Herkese mrb..Muhtemelen bir çoğumuzun sorunu olan hdd sesinden artık son derece rahatsız olmaya başladım..sessizlik benim için çok önemli..kasamda sadece silver arrowun 2 fanı %40 da çalışıyor ve sıfır ses..ama şu hdd takırtısı ve uğultusu beni çok rahatsız ediyor..ssd yi sattık pişman olduk.. neyse, kafamda bir düşünce var..anakartımdan ve psu dan gelen kabloları uzatarak, hdd yi kasanın dışına hatta mümkünse başka bir odaya koymak istiyorum..mutfakla aramda 3-4 metrelik mesafe var..hem kışın mutfakta ısıtıcı kullanmadığım için hdd oldukça soğuk olacak..sata ve power kablosunu nasıl uzatabilirm??..herhangi bir fikri ya da bilgisi olan var mı??..şimdilik eski dvd writer ımın kasasını söktüm ve içerisine de sünger doldurup hdd yi onun içine sıkıştırdım..ne titreşim var ne de ses..ama bu sefer de hdd aşırı ısınıyor..şu an boşta 45 derece..eğer sata ve power kablosunu uzatmanın herhangi bir yolunu bulabilirsem bu iş çözülmüş olacak..yardımcı olan herkese teşekkür ederim..keyifli forumlar..
Sata kablosunun azami uzunluğu 1 Metre'dir. Daha uzunu (zaten yok diye biliyorum) veri ve performans kaybına yol açar. Şu konuyu bi'inceleyin isterseniz: http://forum.donanimhaber.com/m_9478117/tm.htm
quote:
Orijinalden alıntı: hedevilcate
Sata kablosunun azami uzunluğu 1 Metre'dir. Daha uzunu (zaten yok diye biliyorum) veri ve performans kaybına yol açar. Şu konuyu bi'inceleyin isterseniz: http://forum.donanimhaber.com/m_9478117/tm.htm
cvp için teşkkür ederim ama ben bunların hepsini denedim..bu hdd sesinden kurtulmanın tek yolu ya sessiz bi disk almak, ya hdd yi kapalı bir kutu içine koymak (ısınma sorunu olmadan) ya da hdd yi bilgisayar koltuğunuzdan oldukça uzaklaştırmak.. bu lastiklere asma durumu sadece titreşimi kesiyor..ama içinde dönen disk uğultusu ve seagate marka olan hdd min takır tukur okuma sesleri beni çileden çıkartıyor..bana en az 3 metrelik sata ve power kablosu lazım..tabi performansı da düşürmemesi gerekli..
Yukarıda Sata / e-Sata çeviriciler var, 1 Metre'yi geçen Sata kablosu yok.
sabit diski dışarı almak biraz tedirgin eder insanı. korumak, darbeden korumak gerkli ve sarsıntı olmaması sağlanmalı. kasa içinde en güvenli yerde bence. fakat bu fikir soğutma açısından iyi olabilir dışarda.
quote:
Orijinalden alıntı: cindimaturab
sabit diski dışarı almak biraz tedirgin eder insanı. korumak, darbeden korumak gerkli ve sarsıntı olmaması sağlanmalı. kasa içinde en güvenli yerde bence. fakat bu fikir soğutma açısından iyi olabilir dışarda.
aslında koruma sorunu oalacağını pek sanmıyorum..örneğin kasamın yanında duran elbise dolabıma bile koyabilirim hdd yi.. ya da dolabın üzerine de koyulabilir..hem ısı hem de ses sorunu ortadan kalkmış olur..
peki bu sata kablosunu ortadan kesip ek yapmak mümkünmüdür acaba arkadaşlar??..
enterasan bir fikir
sanırım en son noktaya gelmişsiniz. hdd nin bulunduu alanı süngerimsi bir malzeme ile izole etmenizi öneririm. bir miktar faydalı olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme