arkadaşlar harddiskte sorun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim çünkü bilgisayarda oyun oynarken herşey donuyor herhangi bir işlem yapamıyorum. 2 gün önce format attım bilgisayara ama format atarken çok zorlandım sürekli takılıyordu.sanırım sorun var harddiskte ve bunu nasıl giderebileceğimi bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler...
scandisc'le yüzey taraması yap.
format atarken hdd zorlanıyorsa olağandan farklı sesler çıkarıyorsa yüzeyinde maalesef bad sector var.Her format atıştada az biraz daha çoğalır.Gerçi bad sector fiziksel hasardan dalayı değilse scandisk le halledersin.Scandisk yap bakalım bad bulacak mı.Eğer bad varsa ve düzelmemişse bi de low-level format dene saygılar
oncelıkle benım dusuncek hd bı sorun olmadıgı yanı sorun benım basımada geldı ram lerıde bı sorun olabılır hd scandısk de yapabılırsın başlat tan program , sistem araçlari scandisk te yapabılırsın
formatın uzun sürmesi bozuk olduğu anlamına gelmez. format atarken yüzdedelik kısmı yazan yerde tam metni hatırlamıyorum ama " kurtarılan ya da kurtarılmaya çalışılan" gibi bir ifade çıkıyorsa bad sector oluşmuştur. herhangi bir ifade çıkmadan tamamlıyorsa sorun ram da ya da ekran kartında olabilir
Bir de RAM'leri kontrol et. Scandisk yaptıktan sonra bad sector yok ise RAM'den olabilir bu sorun.
arkadaşlar scandisk yaptım ama her hangi bir sorun çıkmadı ramleri nasıl kontrol edicem :)) kusura bakmayın pek bilgim yok da