Şimdi Ara

Harddisk Bad Sector Çözümü %90 Garanti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
6
Favori
10.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ilk olarak neden ve nasıl oluştuğuna bakalım:

Bad Sector Neden ve Nasıl Oluşur?

Genellikle donanımsal hatalardır ve herhangi bir yazılım tarafından düzeltilemez ya da onarılamazlar,önlem olarak durdurulabilir ya da devre dışı bırakılabilirler.Bad sector oluşumuna sebep olan genel nedenler ise şunlardır:

– Hard disk çalışma sıcaklığı 50 dereceden yüksek olduğunda risk artar
    – Aşırı nemli ortam
    – Uzun süreli kullanılan hard disklerde yıpranma ve zayıflamalar
    – Disk üzerinde bulunan oksitlenme ya da aşınma durumu
    – Çalışır haldeyken diske zarar vermek(düşürmek,sarsmak)
    – Üretimi sırasında meydana gelen hatalar…

Üretim esnasından sonra sizlere ulaşan diskler bad sector’u barındırır ancak bu çok düşük ihtimaldir bu yüzden kaliteli markaları tercih etmeniz önerilir.Bad sector oluşumu genellikle fiziksel olaylar sonrası meydana gelir bunun yanı sıra uzun süreli kullanım da bad sector için uygun bir durumdur.

Ve geldi nasıl çözeceğimize..
    İlk olarak bu olayı 1 ay önce yaşadım. Ve bugün ise çözümünü kesin olarak buldum. Bu sorunu yaşayan arkadaşlarımıza yardım etmek amacıyla yazıyorum. Olay ilk önce şöyle oldu:

Bilgisayarım donmaya başladı ve oynadığım oyun yanıt vermedi hatta windows bile yanıt vermedi. Ve kasayı açtığımda harddisk ten değişik bir ses geldiğini farkettim.
    Ondan sonra bugün olarak olaya son noktayı koydum.

1.İlk olarak Hd tune pro programının full versiyonunu indiriyoruz ve error scan yapıyoruz fakat quick scan tikini koymayın yoksa hatayı tespit etmez.

2.Bende 58 tanesi kırmızı diğerleri yeşildi . 500gb harddiskim var. Health sekmesine geldiğimizde ise "(C5) Current Pending Sector sarı renkteydi ve "health status: warning " yazıyodu sağ alt köşede.

3. Şimdi ise bilgisayarımız hala çökmediyse HDD Regenerator adlı programı full olarak yükleyin. Full yüklemezseniz düzeltmez.

4.Programı açın ve bu kısım çok önemli az da olsa bir usb ye ihtiyacınız var. Ve Bootable usb flash kısmına direkt tıklayın ve usb ye gerekli dosyaları yükleyecek. (Normalde usbsiz de yapılıyor fakat bad sectorleri %5 oranında düzelttiği için usbli windows boot ekranındayken yapmak daha iyi sonuç verir.)

5.Sizden bilgisayarı restart atmanızı isteyecek siz de kabul edeceksiniz. Kapanıp açılırken f8 basın ve usb yi seçin.

6.Ondan sonra harddiskinizi seçin ve "Scan and repair" yani 1 yazıp enter a basın.

o kendisi tarama ve düzeltme yapıcak bende yaklaşık 2 saat sürdü. Harddiskinizin okuma gücüne göre değişecek. Bekleyin...
    7.

Düzeltmesi bitince böyle bir ekran çıkacak. Sonra bilgisayarınızı kapatın ve açın. Açıldığında ise bilgisayarın donmadığını fark ediceksiniz.

8.Sıra geldi kontrol aşamasına. Hd Tune Pro yu tekrar açın ve error scan yapın. Göreceksiniz ki kırmızı noktanın maksimum 1 veya 2 tane olduğunu ve hatta hiç kalmadığı belli olacak.

(Yazı bana aittir. Görseller ise alıntıdır.)
    Sorunuz olursa cevaplamaya çalışacağım. İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzerezumzum -- 27 Nisan 2016; 23:35:01 >

• hiç yorum yok mu?
  • teşekkür ederiz. İyi bir çalışma olmuş...
  • Hocam hdd rrgenerator programını usbye mi kuracağım?
    Bide ben güvenli modda açınca donma sorunu olmuyor diye o modda açıyorum.fakat güvenli modda windows installer çalışmıyor onu nasıl halledeceğim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gıbıç kullanıcısına yanıt
    bir baska pc de yapip kendi pc nde boot edeceksin hocam

• Bir deneyim dedim programı, baktım gerek kalmadı =)

Tşkler Hard Disk'im 6 senedir sorunsuz Maşallah...

• quote:

Orijinalden alıntı: canmrtcan

bir baska pc de yapip kendi pc nde boot edeceksin hocam

Programı başka bir pcde kendi usbme kuracağım sonra kendi pcmi bu usb üzerinden başlatacağım öylemi hocam?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bad sector'lü HDD + SSD
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gıbıç kullanıcısına yanıt
    aynen ordada deneyebilirsin ama zaman alir

• nike35 kullanıcısına yanıt
    pc masaustu mu hdd markasi nedir merak ettim

• Hort kralı olmus. Buna benzer bir cok program var. maxblast , seagate diagnoistic tools gibi. Gene de iyi calisma tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Hort kralı olmus. Buna benzer bir cok program var. maxblast , seagate diagnoistic tools gibi. Gene de iyi calisma tesekkurler

evet ama arkadas emek harcamis bilmeyenler icin iyi bir calisma bu arada maxblastin bu konuda hic biri eline su dokemez bence seslere kadar duzelttigine sahit oldum

• Güzel Çalışma olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmrtcan

aynen ordada deneyebilirsin ama zaman alir

Saolasın hocam deneyeyim eve gidince

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • canmrtcan kullanıcısına yanıt
    Masaüstü , Western Digital , 320 Gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: nike35

Masaüstü , Western Digital , 320 Gb

vay be ben 2 tane tar 2tb 1tb badsector ola ola bi hos oldu ama calisiyo low format attim simdi de bi kac kez regeneratorle onardim hala var fiziksel darbe yok ses yok badsektor var 1 seneden sonra sıkıntı vermeye basladi keratalar

• canmrtcan kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Hard Disk biraz da şans işi bana öyle denk gelmiş 6 senedir tık demedi saolsun. İnşallah sana da iyisi denk gelir =)
  • nike35 kullanıcısına yanıt
    saolun duse kalka devam ediyoz onlarla bundan sonra alirsam hemen badsector testi yapacam cunku bad sectorsuz disk yoktur saklanan badsektor vardir ozlu soz gibi oldu. ☺

• bahsi gecen 2. program bad sectorlerı onarmıyor, sadece problemlı sectorleri adres tablosundan cıkartarak problemsiz gibi gösteriyor. işin içinde bad sector var ise o diskteki veriler kesinlikle tehlike altındadır.
  • Bad sectör hiçbir şekilde kaldırılmaz inandırıcı bir konu değil. Düzeltme onarma yapabilir oda fiziksel olmayan bölgeler içindir ama bu yanıltmaca...
  • Şu ihtimali %90 yerine %20 yaparsan daha inandırıcı olabilir. Laptopunu veya hdd ini masadan aşağı at sonra bu programı çalıştırmayı dene istersen. Kesin çözümlerden birisi o hdtune de kırmızı görünen bölgeleri ayırarak kullanmamaktır. Biraz zahmetli ama doğru olan yöntem bu. Hdd regeneratoru da geçtim maxtor maxblast ile killdisk yapsan bile bir süre sonra badsectorler geri geliyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.