Şimdi Ara

Hard Diskten gelen click sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce pc mi yere düşürdüm. Sonraki 2 hafta boyunca sürekli hard diskten click sesi geldi. Daha sonra pc bozuldu. Hard diski değiştirdim. Format da attım. Yaklaşık 1 haftadır yeni hard diski kullanıyorum fakat şu an bunu yazarken bile click sesi devam ediyor. Hard diskin yeniden bozulmasından korkuyorum. Bilen birisi varsa bu ses normal midir yoksa hard diske zarar veren bir durum mu var bilgisayarımda?

• Halk arasında kafa vuruyor derler sıkıntılı sector var iğne oraya geldiği zaman atıyor kafayı yedeklerini al sen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama bu daha yeni alındı. Bu da bad sektörden dolayı giderse 2 haftada bir hd değiştirmek zorunda kalırım. Sorun pc den mi kaynaklı acaba?
  • sorun kesinlikle hdd kaynaklı. yakın zamanda iş görmez hale gelecektir harddiskiniz. mutlaka yedeğini alın. harddiskleri bir plak gibi düşünün. iğne değdiği yüzeyi okur. olası bir sarsıntı esnasında iğne o yüzeye zarar vermiş. o zorlamalardan sonra hdd niz kilitlenebilir ve çalışmayabilir de. yeni hdd almanız gerekiyor. bu riskleri en aza indirmek adına da klasik mekanik diskler değil, ssd harddisk almanızı öneririm.
    harddiskinizde click sesiyle birlikte sürtme sesi de duyuyor musunuz?
  • dkom D kullanıcısına yanıt
    Dün bu konuyu açtığımda o click sesi belli periyotlarla duyuluyordu. Bugün açtığımdan beri click sesi gelmiyor. Sürtme sesini de dün duyuyordum fakat bugün yok. Bunları araştırırken hd tunes programını indirdim. Bad sector göstermiyor anladığım kadarıyla. Programın ne kadar güvenilir olduğu hakkında da şüpheliyim.
  • Şu yorum yazan şahısın dediklerini unut belliki bilgisiz bir vatandaş. Hd tune ile test ettikten sonra bad sector yok diyorsa sıkıntı yoktur zaten yeni harddiskte bad sector çıkma olasılığı çok düşük bir ihtimaldir ama çıkadabilir. Sizin soruna gelecek olursan o click sesi felan dediğiniz fanlardan birinden kaynaklanıyor olabilir sarsıntı sonucu olmuştur ayrıca harddiskin bozulması yine düştüğünden oldu yeni harddiskiniz bozulmaz merak etmeyin zaten seste gelmiyormuş daha eğer yine ses gelirse pc yi söküp fanları bir konrol edin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omer9696 O kullanıcısına yanıt
    yazılımlara her zaman güven olmuyor. bunu ilk elden tecrübe eden biri olarak size söyleyebilirim. hdtune ile taratıp "sorunsuz" raporu aldığım harddiskim çalışmıyor. format hatası değil, kafa sesi geliyor. bilgisayar hiç düşmedi, hatta yerinden oynamadı. harddisk sadece 1 ay kullanılmıştı.
    ancak o sesin harddiskten geldiğine emin misiniz. yerinden oynamış başka bir parça da yapmış olabilir.
    "bilgili" arkadaşımızın önerilerine de dikkat etmelisiniz.
    size geleceğe yatırımlık bir tavsiye. mekanik disk kullanmayı bütçeniz dahilinde bırakın. elektrik arızası olur disk gider. bir işlem sırasında sallantı olur, disk hasar görme riski görür.
    format sonrası işlemlerinizde bir yardımcı yazılım aracılığıyla disk birleştirme yapmanızı öneririm. windowsun kendi aracı pek iyi çalışmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.