsung Harici disk okuma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.