Şimdi Ara

Hard Diski 1. Sırada Nasıl Başlatabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim 3 Adet Hard Diskim Var. 2 Adet 40 Gb 1 Adette 80 Gb. Sorunum ise ben Maxtora windowsu kurmuştum. 40Gb Samsung vardı bide... Şimdi bir 80Gb Samsung Aldım Fakat Maxtoru Windows olarak başlatmak istiyorum ama 80Gb Pcye takınca windows olarak açıyor daha doğrusu açamıyor çünkü windows kurulu değil. Eskiden başlangıçta Del tuşuna basıp Advanced BIOS Features'e girip oradan Hard Disk Boot Priority'e giriyordum. Oradan Maxtoru 1. Sıraya alıp windows olarak başlatıyordum. Fakat şimdi işe yaramıyor.Ben Maxtor'u windows olarak başlatmak istiorum. Ne yaptıysam beceremedim... Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Markaları:40Gb=Maxtor 2F040J0 40Gb.=Samsung SPO411N 80Gb=SPO842N
    Anakartım İse Gigabyte Technology 8S648 FX-775

• Öncelikle del tuşuyla biosa girip boot menüsünden diskinizi birinci sıraya almanız gerekiyor.Bu İşlemi yaptıktan sonrada kaydedip çıkmanız gerekiyor.
    Ama öncelikle diskinizin biosda görünüp görünmediğine bakın ,3 disk olunca çakışma olabilir hdd jumper ayarlarıyla oynayıp (yerlerini değiştirip görünür hale
    gelinceye kadar denemeler yapın.Ama pc kapalıyken bu işlemleri yapın.Kolay gelsin.
  • Bios'u resetleyip tekrar boot olarak o HDD yi seç. Eğer olmuosa bi şekilde biosu update etmeyi dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

Öncelikle del tuşuyla biosa girip boot menüsünden diskinizi birinci sıraya almanız gerekiyor.Bu İşlemi yaptıktan sonrada kaydedip çıkmanız gerekiyor.
    Ama öncelikle diskinizin biosda görünüp görünmediğine bakın ,3 disk olunca çakışma olabilir hdd jumper ayarlarıyla oynayıp (yerlerini değiştirip görünür hale
    gelinceye kadar denemeler yapın.Ama pc kapalıyken bu işlemleri yapın.Kolay gelsin.

Diski 1. sıraya aldım sonra jumperlerı ayarladım fakat maxtoru master yapınca disk okuma hatası çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.